marţi, 16 octombrie 2018

Baschetul feminin se reia duminică la Constanța după 23 de ani de pauză!

După 23 de ani, Constanţa are din nou o echipă de senioare la baschet feminin. Clubul Sportiv Phoenix şi-a prezentat astăzi obiectivele pentru sezonul 2017-2018 al Ligii 1, în cadrul unei conferinţe de presă. Cu un antrenor sârb şi două americance în lot, Phoenix îşi propune calificarea la turneul final, unde va încerca să atace promovarea în Liga Naţională.

Baschetul feminin se reia duminică la Constanța după 23 de ani de pauză!

Se poate spune că baschetul feminin constănțean a renăscut din propria cenușă ca... pasărea Phoenix. Tânărul club constănțean își propune să reînnoade tradiția baschetului feminin de la țărmul mării după mai bine de două decenii.

Phoenix Constanța va debuta în Liga 1 duminică, pe teren propriu. Primul meci oficial din istoria echipei va fi contra Rapidului, care a promovat în prima ligă anul acesta, dar a renunțat să participe din motive financiare. Căpitanul lui Phoenix este Selena Kirberg, născută în Germania, din mamă româncă și tată muntenegrean.

Phoenix a făcut și două achiziții de peste Ocean, play-makerul Chelsea Douglas, care a jucat WNBA, și pivotul Jasany Williams.

Cel care va trebui să închege o echipă de top la Constanța este Predrag Stanojcic, multiplu campion al Serbiei cu Steaua Roșie Belgrad.

Phoenix va evolua în grupă cu fosta campioană CSM Târgoviște, cu Rapid București, Teleorman 2 Alexandria, Phoenix 2 Galați și Sepsi 2 Sfântu Gheorghe. Obiectivul este calificarea la turneul final de promovare în Liga Națională. Phoenix debutează duminică, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor, cu Rapid.

 

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep a plecat la Moscova. 'Sunt destul de ok, dar nu știu cum o să fiu la meciul oficial'
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Simona Halep a fost diagnosticată cu hernie de disc în urmă cu o săptămână.

Ionel Dănciulescu este noul manager sportiv al FC Farul Constanța
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ionel Dănciulescu a acceptat oferta patronului FC Farul Constanța, Ciprian Marica, de a ocupa postul de manager sportiv al echipei de la malul mării.

Simona Halep s-a accidentat și ar putea renunța la turneul de la Wuhan: '24 de ore foarte dificile'! Niculescu, învinsă în primul tur
De Mediafax 24 septembrie 2018

Simona Halep, locul I WTA, a anunțat că a simțit dureri la spate duminică, la antrenament, și ar putea rata participarea la turneul de la Wuhan.

Noul clasament WTA a fost publicat. Simona Halep, pentru a 46-a săptămână pe primul loc. La ce distanță se află față de rivalele sale
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur de la US Open, dar continuă să aibă un avans consistent în fața principalei sale urmăritoare.