vineri, 9 octombrie 2015

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

Comenteaza aceasta stire

Povestea cuplului călător, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 8 octombrie 2015

Povești fascinante despre cum e viața cu rucsacul în spate hai-hui prin lume, la ASTA-I VIAȚA! începând cu ora 16.30.

INEDIT. Demonstrație de tenis de câmp... în scaunul cu rotile!
De Laura Calciu Petrescu 8 octombrie 2015

Sunt țintuiți în scaune cu rotile, dar acest lucru nu îi împiedică să își îndeplinească visurile. Fiecare are în spate câte o poveste de învingător și vrea să își depășească limitele prin sport. Doi instructori din Statele Unite au făcut astăzi, la Ploiești, o demonstrație de tenis de câmp în scaun rulant și ne-au dat tuturor o lecție de viață.

Absolvenții promoției 1965 de la Liceul Agricol din Poarta Albă s-au întâlnit după jumătate de secol
De Cristina Sîmbeteanu 8 octombrie 2015

Întâlnire emoționantă. Peste 40 de absolvenți ai Liceului Agricol din Poarta Albă au trăit bucuria revederii după 50 de ani de la terminarea clasei a XII-a. Au povestit ce au făcut în jumătatea de secol de când nu s-au mai văzut și au recunoscut că anii și-au pus amprenta pe chipul lor, însă sufletul le-a rămas tânăr ca la 18 ani.

Copiii cu dizabilități din Constanța își vor primi alocațiile speciale!
De Robert Nenciu 8 octombrie 2015

Copiii cu dizabilități integrați în învățământul de masă își vor primi alocațiile speciale în luna noiembrie. Problema care persistă de la începutul anului și-a găsit rezolvarea în urma mai multor întâlniri dintre reprezentanții Consiliului Județean, cei ai Inspectoratului Școlar și ai Direcției pentru Protecția Copilului.

Peste 300 de cercetași din Constanța se alătură campaniei 'Curățăm Constanța Noastră'
De Neptun TV 8 octombrie 2015

Primăria Municipiului Constanța anunță participarea a peste 300 de voluntari ai Organizației Cercetașii României - Centrul Local Constanța și dintre cei înscriși pe site-ul campaniei curatamconstantanoastra.ro la acțiunile de ecologizare ale Parcului Tăbăcărie în perioada 9 - 11 octombrie.

'Vocea de valoare' a lipovenilor din Delta Dunării, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 7 octombrie 2015

Georgiana Chiriță este o tânără de 17 ani din comuna Jurilovca, județul Tulcea. A crescut cu cântecele de leagăn ale străbunicii Uliana în suflet. Prima melodie pe care a auzit-o atunci când a venit pe lume a fost un cântec de leagăn în limba rusă.

CONSTANȚA. Aproape 250 de constănțeni au fost felicitați la împlinirea vârstei de 80 de ani sau a 50 de ani de căsătorie!
De Silvia Pascale 7 octombrie 2015

La venerabila vârstă de 80 de ani, tot ce își doresc este să fie sănătoși și respectați. Aproape 250 de pensionari din Constanța s-au bucurat astăzi de o dimineață specială la Casa de Cultura a Sindicatelor. Primarul interimar, Decebal Făgădău i-a felicitat pentru frumoasa vârstă, le-a dăruit flori, dar și un ajutor financiar seniorilor care spun că anii lor au trecut precum clipele.

PROIECT. Mai multe produse ROMÂNEȘTI în toate magazinele!
De Oana Iancu 7 octombrie 2015

Producția românească de carne, fructe și legume ar putea cunoaște o explozie după ce Senatul a adoptat o lege prin care magazinele vor fi obligate să aibă pe rafturi mai multe produse românești decât din import. Un lucru excelent spun atât cumpărătorii, cât producătorii care se simt încurajați.

Povestea arheologilor care și-au dedicat viața siturilor din Dobrogea!
De Neptun TV 6 octombrie 2015

Începând cu ora 17.00 vă dezvăluim secretele sitului de la Adamclisi, Tropaeum Traiani. Le știu arheologii din familia Barnea care, din tată în fiu, au participat la scoaterea la lumină a vestigiilor de acolo. Povestea acestor locuri de legendă merge mai departe chiar și la mai bine de două mii de ani, datorită pasiunii lor...

CONSTANȚA. Peste 500 de copii cu dizabilități NU încasează alocații! Află motivul incredibil!
De Robert Nenciu 6 octombrie 2015

Situație revoltătoare la Constanța! Aproape 500 de elevi cu dizabilități nu primesc o alocație lunară de 750 de lei pentru hrană, îmbrăcăminte și rechizite. Motivul este incredibil: de la începutul anului, părinții nu au fost anunțați de autorități că au dreptul la acești bani. Și mai grav este că alocația nu se mai poate acorda retroactiv.

Gheorghe Iovu, povestea muzicii care vindecă! Doctorul sufletelor, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 5 octombrie 2015

Poartă cântecele în minte și în suflet. Ascultă-i melodiile vindecătoare și povestea începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA!

