marţi, 21 mai 2019

Băsescu o votează pe Udrea. „Are o rezistență fizică incredibilă“

„Ce vă recomandă? Rezistenţa fizică”. Aşa pare să fi decurs discuţia de ieri dintre preşedintele Traian Băsescu şi Elena Udrea.

„Categoric o voi susține în campania electorală pentru că este candidatul Partidului Mișcarea Populară“, a spus Traian Băsescu.

Declarația făcută la postul preferat de televiziune al președintelui a venit la capătul unei discuții pe care Traian Băsescu a avut-o la Palatul Cotroceni cu Elena Udrea și cu alți câțiva lideri ai PMP, în spatele ușilor închise. În timpul petrecut acolo, Udrea a primit binecuvântarea lui Băsescu pe care l-a convins că e în stare să-i ia locul. Nu acum, ci la toamnă după alegerile prezidențiale. De multă vreme, Udrea se visa urmașa lui Băsescu.

„A fost o discuție pozitivă, am avut o întâlnire cu domnul președinte Traian Băsescu în care am abordat elementele de program ale candidatului Mișcării Populare, ale mele“, a spus Elena Udrea.

Ce o recomandă pe Udrea să fie președinte, ne-a răspuns chiar președintele. „Are o rezistență incredibilă. Și fizică, pentru a umbla prin țară și ține și la atacuri, rezistă“, a spus Traian Băsescu.

Și cine să-i cunoască mai bine calitățile fizice ale Elenei Udrea, dacă nu Traian Băsescu! Amintiți-vă că liderul PMP a fost șeful de cabinet al președintelui în primul mandat. La începutul lunii, Băsescu spunea că „îi va dezbrăca public pe toți candidații la prezidențiale”. Să se fi referit oare și la Elena Udrea?

Calitățile fizice ale Elenei Udrea au fost testate intens și în anii în care a fost ministru. Unul bun, spune Băsescu. Nu de aceeași părere sunt însă analiștii politici care cred că mandatul Elenei Udrea la Turism și Dezvoltare Regională s-a caracterizat prin nenumărate afaceri dubioase cu bani publici aruncați pe celebra frunză verde, telescaunele inutilizabile sau bazine de înot în localități fără canalizare și apă curentă.

„Și-a dat seama că o are pe doamna Udrea la îndemână, un personaj foarte loial, foarte competent și cu un grad mare de absorbție“, a afirmat telefonic jurnalistul Victor Ciutacu.

Ziariștii de la Jurnalul Național spun că Băsescu și Udrea au „terfelit” Palatul Cotroceni. Întâlnirea celor doi e supranumită „vodevil a la Argentina” de jurnaliști. Aceștia spun că scenariul seamănă cu cel din anii ‘50 când dictatorul Juan Peron s-a căsătorit cu dansatoarea Evita pe care a promovat-o în fruntea statului argentinian. O altfel de caracterizare i-a făcut Elenei Udrea fostul său coleg de partid, Teodor Baconschi.

„Țopârlănia distruge România. De câțiva ani buni suntem izolați internațional și tot mai disprețuiți. Nivelul vieții publice a coborât neîncetat. Neamul prost s-a cocoțat pe platouri, pe funcții ministeriale, pe candidaturi la președinție. Tot ce era mai obscur, mai necioplit și mai fals a ieșit la luminile rampei. Incultura e trendy. Arivismul, un succes invidiat. Orice târfă dă lecții poporului român", a scris Teodor Baconschi, fost membru PMP, pe Facebook.

Dacă ar fi să ținem cont de criteriul condiției fizice, argumentul suprem invocat de Traian Băsescu, putem spune de pe acum: fie ca cel mai rezistent candidat să câștige! 

Comenteaza aceasta stire

REFERENDUM 2019. Prezența la vot la cele șapte referendumuri naționale de după 1989
De Agerpres 21 mai 2019

Cea mai mică prezență la un referendum național post-decembrist s-a înregistrat la cel pentru redefinirea familiei, organizat în zilele de 6 și 7 octombrie 2018. Astfel, din totalul de 18.279.011 persoane înscrise în listele electorale permanente, au participat la vot 3.857.308 persoane (21,10%), din care 3.531.732 persoane (91,56%) au răspuns "DA" la întrebarea "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament?", un număr de 249.412 persoane (8,44%) au răspuns "NU", iar 76.111 (1,97%) au fost voturi nule.

Summitul de la Sibiu. Decizii cruciale: Se propune schimbarea Tratatului de la Lisabona
De Mediafax 9 mai 2019

Președintele Klaus Iohannis are programată, începând cu ora 18.00, o conferință de presă comună cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, în agenda lui Iohannis figurează o îÎntâlnire cu reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România, cu participarea Cancelarului Republicii Federale Germania, Angela Merkel.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a început - ORDINEA partidelor pe buletinele de vot
De Neptun TV 27 aprilie 2019

În campania electorală, candidații, partidele politice, alianțele politice și alianțele electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri, precum și cetățenii au dreptul să își exprime opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marșuri, precum și prin intermediul mass-mediei. Organizarea mitingurilor, adunărilor și marșurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislația în vigoare. Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept. În unitățile militare, în unitățile de învățământ, în timpul programului de învățământ, în sediile reprezentanțelor diplomatice, precum și în penitenciare, acțiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise.

26 mai, referendum pe Justiție. Ce implică și cum poate fi validat
De Neptun TV 26 aprilie 2019

Românii sunt așteptați, pe 26 mai, să răspundă, la referendumul declanșat de președintele Klaus Iohannis, la două întrebări din domeniul justiției. Pentru a putea fi validat, trebuie să participe cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente.

Primarul Decebal Făgădău a mers azi la birou cu autobuzul
De Neptun TV 22 aprilie 2019

„Alege autobuzul“ are ca scop promovarea transportului public, integral restructurat prin înnoirea bazei cu mașinile ISUZU Euro 6, și încurajarea locuitorilor municipiului Constanța în alegerea autobuzelor RATC în detrimentul autoturismelor personale.