miercuri, 21 august 2019

AVERTIZARE METEO. Val de caniculă peste România: patru zile de foc!

AVERTIZARE METEO. Val de caniculă peste România: patru zile de foc!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de caniculă și disconfort termic, valabilă patru zile. 

Astfel, în intervalul 28-31 iulie în regiunile extracarpatice, valul de căldură se va extinde și se va intensifica. În zonele de câmpie și podiș din Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea, vremea va fi caniculară, în orele amiezilor se vor înregistra local temperaturi maxime de 36...37 de grade, iar în cursul nopților minimele termice se vor situa în jurul a 20 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități în Câmpia Română, dar pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Local vor fi averse, izolat torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină, în zilele de joi și vineri (28 și 29 iulie) mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, iar sâmbătă și duminică (30 și 31 iulie) îndeosebi în est, centru și zona de munte.

Comenteaza aceasta stire