vineri, 19 iulie 2019

Bebeluș mort în spital, medici acuzați de neglijență: 'Dacă domnul doctor își respecta jurământul...'

Bebeluș mort în spital, medici acuzați de neglijență: 'Dacă domnul doctor își respecta jurământul...'

Durere fără margini pentru o mamă din Cluj. Femeia și-a înmormântat copilul după doar o lună și jumătate de viață. Bebelușul avea o malformație gravă la esofag și trebuia să fie operat în străinătate.

Mama acuză medicii că nu i-au emis la timp actele necesare pentru a pleca în Germania, iar micuțul s-a stins din cauza neglijenței lor.

Alexandru s-a născut la începutul lunii septembie, iar de atunci a stat în permanență internat în spital. Alături de el, mama lui s-a rugat pentru o minune. Bebelușul suferea de o malformație gravă a esofagului, iar tratamentul din țară nu dădea rezultate.

"Ne-a spus că i-a ieșit copilului laptele în plămâni și a trebuit operat de urgență. Nu am fost nici sunată, nici absolut nimic. De atunci a fost tot mai rău... intubat, respirat cu mască", a povestit mama copilului.

Micuțul avea nevoie de o operație complicată și costisitoare în Germania. Părinții s-au străduit să facă rost de bani, însă spun că medicii au emis actele necesare mult prea târziu. Între timp lucrurile s-au complicat, iar inima lui Alexandru a încetat să mai bată.

"Dacă îmi dădea formularul și plecam era altfel situația. Dacă domnul doctor își respecta jurământul de a salva vieți, îl interesa mai puțin orgoliul și mândria și ne semna formularul 11", mai spune mama copilului.

Mama lui Alexandru nu își poate reveni din șoc și spune că viața copilului său putea fi salvată. Medicii de la spitalul județean din Cluj spun că femeia nu a depus însă nicio plângere în acest sens.

sursa: romaniatv.net.

Comenteaza aceasta stire