vineri, 25 iulie 2014

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

AVARIE RAJA. Trafic ÎNGREUNAT pe două benzi de pe strada Soveja. Află până la ce oră
De Silvia Pascale 25 iulie 2014

Atenție, șoferi! Până la ora 21 și 30 de minute, traficul rutier pe strada Soveja va fi restricționat pe o porțiune de aproximativ 50 de metri, pe o singură bandă de mers.

Portretul lui EMINESCU, folosit într-o reclamă pentru depistarea BOLILOR VENERICE
De Oana Iancu 25 iulie 2014

Portretul poetului național, Mihai Eminescu, a fost folosit abuziv în scop comercial.

Copiii cu suferințe cronice și dizabilități din Corbu au spus pe scenă o poveste minunată despre viață și iubire
De Silvia Pascale 25 iulie 2014

Și-au învins temerile, suferința și handicapul prin teatru. 7 copii din localitatea Corbu, unii cu boli cronice, alții cu dizabilități au jucat astăzi, alături de actori profesioniști, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare” din Constanța. Piesa “Până când ne vom revedea” are la bază poveștile pe care acești micuți le-au scris în cadrul unui proiect numit “Vreau să-ți spun povestea mea” inițiat de World Vision România și Asociația “Civicum Voluntaris”.

CNADNR extinde intervalul orar în care șoferii nu plătesc taxa pentru podul de la Cernavodă

CNADNR a anunțat că a extins intervalul orar din zilele de week-end în care șoferii nu plătesc tarifele de trecere pentru utilizarea podului peste Dunăre de la Fetești - Cernavodă.

Robin and The Backstabbers, la ASTA-I VIAȚA! … la Mare

Cunoscuta trupă de pop melodramatic, Robin and The Backstabbers, își dezvăluie povestea la ASTA-I VIAȚA! la Mare.

Buzoienii nici nu visau să vadă în cel mai mare parc din oraș o fântână arteziană. Vezi ce ispravă a mai făcut de această dată celebrul “Dorel”!
De Iulian Bunilă 24 iulie 2014

Fântână arteziană în cel mai mare parc din municipiul Buzău. Nu este vreo investiție a Primăriei, ci isprava unor muncitori. Ei au deschis o supapă de evacuare pentru a goli o conductă magistrală înainte ca presiunea din rețea să scadă. Apa a țâșnit din pământ câteva ore bune, spre nemulțumirea trecătorilor, care susțin că pierderile de apă se vor regăsi în facturile lor.

Cinema Republica va purta numele marelui actor JEAN CONSTANTIN
De Cristi Popovici 24 iulie 2014

Fostul Cinema Republica va purta din luna decembrie numele marelui actor Jean Constantin. Clădirea, unul dintre simbolurile Constanței, se află în lucrări capitale de modernizare, iar la finalizarea lor va deveni Centru Multifuncțional pentru Tineret. Asta înseamnă ca sala de cinema va fi folosită atât pentru proiecția unor premiere de film cât și pentru concerte, piese de teatru sau expoziții.

O nouă PLOAIE torențială a inundat localitatea Medgidia. GALERIE FOTO

Municipiul Medgidia a fost lovit, în această după-amiază de o furtună puternică, urmată de grindină și de o ploaie torențială.

Un băiat de 11 ani din județul Argeș trăiește singur în mijlocul pădurii
De Silvia Pascale 24 iulie 2014

Părăsit de părinți, flămând și singur într-o casă din chirpici aflată în mijlocul pădurii. Este drama fără margini a unui băiat de 11 ani din județul Argeș. Pentru că tatăl său muncește într-o altă localitate și nu-l ajută cu nimic, dorința copilului este aceea de a ajunge cât mai repede într-un centru de plasament. Măcar așa cineva îi va purta de grijă. Strigător la cer este și faptul că autoritățile nu au luat măsuri, ba chiar asistenții sociali susțin că nu știau nimic despre acest caz.

ATENȚIONARE METEO. Constanța sub COD GALBEN de furtună!

Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de tipul Cod Galben de vijelie pentru partea central-estică a județului Constanța, inclusiv municipiul Constanța.

Fructe de mare EXPIRATE și FURT la GRAMAJ! Inspectorii ANPC au închis o cunoscută terasă din MAMAIA
De Oana Iancu 24 iulie 2014

Sunteți pe litoral și vreți să aveți o vacanță fără probleme. Atunci, mare atenție la restaurantul pe care îl alegeți. Astăzi, inspectorii ANPC au găsit la o cunoscută terasă din stațiunea Mamaia, fructe de mare expirate, mâncare depozitată în recipiente necorespunzătoare și fripturi care cântăreau mai puțin decât era scris în meniu. Pentru toate aceste nereguli, patronul unității a fost amendat cu 60.000 de lei, iar restaurantul a fost închis.

