luni, 23 iulie 2018

Baschetul feminin se reia duminică la Constanța după 23 de ani de pauză!

După 23 de ani, Constanţa are din nou o echipă de senioare la baschet feminin. Clubul Sportiv Phoenix şi-a prezentat astăzi obiectivele pentru sezonul 2017-2018 al Ligii 1, în cadrul unei conferinţe de presă. Cu un antrenor sârb şi două americance în lot, Phoenix îşi propune calificarea la turneul final, unde va încerca să atace promovarea în Liga Naţională.

Baschetul feminin se reia duminică la Constanța după 23 de ani de pauză!

Se poate spune că baschetul feminin constănțean a renăscut din propria cenușă ca... pasărea Phoenix. Tânărul club constănțean își propune să reînnoade tradiția baschetului feminin de la țărmul mării după mai bine de două decenii.

Phoenix Constanța va debuta în Liga 1 duminică, pe teren propriu. Primul meci oficial din istoria echipei va fi contra Rapidului, care a promovat în prima ligă anul acesta, dar a renunțat să participe din motive financiare. Căpitanul lui Phoenix este Selena Kirberg, născută în Germania, din mamă româncă și tată muntenegrean.

Phoenix a făcut și două achiziții de peste Ocean, play-makerul Chelsea Douglas, care a jucat WNBA, și pivotul Jasany Williams.

Cel care va trebui să închege o echipă de top la Constanța este Predrag Stanojcic, multiplu campion al Serbiei cu Steaua Roșie Belgrad.

Phoenix va evolua în grupă cu fosta campioană CSM Târgoviște, cu Rapid București, Teleorman 2 Alexandria, Phoenix 2 Galați și Sepsi 2 Sfântu Gheorghe. Obiectivul este calificarea la turneul final de promovare în Liga Națională. Phoenix debutează duminică, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor, cu Rapid.

 

Comenteaza aceasta stire

UEFA EUROPA LEAGUE. Măsuri de siguranță luate pentru meciul Viitorul Constanța - Racing Union!
De Neptun TV 19 iulie 2018

Meciul de fotbal dintre echipele FC Viitorul și formația FC Racing Union din Luxemburg, din cadrul UEFA Europa League - Turul I preliminar, este programat joi, 19 iulie, ora 18.00, pe stadionul central al Complexului Academiei Hagi de la Ovidiu.

CUPA MONDIALĂ 2018. Franța este noua campioană mondială la fotbal!
De Mediafax 15 iulie 2018

A 21-a ediție a Campionatului Mondial a ajuns la sfârșit. Finala mare, Franța - Croația, are loc după un drum lung străbătut de ambele echipe.

CM 2018. Nebunie pe străzile din Zagreb - croații au sărbătorit calificarea naționalei în finala Cupei Mondiale! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 12 iulie 2018

Cea mai mare performanță sportivă din istoria Croației a scos în stradă, azi noapte, sute de mii de oameni pe străzi.

Viitorul Constanța, prima echipă românească care debutează în cupele europene - diseară joacă în Luxemburg!
De Neptun TV 12 iulie 2018

Viitorul Constanța e prima echipă românească care debutează în cupele europene.

Simona Halep își păstrează locul 1 în lume și după Wimbledon. Wozniacki a fost eliminată
De Neptun TV 5 iulie 2018

Simona Halep va rămâne numărul 1 mondial indiferent cât de departe va ajunge la Wimbledon.

CONSTANȚA. Spectacol la turneul de calificare pentru Campionatul European de Baschet 3x3
De Neptun TV 3 iulie 2018

Tribune pline, echipe de top din Europa și un concurs de slam-dunk de excepție au transformat turneul de calificare pentru Campionatul European de Baschet 3x3, găzduit de Constanța, într-un spectacol total.