joi, 18 aprilie 2019

Băsescu, către Gabriela Firea: „S-ar putea să nu-ți mai găsești soțul acasă dacă nu stai în banca ta“

Prezent, seara trecută, la o emisiune televizată, președintele Traian Băsescu a amenințat-o pe Gabriela Firea, unul dintre membrii comisiei parlamentare care anchetează cazul „Nana“.

„Nu te poți lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo 10 ani, trebuie să știi puțin drept. Doamna cunoscătoare, doamna căsătorită tot cu un comandant, cu primarul de la Voluntari, mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, daca nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele“, a declarat Traian Băsescu.

Declarația șefului statului a fost făcută cu o zi înainte ca membrii comisiei să finalizeze raportul privind cumpărarea celor aproape 300 de hectare de teren din județul Călărași de către fiica președintelui, Ioana Băsescu. Gabriela Firea a anunțat acum câteva zile că tranzacția ar fi nulă.

După atacul șefului statului, aceasta a declarat că soțul ei, Florentin Pandele, care este primarul comunei Voluntari, nu are niciun dosar în instanță și că se teme acum pentru familia sa. În ciuda presiunilor, Gabriela Firea spune că își va continua activitatea în cazul „Nana“.

„Mă tem pentru familia mea. Domnia sa cred că se antepronunță, deoarece după știința noastră nu există o astfel de situație. Ne punem întrebarea dacă nu cumva din ianuarie, de când am intrat eu în această comisie, s-au dat comenzi pentru a i se fabrica niște dosare soțului. Soțul meu (nr. Florentin Pandele) nu este subiectul niciunei anchete, de asemena, nu are niciun dosar în instanță“, a declarat telefonic Gabriela Firea, senator PSD.

Florentin Pandele susține că anii pe mare l-au făcut puternic și că nu este vina familiei lui pentru ce i se întâmplă Ioanei Băsescu.

„Dacă instanțele vor hotărî ceea ce am înțeles că a spus domnul Băsescu în sensul că soția s-ar putea ca într-o zi să nu mă mai găsească acasă, asta este, ce să facem? Dacă bunul Dumnezeu va hotărî mă va aduce acasă peste un timp. Dar să sperăm că nu se va întâmpla lucrul acesta. Aș vrea să cred că în viitorul nu foarte îndepărtat cei care vor conduce România nu o vor mai conduce cu patimă“, a afirmat telefonic Florentin Pandele, primar Voluntari.

În ceea ce privește jignirile aduse, Gabriela Firea nu a vrut să îi dea o replică lui Traian Băsescu.

Senatorul PSD  mai susține că este posibil ca și ceilalți membri ai comisiei să fie luați la puricat. Comisia „Nana“ a descoperit că firma care a vândut terenul a fost înființată special pentru această tranzacție și desființată imediat după acest moment.

În plus, opt persoane, toate cu domiciliul în sectorul 5 al Capitalei, unde își avea sediul societatea respectivă, au fost inițial împroprietărite cu terenurile care au ajuns la fiica președintelui. În acest caz vor fi audiați și doi apropiați ai lui Traian Băsescu.

Fostul ministru al agriculturii, Stelian Fuia, și fostul consilier prezidențial, Adrian Rădulescu, ar fi intermediat cumpărarea terenului din județul Călărași de către Ioana Băsescu, care a contractat un credit de un milion de euro de la CEC. Cei doi au fost chemați la audieri și la comisia parlamentară de anchetă. Adrian Rădulescu a refuzat să se prezinte.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis, mesaj pentru militarii străini de la Constanța: 'Este foarte important să vă avem aici ca aliați. Sunt impresionat de rezultate'
De Neptun TV 12 aprilie 2019

Comandamentul Maritim Aliat al NATO a desemnat să participe la „Sea Shield 19” Gruparea Navală Permanentă, care operează în Marea Neagră începând cu 28 martie, ce are în compunere nave din Bulgaria, Canada,Olanda, România și Turcia. În plus, Grecia și Bulgaria au fost reprezentate la exercițiu de câte o navă de luptă.

Iohannis după prima zi de consultări: Toți participanții au îmbrățișat ideea organizării unui referendum
De Neptun TV 11 aprilie 2019

"Toți au îmbrățișat ideea organizării unui referendum. (...) Toți au fost de acord că oamenii trebuie încurajați să participe la referendum", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Nicușor Constantinescu i-a făcut plângere penală procurorului DNA Bodean la parchetul de la lângă ICCJ
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Iata insa ca sustinerea politica data Laurei Codruta Kovesi de catre conducatorii europeni in politica interna si in justitia din Romania a dus la sustinerea acesteia si a camarazilor sai si in distrugerea capitalului romanesc si a liderilor politici incomozi, inclusiv a subsemnatului si a fostului primar Radu Mazare, toate avand legatura cu interesele Portului Constanta.

Clipul de promovare a României, tradus în 16 limbi. Motivul pentru care a fost tradus și în latină / VIDEO
De Neptun TV 4 aprilie 2019

„Clipul este tradus în peste 16 limbi datorită implicării Universității București și am reușit să avem voce pe clip chiar și în limba chineză și chiar dacă poate părea ușor desuetă, chiar și în limba latină, pentru că nu trebuie să uităm că o să avem vizita papei cât de curând și este important să avem un clip de promovare și în acesta limbă”, a spus Bogdan Trif.

Premierul Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim
De Neptun TV 24 martie 2019

Șeful Executivului spune că memorandumul va fi discutat cu toate instituțiile, inclusiv președinția, dar numai după ce se ajunge la forma finală.

Iohannis cere consultări cu societatea civilă cu privire la organizarea unui REFERENDUM
De Mediafax 22 martie 2019

Președintele Klaus Iohannis a declarat săptămâna aceasta că este ”aproape hotărât” să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, și alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru.