joi, 21 august 2014

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Guvernul a dat undă verde pentru înființarea Poliției Animalelor
De Cristina Pancrat 20 august 2014

Se înființează Poliția Animalelor. Potrivit hotărârii emise ieri de Guvern, noua structură va funcționa în cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare.

Românii care lucrează peste hotare sunt cei mai mari investitori în ECONOMIE
De Cristina Pancrat 20 august 2014

Aproape două miliarde de euro. Aceștia sunt banii pe care românii care muncesc în străinătate i-au trimis în țară în prima jumătate a anului.

Cum arată videoproiectorul de dimensiunea unui telefon mobil
De Roxana Glăvan 19 august 2014

Videoproiectoarele de dimensiunea unui laptop tind să devină istorie. Acum, noile modele nu sunt mai mari decât un telefon mobil.

Peste o sută de bolnavi de cancer, condamnați la suferință. Unicul aparat de radioterapie din Galați nu mai poate fi folosit
De Oana Cernat 19 august 2014

Cum ați reacționa dacă ați afla că o persoană dragă a pierdut lupta cu cancerul pentru că aparatele de radioterapie din spitale sunt fie prea vechi, fie stricate

VIDEO. Trotuarul de pe o stradă din Constanța, transformat în GROAPĂ DE GUNOI
De Antonia Maer 19 august 2014

Imaginile mizeriei și nepăsării, într-un cartier rezidențial al Constanței. Două firme au transformat zona de lângă staționul Farul într-un depozit de pământ și moloz.

Criză de sânge în toată țara. În unele spitale, operațiile sunt amânate
De Roxana Glăvan 19 august 2014

Ministrul Sănătății face apel către cetățeni să doneze sânge, având în vedere sesizările primite în ultimele zile privind deficitul de sânge și produse de sânge din unele unități sanitare și totodată cere centrelor de transfuzie prelungirea programului și folosirea unităților mobile.

De unde a început și cum a făcut avere DINU PATRICIU, fondator al PNL și al Rompetrol
De Victor Radu 19 august 2014

Dinu Patriciu, fondator al PNL și cel care a înființat Rompetrol, cea mai mare afacere privată construită și vândută vreodată de un antreprenor român, prezent patru ani consecutiv în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume.

Peste 500 de femei din Constanța, din mediul rural și urban, vor fi ajutate să se integreze pe piața muncii
De Roxana Glăvan 19 august 2014

Peste 500 de femei din Constanța, care în ultimii ani nu au avut decât meseria de mamă, soție sau gospodină în propria casă, vor avea, în curând, un job adevărat. Asta după ce vor trece prin cursurile de calificare oferite de Primăria Constanța, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

35 de medici sunt cercetați și aproape 10.000 de pacienți sunt audiați într-un dosar privind decontări ilegale
De Silvia Pascale 19 august 2014

Cutremur în lumea medicală din România. 35 de doctori sunt cercetați de procurori și peste 10 mii de pacienți sunt audiați într-un dosar privind decontări ilegale prin Casa județeană de Sănătate din Iași.

Proiectul privind amnistierea fiscală a PENSIONARILOR și a MAMELOR, pe masa Guvernului
De Cristina Pancrat 19 august 2014

Guvernul discută astăzi proiectul privind amnistierea fiscală a pensionarilor și a mamelor care au primit indemnizații pentru creșterea copilului.

De roadele muncii lor se bucură și COPIII din CENTRELE DE PLASAMENT Ovidiu și Traian din Constanța
De Elenis Vlahbei 18 august 2014

Zeci de lădițe cu roșii, castraveți, ardei, dar și multe alte legume sută la sută bio ajung la copiii din centrele de plasament din Constanța. Produsele nu sunt din piețe, ci direct din serele producătorilor.

Atenție! Se OPREȘTE APA CALDĂ în toată Constanța

Electrocentrale București - Centrala Termoelectrică Palas a emis o informare prin care este anunțat programul de revizie anuală al rețelei de termoficare a agentului primar din Constanța.

BILANȚ. Ce cărți s-au cumpărat la Târgul Gaudeamus din Constanța
De Silvia Pascale 18 august 2014

Cu oferta 2+1 egal 2 au sfidat legile matematicii și și-au câștigat un număr mare de clienți. Vorbim despre reprezentanții editurilor care au știut să apeleze la artificii de marketing inteligente pentru a avea vânzări ridicate la Târgul de carte Gaudeamus din Constanța.

VREMEA. Am scăpat de caniculă. Află când VIN PLOILE la Constanța

Meteorologii au anunțat prognoza pentru restul lunii august. După o perioadă în care temperaturile vor crește, vor urma zile în care vor cădea precipitații.

Ploaia nu i-a speriat. Un nou val de turiști vine pe litoral - GALERIE FOTO
De Roxana Glăvan 18 august 2014

Ploaia torențială din ultimele zile nu i-a speriat pe turiști. Ba mai mult, aceștia vin în numar mare pe litoral.

SUPER OFERTE pe LITORAL! Vedeți cât costă un pachet prin programul „ZILE GRATUITE DE VACANȚĂ”
De Cristina Pancrat si Oana Iancu 18 august 2014

Vești bune pentru turiștii care n-au apucat încă să ajungă la mare sau pentru cei care își doresc o a doua vacanță. Începând de astăzi, pe întreg litoralul românesc se desfășoară programul „Zile gratuite de vacanță”.

SORIN LUCIAN IONESCU, noul PREȘEDINTE al Comunității Evreiești din Constanța

Directorul de programe al Neptun TV, Sorin Lucian Ionescu, este de astăzi noul președinte al Comunității Evreiești din Constanța. A fost ales în unanimitate pentru un mandat de 4 ani.

FURTUNA a transformat CORTURILE TURIȘTILOR în locuințe LACUSTRE
De Silvia Pascale 17 august 2014

Furtuna i-a luat pe nepregătite și pe turiștii care s-au cazat în corturi la ieșirea din stațiunea Mamaia. Ploaia torențială le-a inundat micile adăposturi și i-a făcut să se refugieze în recepția sau în restaurantul camping-ului.

VIDEO. CONSTANȚA SUB APE! Ploaia torențială a INUNDAT străzi și locuințe din oraș. GALERIE FOTO
De Olimpia Ceară si Alex Costea 17 august 2014

Avertizările meteorologilor s-au adeverit. Constanța a fost devastată noaptea trecută de o ploaie torențială, care a venit în două reprize.

COD GALBEN de INUNDAȚII, emis pentru Constanța și Tulcea

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenționare de cod galben de inundații, valabil pentru județele Constanța și Tulcea.

O fluctuație de tensiune A DISTRUS APARATURA din casele a 45 de familii din Negru Vodă
De Cristi Popovici 16 august 2014

Oamenii povestesc că o flamă puternică le-a ars instalațiile electrice. Ei se plâng că le-au fost stricate frigiderele, televizoarele și celelalte aparaturi din case. După două ore...