joi, 2 aprilie 2015

Băile Reci de la Eforie au fost redeschise

Litoralul Mării Negre se poate mândri că are ceva mai prețios decât de aurul: nămolul. Și, dacă este combinat cu o baie în apele sărate ale lacului Techirghiol, efectul acestuia este unul miraculos. Nu o spunem noi ci sutele de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a beneficia de tratamentul cu nămol, la Băile Reci de la Eforie.

 

Chiar la ieșirea din stațiunea Eforie Nord, pe marginea lacului Techirghiol găsim Băile Reci. Un loc retras, modest dar care ascunde în spatele zidurilor un adevărat izvor de sănătate. Turiștii sosiți aici beneficiază de efectul miraculos al aurului negru de la malul Mării. Pentru ca efectul nămolului să fie maxim, medicii spun că acesta trebuie să fie întins pe tot corpul, nu doar la încheieturi și lăsat cel puțin jumătate de oră. Nămolul face ca temperatura corpului să crească până la 40 de grade, vasele de sânge să se dilate, iar circulația în organism să se îmbunătățească. La final, se face o baie rece în apele lacului Techirghiol. Medicii spun că o cură de 10 zile, la Băile Reci de la Eforie, este benefică nu doar pentru persoanele trecute de prima tinerețe ci și pentru copiii sau femeile cu probleme de fertilitate. Băile Reci de la Eforie au fost amenjate în anul 1960 și sunt cunoscute drept fostele băi de protocol ale lui Ceaușescu. În anul 1995 au fost inundate din cauza creșterii nivelului lacului și, timp de 10 ani, au fost închise. Două dintre cele patru locații au fost modernizate, însă în prezent funcționează numai una. Dacă vor fi cereri, se va deschide și cea de-a doua. Primele atestări scrise privind utilizarea nămolului în scopuri curative aparțin armatei otomane, ai cărei comandanți obișnuiau să facă, la începutul anilor 1800, împachetări ori de câte ori aveau ocazia să poposească în Dobrogea. Se presupune însă că primii care au descoperit efectele benefice ale lacului au fost romanii. Lacul a fost consemnat în scrierile antice ca un popas pe drumul principal ce lega cetățile Tomis și Callatis.

Comenteaza aceasta stire

Oferte de Paște pentru toți românii!
De Bogdan Voşloban 1 aprilie 2015

Mai sunt doar câteva zile până la Paștele ortodox, așa că românii care vor să petreacă această sărbătoare departe de casă trebuie să se grăbească. Hotelierii din întreaga țară spun că ofertele sunt extrem de convenabile.

Vânt și ploi la Constanța și în următoarele două zile. Meteorologii anunța însă că de Florii vremea ne va zâmbi
De Silvia Pascale 1 aprilie 2015

Până în Ajunul Floriilor, vremea rămâne capricioasă în toată țara.Dobrogea se află, de la prânz, sub cod galben de vânt puternic ce a atins la rafală chiar și viteze de peste 60 de kilometri la oră.

De astăzi, pașapoartele vin și prin poștă
De Alina Gâju 1 aprilie 2015

Românii pot primi acasă pașapoartele, prin poștă. De astăzi, la cererea solicitanților, documentul poate fi expediat contra-cost la domiciliul titularului.

De la 1 aprilie, vaccinarea se va face numai la medicul de familie
De Cristina Pancrat 1 aprilie 2015

1 aprilie aduce schimbări în sistemul de sănătate, odată cu intrarea în vigoare a noului contract cadru și a pachetelor de servicii medicale.

Animale de companie potrivite pentru fiecare zodie

Animalele de companie nu doar că ne topesc inima, dar dezvoltăm o relație specială atunci când conviețuim cu ele la un loc.

Atmosferă de șezătoare la Asta-i Viața! Povestea Simonei Moon, cea mai pasionată promotoare a iei româneȘti de la malul mării

Îmbrăcată într-o bluză tradițională cusută chiar de mâna ei, Simona Moon ne spune astăzi cum a început totul, sau mai bine zis, cum s-a schimbat totul în viața sa.

Salonul în care femeile bolnave de cancer își redescoperă frumusețea și forța de a învinge boala
De Silvia Pascale 31 martie 2015

Orice femeie care primește diagnosticul de cancer simte la început că lumea toată se prăbușește odată cu durerea ei. Un prim pas spre vindecare este recâștigarea respectului de sine, dar și a frumuseții. Asta crede o tânără din Constanța care a deschis un atelier de peruci profesionale și machiaj special pentru femeile care și-au pierdut părul și sprâncenele în urma tratamentului cu citostatice.

Funcționarii publici renunță la locurile de muncă de la stat. Noua lege a salarizării i-ar putea convinge să rămână
De Andreea Filip 31 martie 2015

Oamenii nu mai vor să muncească pe un salariu de nimic, așa că aleg să plece. Spun asta primari din județul Constanța care se plâng că în curând vor rămâne fără angajați în primări. Prezent la malul mării la întâlnirea dintre edili și prefectul Ion Constantin, Ministrul Delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat că de anul viitor bugetarii vor fi plătiți în funcție de competențe, ceea ce înseamnă că lefurile angajaților de la stat vor crește.

