marţi, 4 august 2015

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

Comenteaza aceasta stire

Seceta a transformat Dunărea într-un fir de apă. Vezi care sunt efectele caniculei din ultima perioadă!
De Madalina Pavel 3 august 2015

Insule de nisip în mijlocul apei, păsări care caută disperate mâncare și pământ atât de uscat încât parcă imploră pentru o picătură de ploaie. Din păcate, acesta este peisajul deprimant pe care l-a creionat seceta în zona Cernavodă din Constanța. Dunărea a secat în unele locuri atât de mult încât poți să o traversezi la pas. Autoritățile spun că, din fericire, circulația fluvială nu este afectată.

Copiii cu dizabilități din Constanța, sprijiniți financiar de Gigi Becali și Fundația Mihai Neșu!
De Lorena Târşoagă 3 august 2015

Fundația Mihai Neșu și omul de afaceri Gigi Becali întind o mână de ajutor copiilor cu dizabilități neuromotorii. Gigi Becali a făcut o donație care asigură funcționarea Centrului de recuperare B2B din Constanța pentru un an întreg.

Lotul național de karate se antrenează pe litoral
De Mihai Tudorică 3 august 2015

'Briza mării ne dă forța fizică și spirituală de care avem nevoie'. Asta spun membrii lotului național de karate care se antrenează pe litoral pentru competițiile viitoare. După programul de pregătire, urmează cel de distracție, iar lupta cu valurile este cea mai frumoasă.

Povestea salvamarilor care au grijă de viața turiștilor în acest sezon
De Neptun TV 3 august 2015

70 de salvamari stau de veghe pe plajele din statiunea Mamaia. Tineri, zvelți și puternici, băieții au atras atenția tuturor de cum au ieșit pe nisip. Le aflăm povestea, începând cu ora 21.45, la ASTA-I VIAȚA... LA MARE!

Caravana “Polaris” a ajuns în Portul Tomis pentru a promova curățenia orașului și a plajei
De Andreea Filip 2 august 2015

Zâna curățeniei, însoțită de ajutoarele ei, s-a întâlnit cu turiștii și constănțenii aflați în Portul Tomis. Toți au fost invitați să participe în mod activ la protejarea mediului înconjurător.

LEGEA SALARIZĂRII. Creșteri IMPORTANTE în sistemul sanitar!
De Neptun TV 1 august 2015

Potrivit proiectului noii legi a salarizării, un director medical ar putea câștiga chiar și 9.600 de lei pentru spitalele cu peste 400 de paturi, un asistent șef ar putea primi până la 6.500 de lei, iar salariul unui medic șef ar putea ajunge până la 9.100 de lei.

Proiectul de lege privind conversia creditelor din valută în lei va fi modificat
De Andreea Filip 31 iulie 2015

Limita de venit, dar și cea referitoare la valoarea creditului vor fi eliminate. Ministrul Finanțelor Publice a anunțat astăzi că proiectul de lege privind conversia creditelor din valută în lei va fi modificat.

Lumea copiilor se deschide în Piațeta Perla din Mamaia. În fiecare seară, spectacole pentru prichindei!
De Alex Costea 31 iulie 2015

Prichindeii au un loc al lor în stațiunea Mamaia. În piațeta Perla se organizează în fiecare seară spectacole cu muzică și dans pentru cei mici, iar artiști consacrați, dar și tinere talente din Constanța susțin recitaluri. Pe scena de la „Mamaia Piticilor” a cântat și Mihai Trăistariu. Spectacolele vor continua în fiecare seară, până la începutul lunii septembrie.

Premieră în România. Agricultorii dau în judecată ANM pentru prognoze meteo greșite
De Ioana Paidos 31 iulie 2015

Premieră în România. Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli va face plângere penală împotriva Administrației Naționale de Meteorologie. Fermierii spun că meteorologii au dat prognoze greșite iar din cauza lor pagubele sunt uriașe.

Roșiile viitorului sunt cultivate într-o fermă din Constanța! Află cum sunt cultivate!
De Antonia Maer 31 iulie 2015

Roșii care cresc într-un pat de vată minerală, nu în pământ. Nu vorbim despre vreun experiment făcut în laborator, ci de afacerea pusă în practică de un fost fotbalist și familia sa, la aproximativ 30 de kilometri de Constanța. Este una dintre cele mai moderne sere din România iar avantajul, explică producătorii, este că în acest fel pot livra legume pe toată perioada anului. Ca să-și pună în aplicare ideea, investitorii au făcut un împrumut de peste 700 de mii de euro, iar restul sumei au primit-o de la UE.

