marţi, 21 octombrie 2014

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Vești bune pentru turism: numărul unităților de cazare din România a crescut în ultimul an
De Silvia Pascale 20 octombrie 2014

Vești bune pentru turism. Reprezentanții Institutului Național de Statistică au anunțat că numărul unităților de cazare din România a crescut în ultimul an cu 2 procente. Cea mai vertiginoasă ascensiune au cunoscut-o, în special, pensiunile agroturistice, urmate de hoteluri.

Guvernul Ponta dă bani pentru 6 blocuri din Campusul Social Henri Coandă. Alte 10 vor fi ridicate din bugetul Primăriei Constanța
De Victor Radu 20 octombrie 2014

Trei dintre noile blocuri ce vor fi construite în cartierul Henri Coandă sunt destinate persoanelor evacuate din casele naționalizate. Este pentru prima oară când un Executiv alocă bani pentru un proiect al administrației locale constățene de o asemenea anvergură.

Se caută tineri FĂRĂ EXPERIENȚĂ pentru ANGAJARE! Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a obține un loc de muncă
De Madalina Pavel 20 octombrie 2014

Zeci de societăți comerciale din Constanța care angajează absolvenți ieșiți direct de pe băncile liceului sau facultății. Îi pregătesc la locul de muncă, iar pe lângă un angajat care să corespundă cerințelor lor, firmele primesc și ajutor financiar. Totul printr-un program derulat de statul român și finanțat de Uniunea Europeană. Numai astăzi, la Constanța, 14 firme au semnat pentru a intra în acest program.

Miere puțină și scumpă: producția în scădere a dus la creșterea prețului. Vezi ce probleme au apicultorii constănțeni!
De Roxana Glăvan 20 octombrie 2014

Prețul mierii ne lasă un gust amar. Frigul din primăvară, urmat de ploile de la începutul verii și de seceta de după au scăzut producția de miere de anul acesta la jumătate față de anul trecut. Asta înseamnă că vom cumpăra miere cu cel puțin 40 la sută mai scumpă, spun apicultorii constănțeni.

Burse de la Consiliul Județean Constanța pentru elevii merituoși din mediul rural

Direcția Coordonare Instituții Subordonate și Operere Pavilion Expozițional va distribui bursele pe cinci luni aferente semestrului II din anul școlar 2012-2013 elevilor din unitățile școlare din județ.

Poiana, primul sat din județul Constanța care va fi racordat la rețeaua de gaze naturale
De Elenis Vlahbei 20 octombrie 2014

Investiție extrem de importantă. Poiana devine primul sat din județul Constanța care va fi racordat la rețeaua de gaze naturale. Lucrările au început astăzi, iar de la anul cei 1100 de locuitori vor renunța la lemne.

O femeie din Pitești a cumpărat carne FOSFORESCENTĂ! Află ce avea carnea!
De Elenis Vlahbei 20 octombrie 2014

O femeie din Pitești susține că a cumpărat de la un magazin carne fosforescentă. A mers imediat la Direcția Sanitar Veterinară când a văzut că bucata de muschi strălucește în întuneric.

Avertizare meteo! VREMEA SE SCHIMBĂ: ploi, ninsori și temperaturi de ZERO GRADE!

Meteorologii anunță scăderi drastice ale temperaturilor pentru următoarele două săptămâni. Frigul va fi asociat cu ploi, ninsori și alte fenomene meteo specifice lunii octombrie.

AJUTORUL pentru ÎNCĂLZIRE oferit de Primărie a fost MAJORAT! Aflați AICI la ce tranșă de venit vă încadrați
De Victor Radu 20 octombrie 2014

Primăria va ajuta zeci de mii de constănțeni să plătească și anul acesta mai ușor factura la încălzire. Convocați într-o ședință extraordinară, aleșii locali au aprobat astăzi o majorare cu 10 la sută a subvenției la căldură și o creștere a plafoanelor de venituri până la care constănțenii pot beneficia de acest ajutor. Primarul Constanței spune însă că aceste modificări sunt valabile doar până la sfârșitul lui 2014 din cauză că CCR a declarat neconstituțională legea prin care admnistrația locală a primit cele 20 de procente din acțiunile APMC. Radu Mazăre atrage atenția că subvenția din luna ianuarie încolo depinde de cine va ieși președinte.

Cel mai important, mai cunoscut și mai apreciat dramaturg român de după Eugen Ionesco. Matei Vișniec, la ASTA-I VIAȚA!

Elena Calcan vă invită astăzi, de la ora 17:30, la Neptun TV, la o ediție specială, ASTA-I VIAȚA!, alături de unul dintre intelectualii români de elită, scriitorul și dramaturgul, Matei Vișniec.

