vineri, 12 februarie 2016

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

loading...

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Proiect pentru construirea unui adăpost modern pentru câinii comunitari din Constanța
De Ana-Maria Stancu 12 februarie 2016

Câinii comunitari din Constanța vor fi strânși și ținuți într-o biobază nouă, construită la standarde înalte. Asta prevede proiectul Primăriei de înființarea a serviciului care se va ocupa cu gestionarea animalelor fără stâpân. Iubitorii de animale sunt nemulțumiți de mai multe prevederi care urmează să fie puse în aplicare.

Întâlnire între reprezentanții industriei turismului și consulul Turciei la Constanța
De Neptun TV 12 februarie 2016

Președintele Asociației Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, a avut o întâlnire oficială cu Consulul Turciei la Constanța, Ali Bozcaliskan și cu atașatul economic al consulatului, doamna Sezen Kaya Leventoglu.

Georgică, băiețelul găsit înghețat într-un grajd, a ajuns în grija unui asistent maternal
De Madalina Pavel 12 februarie 2016

Georgică, micuțul cu ochi albaștri, care a fost găsit aproape înghețat într-un grajd, a ajuns în sfârșit într-un loc în care nu va mai tremura de frig sau de foame. A fost externat, astăzi, din spital și a ajuns în grija unui asistent maternal. A venit doar cu o bluziță pe el și a plecat cu un portbagaj plin de cadouri.

Detalii ȘOCANTE în cazul uciderii unei fete care făcea videochat
De Andreea Petraș 11 februarie 2016

Noi detalii șocante ies la iveală în cazul crimei din Alba. Mihai Pandelea, bărbatul care a ucis cu două cuțite de bucătărie o tânără care făcea videochat, era un vechi client al tinerei, dar și al prostituatelor pe care le vizita frecvent.

STÂLPUL NIMĂNUI! Sprijinit în cabluri, un stâlp de energie rupt pune în pericol viața constănțenilor!
De Ana-Maria Stancu 10 februarie 2016

Trecătorii, mașinile, dar și o casă de pe strada Tulcea din Constanța sunt în pericol după ce un stâlp de energie electrică s-a rupt în două și se sprijină doar în fire. Oamenii au făcut sesizări la firma de electricitate, dar aceasta susține că stâlpul nu îi aparține.

Pierdut buletin, găsit în Policlinică - documentele uitate în Spitalul Județean vă așteaptă la recepția instituției!
De Madalina Pavel 10 februarie 2016

Pierdut buletin, recuperat în Policlinică. Nu este o nouă campanie a Poliției Române, ci a Spitalului de Urgență Constanța. Reprezentanții unității sanitare s-au trezit în posesia a foarte multe acte de identitate uitate în ambulatoriu.

APEL UMANITAR. Un copil cu sindrom Heller are nevoie de ajutorul nostru!
De Silvia Pascale 8 februarie 2016

Când l-a ținut pentru prima oară în brațe spera că, puiul ei, peste ani și ani, va ajunge o mare vedetă. Acum tot ce își dorește este ca băiatul, care are acum 12 ani, să-i spună mamă și să mergă fără să simtă dureri teribile în tălpi, la fiecare pas. Vorbim despre povestea impresionantă a unei femei din Timișoara al cărei băiat suferă de afecțiuni neurologice extrem de grave.

CONSTANȚA. Povestea lui Georgică a impresionat zeci de români! Mulți oameni vor să îl înfieze!
De Madalina Pavel 8 februarie 2016

Români din țară și din străinătate au fost impresionați de Georgică, micuțul cu ochi albaștri găsit aproape degerat în grajd, și mulți sunt cei care vor să îl adopte. Numai mama lui este de negăsit. Ar putea fi în Murfatlar, acolo unde a primit mai multe amenzi pentru prostituție.

PRECIZĂRI IMPORTANTE. Cine trebuie să depună declarații la SPIT?
De Robert Nenciu 8 februarie 2016

Modificarea Codului Fiscal începând cu 1 ianuarie 2016 le aduce românilor noi declarații de completat. Rolul acestora este de a stabili cu exactitate taxele pe care trebuie să le achite la bugetul local. Declarațiile pot fi depuse online pe site-ul Serviciului Public de Taxe și Impozite Constanța, prin poștă sau direct la ghișeu.

Povestea soților Bosoi, instructor de Aikido, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 7 februarie 2016

Sensei Iulian Bosoi formează împreună cu Aikidoka Daniela Bosoi o echipă sudată și acasă și în sala de antrenamente, acolo unde îi învață pe copii, adolescenți, tineri ori adulți tainele artelor marțiale.

