vineri, 19 iulie 2019

Avertizarea meteorologilor: Iarna începe să se instaleze!

Avertizarea meteorologilor: Iarna începe să se instaleze!

Potrivit ANM, miercuri, pe tot parcursul zilei și în primele ore ale nopții, vremea va fi în general închisă, iar pe alocuri va fi polei. În Moldova și Transilvania, dar mai ales la munte, meteorologii anunță ninsori începând de astăzi.

Vor fi precipitații sub formă de ninsoare în zonele montane, predominant ninsori în Moldova și Transilvania, mixte în Muntenia și Dobrogea și ploi în Oltenia, potrivit România TV.

Noaptea, cerul va deveni treptat variabil în est și parțial în sud-est, în timp ce în rest înnorările vor persista și numai izolat se vor mai semnala precipitații, îndeosebi lapovițe și fulguieli. Pe spații mici va fi polei.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade, iar cele minime între -8 și 0 grade, posibil mai coborâte în depresiuni. În zonele joase, izolat va fi ceață.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe
De Neptun TV 19 iunie 2019

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină în 37 de județe HARTA
De Neptun TV 19 iunie 2019

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.