Primăria Constanța va distribui, în perioada 10 - 14 august, pachete alimentare pentru pensionari, persoane cu dizabilități și alte categorii sociale
De Neptun TV 31 iulie 2015

În perioada 10 - 14 august, vor fi distribuite pachetele cu alimente persoanelor cu pensii mai mici de 1.000 lei, persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, celor care nu realizează venituri, persoanelor cu dizabilități și beneficiarilor de venit minim garantat.

Curs festiv pentru 300 de absolvenți ai Academiei Navale Mircea cel Bătrân și ai Școlii de Maiștri Militari Amiral Ion Murgescu
De Silvia Pascale 31 iulie 2015

Momente emoționante astăzi pe faleza Cazinoului din Constanța. Peste 300 de tineri, absolvenți ai Academiei Navale “Mircea cel Bătrân”, dar și ai Școlii de Maiștri Militari “Amiral Ion Murgescu” au fost protagoniștii unei ceremonii pe care nu o vor uita toată viața. Alături de dascăli, părinți și prieteni aceștia au cântat “Gaudeamus Igitur” pe platoul din fața Comandamentului Flotei Navale.

Avansează proiectul următoarelor blocuri din campusul social Henri Coandă din Constanța. Consiliul Local a aprobat planul tehnic pentru 6 imobile
De Victor Radu 31 iulie 2015

Vești bune pentru cei care așteaptă să primească o locuință în campusul social Henri Coandă. Consiliul Local a aprobat astăzi proiectul tehnic al următoarelor 6 blocuri care vor fi finanțate atât cu bani de la Guvern, cât și de la Primărie. Pe lângă acestea, municipalitatea va mai construi alte 10 imobile.

Părintele fitoterapiei românești, în popas la mare!
De Silvia Pascale 30 iulie 2015

Părintele fitoterapiei românești, academicianul Ovidiu Bojor, cel care a inventat insulina vegetală și a luat la pas munții Carpați pentru clasificarea florei din țara noastră, a ajuns în aceste zile la mare, în vacanță. La cei 91 de ani ai săi ne mărturisește că secretul longevității este iubirea, gândirea pozitivă, dar și cumpătarea în toate, mai ales cea alimentară. Și ar mai fi ceva, teoria “3 de 8” pe care ne-a prezentat-o și nouă.

Legea 'Scade rata' - speranțe pentru românii cu credite în franci
De Andreea Filip 30 iulie 2015

Românii care au credite în franci elvețieni ar putea să scape de ratele mari. Reprezentanții lor s-au întâlnit cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, iar discuțiile au vizat legea denumită "Scade rata". Și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a obținut o victorie în instanță.

Sărbătoare pentru octogenarii Constanței și cuplurile care și-au jurat credință în urmă cu jumătate de secol
De Alina Gâju 30 iulie 2015

Părul alb și bastonul în care se sprijină le trădează vârsta, însă ochii senini sunt oglinda sufletului care nu le-a îmbătrânit, în ciuda greutăților. Aproape 50 de cupluri care și-au jurat credință în urmă cu cinci decenii, dar și peste 230 de bunici care au aniversat 80 de ani au fost sărbătoriți, astăzi, de Primăria Constanța.

Patriarhia Română cere un teren în Istanbul pentru ridicarea unei capele
De Silvia Pascale 29 iulie 2015

Reprezentanții Patriarhiei nu se opun construirii celei mai mari moschei din România, dar în același timp pun și condiții. Vor să primească, la schimb, un teren în Istanbul în condiții similare pentru a construi un centru de pelerinaj, cu capelă creștin ortodoxă.

Restricții pe drumuri din cauza caniculei
De Alina Gâju 29 iulie 2015

România s-a copt astăzi la 40 de grade Celsius. Căldura a fost cel mai greu de suportat în Capitală și în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov, unde codul portocaliu de caniculă se menține și mâine.

ȘOCANT. 333 de adolescente din Constanța cu vârste de 15 - 19 ani au rămas însărcinate în 2014
De Neptun TV 29 iulie 2015

Aproape 18.600 de tinere care aveau vârsta până în 19 ani au născut anul trecut, 662 dintre ele înainte să împlinească 15 ani, cele mai multe fiind din mediul rural, arată Ministerul Sănătății.

Ziua României la Expo Milano
De Oana Stupariu 29 iulie 2015

Astăzi se sărbătoriește Ziua României în cadrul Expoziției universale de la Milano 2015.

Medici acuzați că au prescris medicamente mai scumpe pentru bolnavii de cancer, în schimbul unor bunuri
De Andreea Filip 28 iulie 2015

Cheltuieli plătite la diverse simpozioane și congrese internaționale, excursii scumpe în străinătate și bunuri. Sunt recompensele pe care mai mulți medici le-ar fi primit, potrivit anchetatorilor DNA, de la firme de medicamente pentru a prescrie anumite rețete pentru cancer.