Au învățat să-și scrie numele la 50 de ani, dar spun că nu e niciodată prea târziu să o iei de la capăt
De Alina Gâju 31 martie 2015

La 50 de ani nu știu să-și scrie numele și nici să citească. Este realitatea pe care o trăiesc mai multe femei din comuna constănțeană Satu Nou. Rușinea și lipsa unui loc de muncă le-a readus în băncile școlii, iar ambiția le motivează să învețe cu sete de cunoaștere. S-au lovit de greutățile vieții și tinerii care au abandonat școala pentru că au considerat că nu este de ei. Acum toți au luat-o de la zero, după ce au primit o a doua șansă prin programul cu finanțare europeană CORAL.

ATENȚIE! Inspectorii DVSA Constanța încep controalele în piețe, abatoare și magazine!
De Oana Iancu 31 martie 2015

Nu mai este mult până la sărbătorile pascale, așa că inspectorii Direcției Sanitar Veterinare au luat deja în vizor carnea de miel și ouăle, produse care vor ajunge pe masa constănțenilor.

Asta-i Viata, în CODUL MORSE! Despre radioamatorism, cu nostalgie. Povestea lui Cornelius Sporiș, “omul cu antena”

Cornelius Sporiș, ofițer de marină în rezervă, este unul dintre membrii Radioclubului “Radu Bratu” din Constanța.

Top 5 zodii potrivite pentru căsătorie

Horoscopul ne vine în ajutor cu sfaturi și sugestii de compatibilitate. Trebuie de luat în seamă caracteristicile fiecărei zodii în parte, poți face chiar o comparație între zodie și partener.

PROIECT. Românii nu vor mai putea fi debranșați de la apă din cauza rău-platnicilor
De Alex Costea 30 martie 2015

Senatul vrea să schimbe condițiile în care românii pot fi debranșați de la serviciile de apă și canalizare.

Romii din Ivești s-au pus cu burta pe carte. Vin la școală să învețe alfabetul și își doresc permis de conducere
De Alina Gâju 30 martie 2015

Crescute și pregătite de mici pentru a deveni mame și soții așa cum cere tradiția țigănească, femeile rome din comuna gălățeană Ivești s-au emancipat. Cu salbele de aur la gat și gătite cu rochii din dantelă, ele merg la școală cu copiii după ele. Prin intermediul proiectului cu finanțare europeană CIVIS au învățat alfabetul și spun mândre că acum nu mai pot fi păcălite la supermarket.

Își duc traiul de pe o zi pe alta, iar azi au primit o mână de ajutor. Bătrânii Constanței au fost sărbătoriți de Primărie
De Andreea Filip 30 martie 2015

Mereu cu grija zilei de mâine, unii dintre ei fără niciun ajutor, bătrânii Constanței au avut astăzi un motiv să zâmbească.

LEGEA RAFTURILOR a intrat în vigoare! Produsele cu preț redus sau aproape de expirare, expuse în spații speciale!
De Andreea Filip 30 martie 2015

Comercianții sunt obligați să expună produsele care expira în trei zile într-un raft special amenajat. Cele mai multe supermarketuri și magazine de cartier din Constanța nu fac acest lucru și lasă alimentele aflate la limita termenului de valabilitate printre celelalte. Cei care încalcă legea vor primi amenzi usturătoare.

31 martie, ultima zi în care puteți beneficia de bonificații la plata taxelor și impozitelor locale
De Roxana Glăvan 30 martie 2015

Dacă nu ați achitat taxele și impozitele locale pentru primul trimestru, atunci vă spunem că mai aveți la dispoziție doar astăzi și mâine. De la 1 aprilie, veți plăti penalități și nici nu veți mai beneficia de bonificație.

Prețul gigacaloriei rămâne redus cu 10% la Constanța. Fuzionarea CET cu RADET mai întârzie
De Victor Radu 30 martie 2015

Constănțenii vor plăti un preț subvenționat la încălzire și pentru luna martie, deși banii de la Guvern folosiți în acest sens s-au terminat. Primăria a alocat 5 milioane de lei pentru acoperirea diferenței, astăzi, în ședința Consiliului Local.

HOROSCOP: Ce șanse sunt să-ți găsești iubirea vara aceasta

Se apropie anotimpul călduros, iar tu nu îți dorești să fii din nou singură?

Constănțenii care au promovat Jurilovca și Gura Portiței, cu un clip de doar 100 de lei, la Asta-i Viața!

Jurilovca, una dintre porțile de intrare în Delta Dunării, și-a dezvăluit frumusețile la Târgul de Turism de la Viena și a devenit rapid un tărâm pe care străinii vor să îl vadă.

60 de ani de viață și 35 de carieră. Actorul Sorin Mihai Vasilescu și-a sărbătorit ziua de naștere pe scenă
De Roxana Murat 30 martie 2015

Și-a petrecut o mare parte din viață pe scenă, a interpretat sute de roluri, iar aseară, când a împlinit 60 de ani de viață, tot sub lumina reflectoarelor a fost.