duminică, 18 august 2019

Bani europeni pentru reamenajarea plajelor românești

Bani europeni pentru reamenajarea plajelor românești

Vești bune pentru constănțeni și turiști. Anul viitor vom avea în plus 7 kilometri de plajă turistică. Guvernul a alocat 50 de milioane de euro, bani ce vor merge la lucrările de protecție și reabilitare a litoralului românesc.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat și din alte surse și va fi eșalonată pe trei ani. Anul trecut, în cadrul Programului Operațional Sectorial de Mediu, au fost semnate o serie de contracte de finanțare pentru proiecte în valoare de peste 600 de milioane de euro.

Printre ele se numără și  acesta care urmărește lucrări de limitare a eroziunii costiere și refacere a plajelor din stațiunea Mamaia, municipiul Constanța și din Eforie Nord. În Mamaia, de exemplu, ultimele lucrări ample de protejare a litoralului au fost făcute în urmă cu trei decenii.

Așa se face că în 2014 am ajuns să avem porțiuni de plajă de doar 4-5 metri lățime. Potrivit reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral, lucrările vor începe în primăvară și se vor finaliza anul viitor.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire