miercuri, 21 august 2019

AVERTIZARE METEO! Ploile și furtunile continuă până în această seară, dar numărul județelor sub cod galben a fost restrâns

AVERTIZARE METEO! Ploile și furtunile continuă până în această seară, dar numărul județelor sub cod galben a fost restrâns

Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și anunță că ploile și furtunile continuă până luni seara, dar numărul județelor aflate sub cod galben a fost redus.

Potrivit ANM, numărul județelor aflate sub codul galben de furtuni puternice a fost redus de la 25 la 23.

Luni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Oltenia, Maramureș și zona de munte. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și condiții de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 - 25 l/mp și izolat 40 - 50 l/mp.

Vijelii se vor semnala pe spații mici și în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

25 de județe erau inițial sub avertizare cod galben de furtuni, iar acum numărul lor a fiost redus la 23: Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Comenteaza aceasta stire