sîmbătă, 22 noiembrie 2014

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

Comenteaza aceasta stire

Techirghiol are un parc uriaș, modernizat și reabilitat
De Elenis Vlahbei 21 noiembrie 2014

Techirghiol este cunoscut în întreaga lume și atrage anual mii de turiști datorită beneficiilor pe care le oferă nămolul de aici. Iar dacă localnicii s-au obișnuit că au aproape acest loc al vindecării, acum se bucură de o imagine nouă a orașului lor creată de un parc de peste 40 de mii de mp la care s-a lucrat 2 ani de zile.

De Ziua Mondială a Televiziunii, elevii școlii “Spectrum” au fost reporteri și crainici la Neptun TV
De Roxana Glăvan 21 noiembrie 2014

Vineri, de Ziua Internațională a Televiziunii, elevii Școlii Spectrum din Constanța au vizitat redacția Neptun TV. Aici au aflat cum prind viață știrile și cum ajung pe ecranele de acasă. Așa că au fost, pe rând, reporteri, voice over și chiar crainici.

RAED ARAFAT vine la Constanța pentru a participa la TEDx. Secretarul de stat MAI vorbește despre ce înseamnă să fii „OUT OF THE BOX“

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat vine la Constanța pentru a participa la un eveniment de marcă, ce debutează și la malul mării. Fondatorul SMURD va urca pe scenă în calitate de vorbitor în cadrul primei ediții a TEDx Constanța.

Orașul Ovidiu s-a înfrățit cu un un oraș din Turcia
De Oana Iancu 21 noiembrie 2014

Orașul Ovidiu s-a înfrățit cu un oraș din Turcia. Primarii celor două localități au semnat astăzi un protocol de colaborare care pune bazele unor proiecte comune, atât economice cât și culturale.

Ninsori, lapoviță și vânt în aproape toată țara
De Cristina Pancrat 21 noiembrie 2014

Administrația Națională Meteorologie a emis o atenționare meteorologică COD GALBEN pentru zona Dobrogei. Avertizarea este valabilă până la ora 23.00.

HOROSCOP vineri, 21 noiembrie - vezi ce ne rezervă astrele astăzi!

Află de la noi tot ce îți rezervă astrele pentru ziua în curs

21 Noiembrie – Ziua Internațională a Televiziunii
De Livia Petrescu 21 noiembrie 2014

Televiziunea este considerată una dintre cele mai importante invenții din istoria omenirii. Este cea care a schimbat lumea și oamenii și a lărgit orizonturile de cunoaștere.

Cum s-au pregătit comercianții din Constanța pentru o nouă rundă de BLACK FRIDAY
De Alina Gâju, Andreea Filip si Elenis Vlahbei 21 noiembrie 2014

Black Friday sau vânătoarea reducerilor care i-a înnebunit pe români a luat startul oficial de aproape 24 de ore. Retailerii online și-au prezentat ofertele încă de la miezul nopții, iar patronii magazinelor din Constanța au făcut în așa fel încât cumpărătorii să nu plece acasă cu mâna goală.

Astăzi sărbătorim Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Este dezlegare la pește
De Cristina Pancrat 21 noiembrie 2014

Creștin ortodocșii sărbătoresc astăzi Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Pe 21 noiembrie, Sfinții Ioachim și Ana au adus-o pe fiica lor Maria, în vârstă de trei ani, la templu, unde a rămas până la 15 ani.

Ninge și plouă în jumătate de țară. 21 de județe sunt sub cod galben de vreme rea
De Roxana Glăvan 20 noiembrie 2014

Ne apropiem cu pași repezi de sezonul de iarnă, așa că vremea rece își intră în drepturi. În mai multe zone din țară a nins deja, iar șoferii s-au lovit de primele probleme în trafic.

Românii au DE DOUĂ ORI BLACK FRIDAY - reduceri substanțiale la sute de mii de produse!
De Andreea Filip 20 noiembrie 2014

Comercianții sunt în stare să adopte orice strategie pentru a-i aduce pe oameni în magazine. Așa se face că noi românii vom avea parte de un dublu Black Friday. La români, reducerile au început mai devreme ca peste Ocean, iar în acest weekend, retailerii promit discount-uri fără pereche.

