joi, 18 iulie 2019

Bătaie de joc pe banii bolnavilor de cancer, diabet sau epilepsie! Oamenii sunt obligați să meargă din farmacie în farmacie pentru a-și găsi medicamentele!

Vieţi puse în pericol din cauza nenumăratelor crize de medicamente. Din farmacii lipsesc acum tratamente necesare cardiacilor, persoanelor cu diabet, epilepsie sau cancer. Ministerul Sănătăţii vrea să le impună farmaciilor şi distribuitorilor de medicamente raportarea zilnică a stocurilor, pentru a vedea din timp unde sunt probleme. Farmaciştii cred că este o măsură greu de realizat, care nu va rezolva problemele.

Soțul unei femei din Constanța suferă de cancer. Are nevoie constantă de medicamente, dar de multe ori este extrem de greu să le procure. 

În aceeași situație sunt mulți pacienți, majoritatea cu boli cronice. Farmaciștii spun că, în prezent, de pe piață lipsesc sau se găsesc foarte greu tratamentele necesare pacienților cu cancer, boli de inimă sau epilepsie.

Nici cei cu afecțiuni acute nu își găsesc întotdeauna pastilele recomandate de medic. Ministerul Sănătății are un plan pentru a rezolva criza medicamentelor. 

Reprezentanții farmaciștilor cred că măsura gândită de minister este irealizabilă.

Obligația ca farmaciile și distribuitorii de medicamente să declare zilnic stocurile ar urma să intre în vigoare până la sfârșitul acestui an. Ministerul Sănătății a lansat și site-ul medicamentelipsa.ro unde pacienții și doctorii pot anunța ce tratamente nu se găsesc.

Pe listă figurează deja zeci de medicamente.

Comenteaza aceasta stire