luni, 25 mai 2015

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

Comenteaza aceasta stire

Top 6 cei mai buni angajați în funcție de zodie

Recent, o companie australiană, ce era în căutare de noi angajați, avea o cerere mai ieșită din comun, și anume, aplicanții trebuiau să fie născuți sub un anumit semn zodiacal.

"Ești din Constanța dacă...", la Asta-i Viața! Povestea Danei Buda, omul din spatele unei comunități care a strâns 9.000 de susținători în numai câteva luni
De Neptun TV 25 mai 2015

Mândria locală, umorul, ironia și autoironia, toate inspirat împletite au avut ca rezultat un grup pe Facebook intitulat “Ești din Constanța dacă...”.

Bronz de mare și de munte! Vremea frumoasă îi face pe români fericiți
De Alina Gâju 24 mai 2015

De dimineață și până apune soarele stăm la plajă. Cu mic cu mare, mai ales că vremea este perfectă, spun constănțenii care și astăzi s-au bucurat de vremea frumoasă și au căpătat un prim bronz de invidiat.

Constanța nu va avea apă caldă în această noapte

Electrocentrale Constanța a comunicat întreruperea alimentării cu agent termic primar, pentru remedierea unei defecțiuni, a tuturor punctelor termice din municipiul Constanța în data de 23/24.05.2015, între orele 23:00 – 4:30.

Din Nicolae Bălcescu în Marea Britanie! Produsele bio din lapte de capră iau calea Regatului Unit!
De Andreea Filip 23 mai 2015

Produsele Elcomex Agroindustrial din lapte de capră ce poartă steagul României vor ajunge și în Marea Britanie. Astăzi, cea mai mare fabrică din țara noastră a obținut certificatul de export. Lactatele bio produse la Constanța sunt deja prezente în Franța, Italia sau Polonia. În reportajul următor vom pătrunde dincolo de etichetă pentru a vă arăta cele mai interesante etape prin care trece materia primă înainte să ajungă pe rafturile hipermarket-urilor.

AROME... INTERETNICE. Mielul în cocă, vedeta concursului gastronomic de la Cumpăna - vezi cum se prepară!
De Mihai Tudorică 23 mai 2015

Mielul în cocă, sarmalele mincinoase, baclavalele și plăcintele cu praz au fost la mare căutare printre localnicii din Cumpăna. Și asta pentru că astăzi a avut loc cea de-a 8-a ediție a festivalului „Conviețuire interetnică pe plaiuri dobrogene”.

Ziua Aromânilor, sărbătorită la Constanța cu cântece și dansuri tradiționale - GALERIE FOTO
De Mihai Tudorică 23 mai 2015

Zeci de macedoneni au serbat, astăzi, Ziua Aromânilor în centrul orașului Costanța. Ei au ascultat piese din repertoriul tradițional balcanic și au urmărit dansul urmașilor săi îmbrăcați în costume specifice.

Ambasadorul Norvegiei, în vizită la Cumpăna. Diplomatul a văzut locul pe care se va construi un centru pentru copii
De Silvia Pascale 22 mai 2015

Și-au unit forțele pentru a-i ajuta pe copiii aflați în prag de abandon școlar să îndrăgească învățătura, ba chiar să deprindă un meșteșug.

Se schimbă legislația pentru foliile auto - ce trebuie să știți înainte de a lipi o folie întunecată!
De Alina Gâju 22 mai 2015

Vreți geamuri fumurii la mașină? Din această vară, aveți voie să vă lipiți folii mai întunecate pe parbriz, dar, atenție, opacitatea lor nu trebuie să depășească 30%. Legea din România prevede în acest moment că geamurile din spate și luneta mașinii pot fi complet întunecate, însă nu și parbrizul.

Turiștii și-au făcut în grabă bagajul și au pornit spre stațiunile de pe Valea Prahovei
De Laura Calciu Petrescu 22 mai 2015

Aer curat de munte și soare din belșug. Cu o așa ofertă nu e de mirare că turiștii și-au făcut în grabă bagajul și au pornit spre stațiunile de pe Valea Prahovei. Și nu au greșit pentru că unitățile de cazare afișează prețuri mici, așa că se anunță un weekend perfect.

