sîmbătă, 20 iulie 2019

Băsescu o votează pe Udrea. „Are o rezistență fizică incredibilă“

„Ce vă recomandă? Rezistenţa fizică”. Aşa pare să fi decurs discuţia de ieri dintre preşedintele Traian Băsescu şi Elena Udrea.

„Categoric o voi susține în campania electorală pentru că este candidatul Partidului Mișcarea Populară“, a spus Traian Băsescu.

Declarația făcută la postul preferat de televiziune al președintelui a venit la capătul unei discuții pe care Traian Băsescu a avut-o la Palatul Cotroceni cu Elena Udrea și cu alți câțiva lideri ai PMP, în spatele ușilor închise. În timpul petrecut acolo, Udrea a primit binecuvântarea lui Băsescu pe care l-a convins că e în stare să-i ia locul. Nu acum, ci la toamnă după alegerile prezidențiale. De multă vreme, Udrea se visa urmașa lui Băsescu.

„A fost o discuție pozitivă, am avut o întâlnire cu domnul președinte Traian Băsescu în care am abordat elementele de program ale candidatului Mișcării Populare, ale mele“, a spus Elena Udrea.

Ce o recomandă pe Udrea să fie președinte, ne-a răspuns chiar președintele. „Are o rezistență incredibilă. Și fizică, pentru a umbla prin țară și ține și la atacuri, rezistă“, a spus Traian Băsescu.

Și cine să-i cunoască mai bine calitățile fizice ale Elenei Udrea, dacă nu Traian Băsescu! Amintiți-vă că liderul PMP a fost șeful de cabinet al președintelui în primul mandat. La începutul lunii, Băsescu spunea că „îi va dezbrăca public pe toți candidații la prezidențiale”. Să se fi referit oare și la Elena Udrea?

Calitățile fizice ale Elenei Udrea au fost testate intens și în anii în care a fost ministru. Unul bun, spune Băsescu. Nu de aceeași părere sunt însă analiștii politici care cred că mandatul Elenei Udrea la Turism și Dezvoltare Regională s-a caracterizat prin nenumărate afaceri dubioase cu bani publici aruncați pe celebra frunză verde, telescaunele inutilizabile sau bazine de înot în localități fără canalizare și apă curentă.

„Și-a dat seama că o are pe doamna Udrea la îndemână, un personaj foarte loial, foarte competent și cu un grad mare de absorbție“, a afirmat telefonic jurnalistul Victor Ciutacu.

Ziariștii de la Jurnalul Național spun că Băsescu și Udrea au „terfelit” Palatul Cotroceni. Întâlnirea celor doi e supranumită „vodevil a la Argentina” de jurnaliști. Aceștia spun că scenariul seamănă cu cel din anii ‘50 când dictatorul Juan Peron s-a căsătorit cu dansatoarea Evita pe care a promovat-o în fruntea statului argentinian. O altfel de caracterizare i-a făcut Elenei Udrea fostul său coleg de partid, Teodor Baconschi.

„Țopârlănia distruge România. De câțiva ani buni suntem izolați internațional și tot mai disprețuiți. Nivelul vieții publice a coborât neîncetat. Neamul prost s-a cocoțat pe platouri, pe funcții ministeriale, pe candidaturi la președinție. Tot ce era mai obscur, mai necioplit și mai fals a ieșit la luminile rampei. Incultura e trendy. Arivismul, un succes invidiat. Orice târfă dă lecții poporului român", a scris Teodor Baconschi, fost membru PMP, pe Facebook.

Dacă ar fi să ținem cont de criteriul condiției fizice, argumentul suprem invocat de Traian Băsescu, putem spune de pe acum: fie ca cel mai rezistent candidat să câștige! 

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.