Constanța înflorește! În parcurile, intersecțiile și sensurile giratorii se plantează crizanteme!
De Cristina Sîmbeteanu 5 octombrie 2015

Parcurile, intersecțiile și sensurile giratorii din oraș îmbracă haine de toamnă. Sute de tufe de crizanteme au fost plantate astăzi în cadrul campaniei 'Curățăm Constanța Noastră'.

Femeile de la țară, transformate în dive: 'Nu m-am machiat în viața mea! Nici măcar cu pumnii'!
De Silvia Pascale 5 octombrie 2015

Au venit la Căminul Cultural cu obrajii înăspriți, cu părul alb și unghiile tocite de la prea multă muncă, dar au plecat acasă precum divele de la Hollywood. Peste 35 de femei din comuna Grădina au trăit astăzi o experiență frumoasă, în fața oglinzii, la care nu sperau vreodată. O armată de hair-stylisti și cosmeticieni din Constanța, toți voluntari, au muncit ca aceste doamne să se simtă din nou atrăgătoare.

Vin din struguri înghețați și miere de izmă, printre deliciile de la Pavilionul Expozițional Constanța
De Silvia Pascale 3 octombrie 2015

Vinuri dulci din struguri degerați, miere de izmă crescută în zonele inundate ale Deltei și pâine fără conservanți, doar cu făină, sare și maia. Sunt doar câteva dintre bunătățile de la Pavilionul Expozițional Constanța. Producătorii care au venit la Sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogeam vă așteaptă și mâine să le degustați preparatele în care au pus, ne mărturisesc ei, și mult suflet.

IMAGINI SUPERBE. Pasarela din stațiunea Mamaia, CUCERITĂ de pescari! GALERIE FOTO
De Silvia Pascale 3 octombrie 2015

Imagini spectaculoase în stațiunea Mamaia. Pasarela a fost invadată, la propriu, de o mulțime de pescari hotărâți să prindă tot chefalul din mare. Cu tact, dar și cu un gram de noroc aceștia și-au pus undițele în șir, în așteptarea firului întins. Iar răbdarea le-a fost repede răsplătită! Constănțenii spun că o așa priveliște au văzut doar pe podul Galata din Istanbul.

Povestea uitată a Farului Genovez, cel care i-a călăuzit zeci de ani pe marinari
De Alina Gâju 3 octombrie 2015

Unic ca arhitectură, Farul Genovez se înalță semeț pe faleza Cazinoului, în apropierea statuii poetului Mihai Eminescu. Construit în anul 1860, istoria acestui simbol al Constanței este mai puțin cunoscută. De astăzi, puteți afla povestea farului care i-a călăuzit zeci de ani pe navigatori, de pe noua plachetă inaugurată de comunitatea armeană de la malul mării.

Covoare, cauciucuri și biciclete, printre gunoaiele scoase din lacul Tăbăcărie
De Alina Gâju 2 octombrie 2015

Covoare, cauciucuri și biciclete. Sunt câteva dintre lucrurile găsite în lacul Tăbăcărie, pe lângă tonele de peturi și gunoaie. Angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral le-au scos, în ultimele trei zile, în cadrul unei ample campanii de ecologizare.

Există viață după cancer la sân: poveștile femeilor din Constanța care s-au vindecat
De Alex Costea 2 octombrie 2015

‘Când am aflat că am cancer la sân, lumea mea s-a sfârșit’. La cinci ani după ce a fost diagnosticată cu teribila maladie, o femeie din Constanța poate zâmbi din nou. Și are cu adevărat motive să o facă. A născut o fetiță și cancerul a rămas o amintire. Zeci de femei au participat seara trecută la un eveniment menit să marcheze lupta împotriva cancerului la sân, organizat în Piața Ovidiu.

Povestea căsuței lipovenești care a renăscut din propria cenușă!
De Neptun TV 1 octombrie 2015

Dobrogea, un ținut fermecat, ars de soare și de vant, unde, ca niste bijuterii pretioase, satele lipovenesti cu acoperis din stuf si ferestre albastre, dispar încetul cu încetul și fac loc termopanelor. Povestea unui proiect de suflet din Delta Dunării, la ASTA-I VIAȚA! începând cu ora 16.30.

Se caută zece oameni de valoare pentru Constanța!
De Silvia Pascale 1 octombrie 2015

Cu siguranță cunoașteți constănțeni care merită toate aprecierile dumneavoastră, dar și recunoștința comunității. De astăzi îi puteți propune pentru cea de a VI-a ediție a campaniei 'Oameni de valoare'. Nu-i veți putea nominaliza, însă, pe cei care au câștigat ultimele 3 ediții. Proiectul este derulat de Asociația Clubul Isis și susținut de Spitalului privat Isis.

Astăzi încep înscrierile pentru Maratonul Nisipului 2016
De Neptun TV 1 octombrie 2015

Începând cu 1 octombrie 2015, Asociația Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la Maratonul Nisipului, ediția a III-a, eveniment care va avea loc în data de 27 martie 2016, pe plaja din stațiunea Mamaia.