O bătrână de 75 de ani primește o pensie de numai 3 LEI!
De Alin Tarnovschi 6 februarie 2016

O bătrână în vârstă de 75 de ani are o pensie de urmaș de numai 3 lei. Pensia a fost calculată după moartea soțului și deși a cerut să fie făcute verificări, bătrâna nu a primit nimic în plus, cei 3 lei fiind singurii bani pe care îi primește în fiecare lună.

CONSTANȚA. Povestea lui Georgică, micuțul care a crescut într-un GRAJD și a ajuns la spital aproape degerat!
De Madalina Pavel 5 februarie 2016

Copil crescut ca un animal, în comuna constănțeană Dumbrăveni! Un băiețel de aproape doi ani a fost găsit înghețat și bolnav într-un grajd. Locuia acolo împreună cu străbunica, și ea cu mari probleme de sănătate. Din fericire, micuțul Georgică a fost dus la Spitalul Județean Constanța, iar acum este în afara oricărui pericol.

Ghid de bune practici pentru legea anti fumat, după consultări cu patronii localurilor
De Neptun TV 4 februarie 2016

Un ghid de punere în aplicare a legii anti fumat urmează să fie elaborat în urma unor consultări cu guvernul și patronii de localuri, urmând să apară la începutul lunii martie, înainte să intre în vigoare prevederile legii, a declarat azi deputatul PSD Aurelia Cristea.

Întâlnire între reprezentanții FAPT și Asociației Litoral – Delta Dunării cu consulul general al Federației Ruse
De Neptun TV 4 februarie 2016

În cursul zilei de ieri, o delegație Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România și Asociației Litoral – Delta Dunării s-a întâlnit, la Constanța, cu consulul general al Federației Ruse, Vladimir Volkov, pentru a discuta rezultatele vizitei de săptămâna trecută la Moscova și ale întâlnirilor cu touroperatorii ruși.

Monumentele din Dobrogea, în atenția specialiștilor!
De Neptun TV 3 februarie 2016

Care sunt obiectivele care au nevoie de cea mai mare atenție, care sunt soluțiile cele mai bune și de ce investiții este nevoie, discutăm începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA!

Lenea e cucoană mare... Locurile de muncă dintr-o localitate constănțeană, refuzate de localnici!
De Madalina Pavel 3 februarie 2016

Hai la muncă să muncim, dă Doamne să nu găsim. Iată o vorbă din popor care se potrivește de minune localnicilor din Pecineaga, județul Constanța. În sat s-a deschis recent un abator ridicat din fonduri europene. Doar că patronii au avut neplăcuta supriză să constate că nimeni nu s-a prezentat la angajare. Vorbim de zeci de locuri de muncă, atât pentru muncitorii necalificați cât și pentru cei cu experiență în domeniu. Mulți săteni preferă să stea la cârciumă sau să lucreze cu ziua pe unde apucă, decât să meargă într-un loc cu program fix unde prezența este obligatorie.

Tichete pentru alimente și rechizite acordate mamelor, în cadrul programului 'Fiecare Copil în Grădiniță'
De Neptun TV 3 februarie 2016

Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță” va fi finanțat în 2016 cu suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat, pentru stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Câinii de la Biobaza din Constanța, îngrijiți de voluntari! Niciun ONG nu a răspuns la apelul Primăriei - GALERIE FOTO
De Ana-Maria Stancu 3 februarie 2016

Trăiesc din mila voluntarilor. Cei 120 de câini aflați la biobaza din Constanța au rămas ai nimănui după ce contractul cu firma care avea în grijă animalele s-a încheiat. Acum, Primăria face demersurile necesare pentru înființarea unui serviciu propriu de ecarisaj. Pănă atunci însă constănțenii cu suflet mare sunt cei care hrănesc patrupedele.

O bătrână a sunat la 112, spunând că nu are ce mânca: 'MOR DE FOAME'
De Neptun TV 3 februarie 2016

O femeie în vârstă de 81 de ani a sunat la numărul unic de urgențe 112, spunând că moare de foame și nu are ce mânca.

DECIZIE. Profesorii vor putea gira lucrările deținuților doar cu avizul universităților
De Neptun TV 2 februarie 2016

Profesorii care vor să garanteze pentru calitatea unei lucrări științifice realizate în afara mediului academic, cum ar fi în cazul "savanților" din detenție, ar putea să aibă nevoie de avizul universității unde predau, a spus președintele Consiliului Național al Rectorilor pentru Mediafax.

CONSTANȚA. Apartamentele s-au scumpit în prima lună a anului
De Neptun TV 2 februarie 2016

Cele mai mari scumpiri ale locuințelor noi și vechi s-au înregistrat, în luna ianuarie, în orașele Iași și Cluj Napoca, în timp ce în București și Constanța valoarea medie de listare a scăzut cu 1,4% și respectiv 0,2%.