joi, 20 iunie 2019

Băsescu, către Gabriela Firea: „S-ar putea să nu-ți mai găsești soțul acasă dacă nu stai în banca ta“

Prezent, seara trecută, la o emisiune televizată, președintele Traian Băsescu a amenințat-o pe Gabriela Firea, unul dintre membrii comisiei parlamentare care anchetează cazul „Nana“.

„Nu te poți lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să știi puțin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, daca nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“, a declarat Traian Băsescu.

Declarația șefului statului a fost făcută cu o zi înainte ca membrii comisiei să finalizeze raportul privind cumpărarea celor aproape 300 de hectare de teren din județul Călărași de către fiica președintelui, Ioana Băsescu. Gabriela Firea a anunțat acum câteva zile că tranzacția ar fi nulă.

După atacul șefului statului, aceasta a declarat că soțul ei, Florentin Pandele, care este primarul comunei Voluntari, nu are niciun dosar în instanță și că se teme acum pentru familia sa. În ciuda presiunilor, Gabriela Firea spune că își va continua activitatea în cazul „Nana“.

„Mă tem pentru familia mea. Domnia sa cred că se antepronunță, deoarece după știința noastră nu există o astfel de situație. Ne punem întrebarea dacă nu cumva din ianuarie, de când am intrat eu în această comisie, s-au dat comenzi pentru a i se fabrica niște dosare soțului. Soțul meu (nr. Florentin Pandele) nu este subiectul niciunei anchete, de asemena, nu are niciun dosar în instanță“, a declarat telefonic Gabriela Firea, senator PSD.

Florentin Pandele susține că anii pe mare l-au făcut puternic și că nu este vina familiei lui pentru ce i se întâmplă Ioanei Băsescu.

„Dacă instanțele vor hotărî ceea ce am înțeles că a spus domnul Băsescu în sensul că soția s-ar putea ca într-o zi să nu mă mai găsească acasă, asta este, ce să facem? Dacă bunul Dumnezeu va hotărî mă va aduce acasă peste un timp. Dar să sperăm că nu se va întâmpla lucrul acesta. Aș vrea să cred că în viitorul nu foarte îndepărtat cei care vor conduce România nu o vor mai conduce cu patimă“, a afirmat telefonic Florentin Pandele, primar Voluntari.

În ceea ce privește jignirile aduse, Gabriela Firea nu a vrut să îi dea o replică lui Traian Băsescu.

Senatorul PSD  mai susține că este posibil ca și ceilalți membri ai comisiei să fie luați la puricat. Comisia „Nana“ a descoperit că firma care a vândut terenul a fost înființată special pentru această tranzacție și desființată imediat după acest moment.

În plus, opt persoane, toate cu domiciliul în sectorul 5 al Capitalei, unde își avea sediul societatea respectivă, au fost inițial împroprietărite cu terenurile care au ajuns la fiica președintelui. În acest caz vor fi audiați și doi apropiați ai lui Traian Băsescu.

Fostul ministru al agriculturii, Stelian Fuia, și fostul consilier prezidențial, Adrian Rădulescu, ar fi intermediat cumpărarea terenului din județul Călărași de către Ioana Băsescu, care a contractat un credit de un milion de euro de la CEC. Cei doi au fost chemați la audieri și la comisia parlamentară de anchetă. Adrian Rădulescu a refuzat să se prezinte.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Rezultate finale europarlamentare 2019 - USR PLUS, marele câștigător!
De Neptun TV 28 mai 2019

PNL s-a clasat pe locul 2, iar PSD este la mare distanță, pe locul trei.

Cine ar putea fi europarlamentarii români în următorul mandat al Parlamentului European
De Mediafax 28 mai 2019

Liberalii vor avea zece eurodeputați, PSD și USR câte opt, iar UDMR, ProRomânia și PMP câte doi, potrivit ultimelor rezultate parțiale anunțate de BEC. MEDIAFAX vă prezintă lista europarlamentarilor, aceasta nefiind definitivă decât după validarea alegerilor de Biroul Electoral Central.

Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare în dosarul angajărilor! Decizia este definitivă
De Neptun TV 27 mai 2019

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani și 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

Referendum 2019 pe tema justiției | Prezența la vot la ora 10.00/ Județul cu cei mai mulți participanți la vot
De Mediafax 26 mai 2019

Biroul Electoral Central anunță că prezența la vot, la ora 10.00, în cadrul referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis, este de 5,49%.