marţi, 20 noiembrie 2018

BEIJING, VIA CONSTANȚA – Andreea Grecu și Cristina Bujin, singurele sportive de la CS Farul care merg la CM de atletism din Beijing

Constanţa are două fete de Mondiale! Andreea Grecu şi Cristina Bujin sunt singurele sportive de la CS Farul calificate la Campionatele Mondiale de atletism. Competiţia are loc în Beijing şi începe pe 22 august.

Să ajungă în China a fost un vis made in Constanța pentru Andreea Grecu.

Sportiva a alergat pentru prima oară pe distanța de 400 de metri într-o preselecție pentru alcătuirea ștafetei României. Timpul scos i-a permis Andreei să prindă echipa pentru Mondialele de atletism din Beijing la proba 4x400 de metri.

Andreea a câștigat Cupa Europei la bob feminin două persoane. În atletism a participat până acum doar la 100 și 200 de metri. Antrenorul de la bob, Paul Neagu, i-a dat un sfat de Mondiale. Cristina Bujin era calificată din iarnă pentru proba de triplusalt de la Beijing, însă nu a scăpat de emoții. Cristina e gata să facă saltul în China.

Poziția pe care o ocupă în clasamentul internațional îi dă încredere în forțele proprii. Cristina este antrenată de mama ei și nu e deloc răsfățată. Cornelia Bujin nu merge în China însă sufletul îi va fi acolo, la Beijing, alături de Cristina.

17 sportivi români participă la Mondiale de atletism de la Beijing. Cristina și Andreea sunt singurele sportive de la CS Farul care merg în China.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep se desparte de antrenorul său, Darren Cahill: Am fost norocoasă să te am alături de mine. Ce parcurs am avut!
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep, locul 1 WTA, i-a mulțumit lui Darren Cahill pentru colaborarea de patru ani, mesajul venind după ce antrenorul a anunțat că renunță la pregătirea ei din motive personale.

Simona Halep, a doua distincție în România. Arhiepiscopia Tomisului îi oferă Crucea Sf. Andrei
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

Simona Halep a devenit, luni, Ambasador al Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), fiind primul titlu de acest fel pe care instituția îl decernează unui sportiv român. Halep a spus că distincția este specială și diferită.

Simona Halep este lider. WTA a anunțat clasamentul de final de an
De Neptun TV 5 noiembrie 2018

În această săptămână, Irina Begu se află pe locul 66, Ana Bogdan pe 71, Monica Niculescu pe 78, iar Sorana Cirstea pe 85. Cele patru jucătoare mai pot înregistra modificări în clasament până la finalul anului.

Simona Halep a devenit prima jucătoare din lume care a primit trofeul Chris Evert
De Neptun TV 27 octombrie 2018

Simona Halep a cucerit în acest an trei trofee, la Shenzhen, Roland Garros și Montreal, și a mai pierdut trei finale, la Australian Open, Roma și Cincinnati.

DOLIU în sportul românesc! Un renumit fotbalist a încetat din viață
De Neptun TV 21 octombrie 2018

Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 și a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova. A câștigat trei titluri naționale și patru Cupe ale României și a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 și 1982. În prima ligă are 347 de meciuri și 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scornicești și Dinamo București.