Locuințele ANL, în rate sau cu credit
De Dana Şeitan 24 iulie 2014

Vești bune pentru chiriașii imobilelor care aparțin Agenției Naționale de Locuințe. Guvernul a aprobat o ordonanță pentru modificarea legii ANL, prin care tinerii vor beneficia de o serie de facilități, care până acum nu au fost permise.

Operațiunea „capra“ în Parcul Tăbăcărie
De Elenis Vlahbei 23 iulie 2014

O rătăcire inedită! Nu se știe prin ce împrejurări, o capră a ajuns în Parcul Tăbăcărie din Constanța. Animalul are o zgardă și un medalion și, până va fi revendicat, va fi ținut, în siguranță, la Microrezervație. Alergată mai întâi de hoți, capra s-a lăsat cu greu prinsă de îngrijitori.

Sute de locuitori din Buzău riscă să rămânâ izolați dacă autoritățile nu iau măsuri
De Iulian Bunilă 23 iulie 2014

Capcană pentru turiștii care ajung la Focurile Vii din Lopătari. Așa poate fi catalogat un drum județean din Buzău care, deși arată mai degrabă a drum forestier, este indicat de GPS ca rută de acces spre Brașov. În urma ploilor, pe unele porțiuni stratul de balast a fost spălat de șuvoaie și s-au format șanțuri adânci din cauza camioanelor încărcate cu lemne care trec pe aici. Mai grav e că un sat cu peste 700 de suflete riscă să rămână izolat, dacă nu se repară urgent această cale de acces.

Ce se va întâmpla cu prețul apei la Constanța?
De Roxana Glăvan 23 iulie 2014

Tariful de facturare al apei potabile rămâne neschimbat la Constanța, în 2014. Asta susțin reprezentanții SC RAJA SA care spun că deși au achitat cofinanțare pentru proiecte cu bani europeni, investiția nu se va regăsi în factura constănțenilor. Mai mult, compania caută soluții pentru ca sursele de apă să fie mai ieftine și astfel să se mențină costul ei la valoarea actuală.

AVERTIZARE METEO. Constanța sub COD GALBEN de furtună! Ialomița sub Cod Portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de tipul Cod Galben de vijelie pentru nord-vestul județului Constanța și sud-vestul județului Tulcea, în arealul delimitat de localitățile Hârșova - Ghindărești - Topalu - Casimcea - Topolog - Dorobant - Ostrov.

CARGO, la ASTA-I VIAȚA! … la Mare

Începând cu ora 21.00 urmărește povestea uneia dintre cele mai iubite trupe de muzică rock din România, Cargo.

Bilanțul furtunilor: oameni luați de viitură, păduri distruse și gospodării inundate

Prăpăd în mai multe județe din țară în urma furtunilor puternice și a ploilor torențiale din ultimele ore. Într-o localitate din județul Bacău, doi bărbați și o femeie au fost salvați de pompieri, după ce au fost luați de o viitură. Și în județele Dâmbovița și Hunedoara au fost probleme.

Se oprește apa în Constanța! Află ce zone vor fi afectate

În data de 23.07.2014, între orele 09:00 – 16:00, RADET Constanța va remedia o avarie apărută pe strada Th. Sperantia nr. 48.

Cod galben de ploi și vijelii în 27 de județe. Vezi care sunt zonele vizate de atenționarea meteorologilor
De Florina Militaru 22 iulie 2014

Urmează mai bine de 24 de ore de ploi și vijelii. Asta au prognozat meteorologii pentru 27 de județe din Oltenia, Transilvania, nordul Moldovei și vestul Munteniei, precum și pentru zona de munte.

Avertisment! Cartofii mari pot fi periculoși pentru sănătate
De Iulian Bunilă 22 iulie 2014

Cartofii din import cu diametrul mai mare de 8 centimetri, care se vând în piețele din România, sunt plini de nitriți și nitrați, și sunt interziși în Uniunea Europeană. Avertismentul vine din partea producătorilor și este susținut și de cercetătorii de la Stațiunea Legumicolă Buzău. Aceștia susțin că dimensiunea tuberculilor trădează, în general, un exces de îngrășăminte.

Breaking News: