duminică, 18 august 2019

EȘEC PENTRU DNA. Avocata Laura Vicol, ACHITATĂ după ce a fost trimisă în judecată de DNA și ținută după gratii!

Avocata Alinei Bica, Laura Vicol, a fost achitată printr-o decizie a Curții de Apel București (CAB), după ce fusese trimisă în judecată de DNA și ținută 24 de ore după gratii. 

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis să nu aplice nicio pedeapsă față de Laura Vicol pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Aplică inculpatei Vicol (fostă Voicu) Laura-Cătălina un avertisment, (...) achită pe inculpata Vicol (fostă Voicu) Laura-Cătălina pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului (...). Constată că inculpata Vicol (fostă Voicu) Laura-Cătălina a fost reținută 24 h, începând cu data de 19.03.2015, ora 19,20 și până la data de 20.03.2015 ora 19,20”, conform minutei instanței de judecată.

În același dosar, s-a dispus și renunțarea la aplicarea unei pedepse în ceea ce îl privește pe Niculae Learciu, bărbatul care ar fi fost împuternicit de avocată, în mod nelegal, să participe la acte de urmărire penală în dosare instrumentate de DNA și DIICOT. El a primit un avertisment, în urma faptelor sale.

Procurorii susțineau că Vicol a împuternicit un bărbat să participe la acte de urmărire penală, deși acesta nu avea acest drept. Decizia judecătorilor nu este definitivă și poate fi contestată de procurori la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comenteaza aceasta stire