duminică, 1 februarie 2015

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

Comenteaza aceasta stire

SOS DELFINARIUL CONSTANȚA: antrenorii delfinilor Ni-Ni și Chen-Chen au nevoie de sponsori!
De Silvia Pascale 31 ianuarie 2015

SOS lansat de Delfinariul din Constanța. Cei doi antrenori ai jucăușilor NI-NI și CHEN-CHEN au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și putea continua activitatea. Oamenii spun că nu mai pot trăi cu un salariu lunar de 1000 de lei care nu a mai fost schimbat de ani de zile din cauza unei grile fixate de Ministerul Culturii.

Ploile și vântul puternic au făcut prăpăd în țară. Zeci de localități au fost afectate
De Cristina Pancrat 31 ianuarie 2015

Previziunile meteorologilor s-au adeverit. Ploile și vântul puternic au afectat mai multe județe și au lăsat în urmă acoperișuri smulse, copaci trântiți la pământ și zeci de localități fără curent electric. ANM a emis o nouă informare de ploi, vânt și ninsori pentru toată țara.

“Zilele Turbinilor“ încheie Festivalul Filmului Rus de la Constanța
De Roxana Murat 31 ianuarie 2015

Regalul filmelor rusești s-a încheiat în această seară. “Pescărușul”, “Moscova nu crede în lacrimi” sau “Zilele Turbinilor” au fost producțiie urmărite la Casa de Cultură din Constanța de iubitorii celei de-a șaptea arte.

Se strică vremea. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de vânt pentru Constanța și alte 6 județe

Aministrația Națională de Meteorologie a emis cod galben de vânt puternic pentru județele Constanța și Tulcea.

În brațele Afroditei - Filmul serii la Neptun TV

Această seară aduce la Neptun TV, de la ora 21.00, filmul românesc “În brațele Afroditei”. Pelicula din 1978 este regizată de Mircea Drăgan.

Trafic îngreunat în centrul Constanței din cauza unei avarii
De Cristina Burcea 30 ianuarie 2015

Au curs valuri astăzi în centrul Constanței după ce o conductă a SC RAJA SA s-a spart. Din această cauză locuitorii din zonă nu au avut două ore apă la robinete. Reprezentanții Regiei spun că au în plan înlocuirea conductei.

Se strică vremea. Meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de ploi abundente și ninsori
De Cristina Pancrat 30 ianuarie 2015

Se întoarce vremea rea. Meteorologii au emis un nou cod galben de ploi, vânt și ninsori pentru 18 județe din jumătatea de vest a țării.

Persoanele cu handicap grav sau accentuat, scutite de impozit pentru toate veniturile!

Persoanele cu handicap grav sau accentuat vor fi scutite, începând din acest an, de la plata impozitului pentru toate categoriile de venituri realizate, prin Ordonanța Guvernului nr. 4/2015, informează Ministerul Muncii.

„Din folclorul muzical al tătarilor dobrogeni”, o carte giuvaier pentru această minoritate
De Alina Gâju 29 ianuarie 2015

Bogăția și frumusețea folclorului tătarilor din Dobrogea pot fi cunoscute grație pasiunii cu care s-a dedicat cercetării, etno-muzicologul Ghizela Sulițeanu.

Guvernul și Arhiepiscopia Tomisului își oferă sprijinul pentru reabilitarea sinagogii de la malul mării
De Alina Gâju 29 ianuarie 2015

“Sinagoga din Constanța ar putea fi reabilitată în cel mult doi ani”. Declarația a fost făcută, astăzi, de președintele Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer.

Paradox românesc. Țara noastră are cele mai multe exploatații agricole din Uniunea Europeană, dar suprafața cultivată este mult mai mică
De Oana Iancu 29 ianuarie 2015

Paradoxul agriculturii românești. Deși țara noastră are cele mai multe exploatații agricole din Uniunea Europeană, suprafața cultivată este mult mai mică.

SE OPREȘTE APA pentru 24 de ore! Locuitorii, sfătuiți să-și facă rezerve!
De Cristi Popovici 29 ianuarie 2015

Locuitorii din Eforie Nord și Agigea vor rămâne o zi fără apă potabilă. SC RAJA SA anunță că, marți, 3 februarie, va întrerupe alimentarea cu apă în Eforie Nord și Agigea, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare la magistrala care deservește cele două localități

Premierul Victor Ponta anunță noi măsuri pentru bugetari și Diaspora
De Cătălin Manea 29 ianuarie 2015

Nu putem avea școli și spitale ca în Germania fără creșterea numărului de contribuabili la bugetul de stat.

Vrei un film bun? Festivalul filmului rus s-a deschis la Constanța. Intrarea gratuită
De Cristina Burcea 28 ianuarie 2015

Film de Oscar pe scena constănțeană. Pelicula “Moscova nu crede în lacrimi” a fost proiectată în această seară în deschiderea Festivalului Zilele Filmului Rus, care se desfășoară la Casa de Cultură din Constanța.

Un nou gazoduct va traversa România și Bulgaria, până în Slovacia - România ar putea deveni INDEPENDENTĂ ENERGETIC!

Slovacia va încheia un memorandum cu Romania și Bulgaria pentru un gazoduct către Balcani

Cardul de sănătate, operațional din 1 februarie. Din iulie, vom juca și la Loteria Bonurilor Fiscale
De Alina Gâju 28 ianuarie 2015

Cardul național de sănătate va fi operațional din 1 februarie și va fi distribuit nu doar prin poștă, ci și de medicii de familie. Este decizia luată de Guvern în ședința de astăzi.

Conducerea Spitalului Județean Constanța liniștește mămicile: „Nu este nicio epidemie de enterocolită la Pediatrie“
De Madalina Pavel 28 ianuarie 2015

Constanța are nevoie de o unitate medicală destinată exclusiv copiilor. Locurile existente în Secția de Pediatrie de la Spitalul Județean sunt insuficiente iar până acum s-au modernizat doar zece saloane.

Un bărbat din Poarta Albă a murit în prima zi de muncă în străinătate. Familia cere sprijin pentru a-i repatria trupul
De Antonia Maer 28 ianuarie 2015

A plecat peste hotare ca să-și ajute fiica să înceapă o viață nouă, însă destinul avea alte planuri cu el.

TVA REDUS la toate categoriile de produse - Guvernul pregătește și noi măsuri sociale!
De Bogdan Muzgoci 28 ianuarie 2015

Din 2016, Guvernul vrea să reducă taxa pe valoarea adăugată la toate categoriile de produse.

DONAȚIE. Paturi de spital moderne pentru unitățile din Cumpăna și Eforie

Asociația de Întrajutorare a Spitalelor din România – „Verein Medikamenten, Medizinal und Spitalgeräte Hilfe für Rumänien” a donat în cursul acestei săptămâni 25 de paturi electrice, de spital, județului Constanța.