LUX DE 6 STELE. Nava din Portul Constanța în care pasagerii plătesc zeci de mii de euro pentru o călătorie! GALERIE FOTO
De Silvia Pascale 20 octombrie 2014

Nu are foarte mulți pasageri la bord, dar cei care se lasă purtați de ea pe întinsurile nesfârșite de apă sunt tratați precum regii. Vorbim despre nava de croazieră „Silver Cloud” care a acostat în această dimineață la țărmul Constanței.

Marele premiu la Loto 6/49 este de peste 7 milioane de euro. Tu ce ai face dacă cu banii, dacă ai câștiga?
De Alina Gâju 19 octombrie 2014

Speranța moare ultima! Asta o știe bine orice român care visează cu ochii deschiși să devină milionar în euro, la Loto 6 din 49. Premiul fabuloas depășește 7 milioane de euro.

Portul Constanța își va extinde anul viitor terminalul de pasageri
De Roxana Glăvan 19 octombrie 2014

Portul Constanța își va extinde anul viitor terminalul de pasageri. Reprezentanții APMC spun că numărul turiștilor a crescut de la an la an cu 20 de mii, așa că investiția este necesară. În 2014 ne putem lăuda cu un număr record de vizitatori sosiți la bordul navelor de croazieră, în special americani, italieni și francezi.

Zacusca și dulceața bio costă. Producătorii spun că prețurile mari sunt justificate. Vedeți aici de ce
De Roxana Glăvan 18 octombrie 2014

Suntem atât de ocupați cu munca, încât îi lăsăm pe alții să ne umple cămara pentru iarnă. Ne place să mâncăm zascuscă și murături preparate după rețeta bunicilor, dar e greu să găsim produse naturale, sută la sută. Târgurile de profil sunt o ocazie bună pentru a cumpăra produse eco veritabile. Cu o condiție. Să ne dăm seama cine e cu adevărat producător în sistem ecologic și cine nu.

Operație în premieră pentru Dobrogea la Ovidius Clinical Hospital. Medicii au operat o pacientă cu cancer prin cea mai modernă tehnică
De Madalina Pavel 18 octombrie 2014

Medicii constănțeni au mai bifat un succes. Specialiștii de la „Ovidius Clinical Hospital“ au extras în timpul aceleeași intervenții patru tumori, poziționate diametral opus: una de rect, iar celălalte pe ficat. Operația, efectuată în premieră în Dobrogea, a durat mai bine de 10 ore, însă pentru pacientă, faptul că a suferit o singură intervenție înseamnă o recuperare mai rapidă iar riscul de apariție a metastazelor scăzut.

Record de turiști veniți cu vasele de croazieră în Portul Constanța. 70.000 au sosit de la începutul anului
De Oana Iancu 18 octombrie 2014

Record de turiști veniți cu vasele de croazieră în Portul Constanța. Anul acesta, peste 70.000 de pasageri din diferite colțuri ale lumii au ajuns pe litoralul nostru la bordul acestor nave, cu 20.000 mai mulți față de 2008.

“Sarmale mincinoase” și “Desertul de la curtea Sultanului”, câteva dintre preparatele gătite la Cumpăna
De Andreea Filip 18 octombrie 2014

Apetisantele baclavale sau desertul de la curtea Sultanului, dar și sarmale mincinoase, supă de linte sau ardei copt umplut. Un curcubeu de arome a fost astăzi la Cumpăna, la cea de-a IX-a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească.

METEO. COD GALBEN de vânt pentru Dobrogea
De Florina Militaru 18 octombrie 2014

Dacă ieri vremea i-a determinat pe unii constănțeni să facă o baie în mare, astăzi avem un peisaj autentic de toamnă.

250.000 de români au o armă. O nouă lege i-ar putea obliga să meargă periodic în poligon
De Bogdan Muzgoci 17 octombrie 2014

Aproximativ 250 de mii de români sunt gata oricând să apese pe trăgaci. Asta spune ultima statistică făcută publică de MAI anul trecut, iar cifrele sunt alarmante mai ales că 3 sferturi dintre arme sunt cu glonț, deci mortale, iar numărul agresiunilor este în creștere.

Se întrerupe apa potabilă în Constanța. Află care sunt zonele afectate!

SC RAJA SA a întrerupt astăzi furnizarea apei potabile pentru remedierea unei avarii.

Afaceri de succes cu bani de la Guvern. Cum au reușit doi tineri constănțeni să devină propriii lor șefi!
De Roxana Glăvan 17 octombrie 2014

Sunt tineri, visează să devină antreprenori, și cu un plan de afaceri bun pot obține fonduri guvernamentale nerambursabile de până la 10 mii de euro. Vă invităm să urmăriți povestea a doi constănțeni care au avut curajul să-și depășească astfel condiția și să se zbată ca visul lor să devină realitate. Diana și-a deschis o farmacie în Agigea, iar Azis o curățătorie în Constanța.