Ministrul Mediului, nemulțumit de stadiul refacerii plajelor
De Oana Iancu 20 noiembrie 2014

O plajă mai lată care să să-ți ofere confortul de a nu te uita în ceaceaful vecinului. Iată visul oricărui turist care vine în stațiunea Mamaia. Un scenariu realizabil, doar dacă și constructorii care se ocupă de lucrările de lărgire a fâșiei de nisip din stațiunea Mamaia ar fi serioși.

Ceremonie istorică în Senat. Invitați speciali și un mesaj de la Regele Mihai I
De Victor Radu 20 noiembrie 2014

Ceremonie istorică în Senatul României. Sute de personalități participă la evenimentul care marchează 25 de ani de la căderea comunismului în Europa Centrală și de Est. Ședința a fost prezidată de fostul președinte Emil Constantinescu și de fostul șef de stat din Polonia, Lech Walesa.

Mobilizare impresionantă a jandarmilor constănțeni pentru salvarea bolnavilor. 130 de militari donează sânge
De Madalina Pavel 20 noiembrie 2014

În fiecare zi auzim că există cel puțin o persoană a cărei viață atârnă de un strop de sânge, iar în toată țara spitalele au sute de solicitări pentru pacienții aflați în stare gravă. Din păcate, stocurile de la Centrele de Transfuzii sunt de multe ori limitate.

Astăzi a fost ultima zi pentru depunerea dosarelor pentru subvenția la căldură
De Elenis Vlahbei 20 noiembrie 2014

A fost ultima zi în care s-au putut depune cererile pentru subvenția la căldură. Toate dosarele au fost strânse la unul dintre sediile primăriei de pe strada Ecaterina Varga.

Lecția de generozitate. Copiii de la grădinița „Amicii” au donat fructe și legume micuților cu dizabilități
De Silvia Pascale 20 noiembrie 2014

Au dăruit și astfel au învățat cea mai frumoasă lecție despre generozitate. Cei 350 de copii de la grădinița “Amicii” din Constața, alături de părinți și educatori, au donat astăzi micuților cu dizabilități de la centrul “Orizont” peste o mie de kilograme de fructe și legume. Acțiunea socială “Săptămâna fructelor și legumelor donate” face parte din campania națională de sprijinire a personelor aflate în dificultate.

Prima operație în programul național de reconstrucție mamară pentru pacientele cu cancer la sân. Detalii, ora17.30, la Asta-i Viața!

Statisticile din țara noastră privind cancerul la sân îți dau fiori. 6 mii de femei primesc anual acest diagnostic de temut iar aproximativ 4 mii se sting din cauza afecțiunii.

HOROSCOP joi, 20 noiembrie - vezi ce ne rezervă astrele astăzi!

Află de la noi tot ce îți rezervă astrele pentru ziua în curs

21 de județe din centrul și estul țării sunt sub cod galben de ploi, vânt și ninsori
De Cristina Pancrat 20 noiembrie 2014

21 de județe din centrul și estul țării sunt până mâine la prânz sub cod galben de precipitații însemnate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului.

Premieră pe scena Casei de Cultură din Constanța. După aproape 80 de ani, drama muzicală „Constantin Brâncoveanu” a fost pusă în scenă
De Roxana Murat 20 noiembrie 2014

Premieră de excepție pe scena Casei de Cultură. După aproape 80 de ani de la prima și unica reprezentație a dramei muzicale „Constantin Brâncoveanu”, seara trecută constănțenii au avut ocazia să urmărească un spectacol complet, care a reunit pe scenă personaje deosebite. Muzica a fost semnată de renumitul compozitor Sabin Drăgoi.

S-a deschis Gaudeamus! Află ce oferte puteți găsi la cărțile abia ieșite din tipar
De Bogdan Muzgoci 19 noiembrie 2014

Cine are carte, are parte. Pe acest principiu, sute de vizitatori s-au prezentat astăzi, la cea de-a 21-a ediție a târgului de carte Gaudeamus. Vorbim în continuare despre cele mai noi titluri, dar și despre cele nu mai puțin de 750 de evenimente care vor fi organizate, în cadrul acestui eveniment, până pe 23 noiembrie.