sîmbătă, 22 septembrie 2018

BIG BROTHER. Un sistem automat de camere video va supraveghea fiecare mișcare pe autostrăzile A1 A2 și A3!

BIG BROTHER. Un sistem automat de camere video va supraveghea fiecare mișcare pe autostrăzile A1 A2 și A3!

Un sistem automat de camere video va supraveghea fiecare autoturism care va trece pe autostrăzile A1, A2 și A3. Fiecare autostradă va fi monitorizată separat, iar datele vor fi centralizate în București, la Centrul de Monitorizare și Informare de la DRDP.

Sistemul este parte integrantă a unui proiect care, lansat în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor, vizează monitorizarea și informarea despre condițiile meteo și de trafic pe arterele respective.

"Fiecare autostradă va avea un sistem propriu, al cărui nod central de comunicații va fi conectat la Centrul de Monitorizare și Informare de la DRDP București. Se asigură astfel controlul și comanda celor trei sectoare de autostradă dintr-un centru unic, dar rămâne și disponibilitatea unei redistribuiri ulterioare", se arată în nota de fundamentare a proiectului citată de România TV.

Sistemul de monitorizare și informare este compus din următoarele subsisteme: subsistem de monitorizare a traficului prin bucle inductive, subsistem de monitorizare a traficului și detecție a incidentelor prin tehnologie video, subsistem de monitorizare video, subsistem de măsurare a condițiilor meteo – rutiere, subsistem de cântărire dinamică și măsurare dimensiuni, subsistem de informare cu panouri cu mesaje variabile (VMS), subsistem de monitorizare a traficului cu senzori wireless, puncte de concentrare, subsistem de securitate și subsistem de comunicații si electroalimentare, scriu jurnaliștii România TV.

MT propune aprobarea finanțării proiectului, în valoare de 103.628.218,89 lei cu TVA, din programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Hotărârea Guvernului privind aprobarea finanțării proiectului „Sistemul de monitorizare și informare asupra traficului și a condițiilor de circulație de pe Autostrada A1, București - Pitești, Autostrada A2, București - Cernavodă și Autostrada A3, București - Ploiești și DN1, București - Ploiești", a fost publicată pe site-ul instituției.

Comenteaza aceasta stire

Cum ar putea SCĂPA șoferii de punctele de penalizare
De Neptun TV 21 septembrie 2018

Măsura apare într-un proiect de act normativ înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere.

RABLA 2018. Românii care renunță la mașinile vechi pot cere din nou prima de casare
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Regulile din anul 2018 pentru programul Rabla sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finanțare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2017-2019. Concret, acestea au fost stabilite în 2017 pentru o perioadă de trei ani, astfel că se aplică și în 2018.

INFOTRAFIC. Restricții pe Autostrada București - Constanța, pentru lucrări!
De Neptun TV 13 septembrie 2018

Lucrări de frezare, asfaltare și reparații la parapet au loc joi pe Autostrada A2 București – Constanța, până la ora 17.00. Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să fie atenți la volan.