Ventrilocul Eduard Sandu, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 22 mai 2015

Eduard Sandu este, cu siguranță, cel mai cunoscut ventriloc din România. Lăsați-vă și dumneavoastră cuceriți, începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!

Constanța nu și-a uitat eroii
De Mihai Tudorică 21 mai 2015

De 20 de ani, de Înălțărea Domnului, sărbătorim și Ziua Eroilor. În aproape toată țara, autoritățile locale, alături de forțele armate au organizat ceremonii dedicate celor care s-au jertfit pentru țară.

Aur pentru inovațiile unor constănțeni. Află ce au fost aceștia în stare se creeze!
De Oana Iancu 21 mai 2015

Aur pentru România la Expoziția Europeană a Creativității și Inovării de la Iași. O echipă formată din șapte constănțeni, specialiști în IT, dar și un scafandru, a revoluționat sistemul destinat inspecției subacvatice.

Calvarul drumului Mamaia – Năvodari se va prelungi!
De Roxana Glăvan 21 mai 2015

Drumul care leagă Constanța de Năvodari este pentru cei care locuiesc în zonă, dar și pentru șoferi un coșmar: gropi, mult praf, limite de viteze și lucrări care par că nu se mai termină.

Asociația „Dăruiește Aripi“ a donat aparatură pentru salvarea prematurilor
De Madalina Pavel 21 mai 2015

Trist dar adevărat. În ultimii ani, numărul copiilor care au venit pe lume mai devreme s-a dublat. Sunt atât de firavi încât orice atingere le poate face rău și nu sunt suficient de puternici să lupte pentru propria viața.

Istoria, mai aproape de noi prin puterea fotografiei
De Silvia Pascale 21 mai 2015

Dincolo de fața schimonosită a celui de-al doilea Război Mondial, dincolo de suferință și moarte a existat și o latură umană, a prieteniei și sensibilității. Expoziția documentară “Puterea Memoriei”, vernisată astăzi la Muzeul de Artă din Constanța, a adus în fața publicului 60 de fotografii realizate în momentul intrării armatei sovietice pe teritoriul României și nu numai.

Ziua Eroilor, celebrată la Cumpăna. Veteranii au primit diplome și bani
De Alina Gâju 21 mai 2015

Și-au dat viața pentru țară și libertate, iar amintirea faptelor lor a fost cinstită astăzi. De Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, autoritățile locale din Cumpăna au depus coroane de flori la monumentele închinate celor căzuți pe câmpurile de luptă. La eveniment, au fost prezenți și doi veterani de război cărora Primăria și Consiliul Local au ținut să le facă o surpriză.

Sensurile giratorii din Constanța, transformate în mici grădini colorate!
De Oana Iancu 21 mai 2015

Mii de mușcate împodobesc de astăzi sensurile giratorii din Constanța și le transformă în mici grădini colorate. Acțiunea a fost demarată de municipalitatea de la malul mării.

Grace de Monaco, povestea destinului unei prințese nemuritoare!
De Neptun TV 21 mai 2015

Grace Kelly, o personalitate și în egală măsură un personaj. "Prințesa emblematică", frumusețe, talent și o prezență cu valoare de exemplu... la ASTA-I VIATA! Urmărește începând cu ora 16.30 povestea destinului unei prințese nemuritoare.

Dublă sărbătoare pentru creștini! Înălțarea Domnului, în aceeași zi cu Sfinții Constantin și Elena!
De Roxana Murat 20 mai 2015

Dublă sărbătoare, astăzi, pentru creștin-ortodocși. Prăznuim Înălțarea Domnului, la 40 de zile după Paște, dar și pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Pentru că a devenit deja o tradiție, sute de credincioși au participat seara trecută la o procesiune pe străzile Constanței.

Voucherele de vacanță, înlocuitoarele tichetelor, i-ar putea bucura pe români din această vară
De Silvia Pascale 20 mai 2015

Voucherele de vacanță au toate șansele să devină realitate. Săptămâna viitoare, proiectul de lege prin care angajatorii din România ar trebui să le acorde anual salariaților vouchere de vacanță în cuantumul a cel mult șase salarii minime pe economie va primi votul final în Parlament.