sîmbătă, 23 iunie 2018

BIG BROTHER. Un sistem automat de camere video va supraveghea fiecare mișcare pe autostrăzile A1 A2 și A3!

BIG BROTHER. Un sistem automat de camere video va supraveghea fiecare mișcare pe autostrăzile A1 A2 și A3!

Un sistem automat de camere video va supraveghea fiecare autoturism care va trece pe autostrăzile A1, A2 și A3. Fiecare autostradă va fi monitorizată separat, iar datele vor fi centralizate în București, la Centrul de Monitorizare și Informare de la DRDP.

Sistemul este parte integrantă a unui proiect care, lansat în dezbatere publică de Ministerul Transporturilor, vizează monitorizarea și informarea despre condițiile meteo și de trafic pe arterele respective.

"Fiecare autostradă va avea un sistem propriu, al cărui nod central de comunicații va fi conectat la Centrul de Monitorizare și Informare de la DRDP București. Se asigură astfel controlul și comanda celor trei sectoare de autostradă dintr-un centru unic, dar rămâne și disponibilitatea unei redistribuiri ulterioare", se arată în nota de fundamentare a proiectului citată de România TV.

Sistemul de monitorizare și informare este compus din următoarele subsisteme: subsistem de monitorizare a traficului prin bucle inductive, subsistem de monitorizare a traficului și detecție a incidentelor prin tehnologie video, subsistem de monitorizare video, subsistem de măsurare a condițiilor meteo – rutiere, subsistem de cântărire dinamică și măsurare dimensiuni, subsistem de informare cu panouri cu mesaje variabile (VMS), subsistem de monitorizare a traficului cu senzori wireless, puncte de concentrare, subsistem de securitate și subsistem de comunicații si electroalimentare, scriu jurnaliștii România TV.

MT propune aprobarea finanțării proiectului, în valoare de 103.628.218,89 lei cu TVA, din programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație.

Hotărârea Guvernului privind aprobarea finanțării proiectului „Sistemul de monitorizare și informare asupra traficului și a condițiilor de circulație de pe Autostrada A1, București - Pitești, Autostrada A2, București - Cernavodă și Autostrada A3, București - Ploiești și DN1, București - Ploiești", a fost publicată pe site-ul instituției.

Comenteaza aceasta stire

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului
De Neptun TV 20 iunie 2018

Șoferul de 70 de ani care a intrat pe contrasens pe Autostrada A1 și a provocat un accident rutier extrem de grav a fost indicat ca vinovat de producerea tragediei. Cu toate acestea, împrejurările în care s-a produs tragedia stârnesc controverse printre experți.

Cât timp mai este valabilă procedura de restituire a fostelor taxe auto!
De Mediafax 10 iunie 2018

Potrivit procedurii de restituire a fostelor taxe auto, proprietarii de mașini care au plătit aceste sume în perioadele în care s-au aplicat mai au la dispoziție DOAR...

ATENȚIE la mașinile second-hand aduse din Germania! Nu toate pot fi înmatriculate în România
De Neptun TV 8 iunie 2018

Românii care vor o mașină la mâna a doua din Germania trebuie să fie atenți la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon să fie aplicată o ștampilă pentru....

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație astăzi pe podul de la Agigea! În ce zile traficul va fi închis complet și care e ruta ocolitoare
De Neptun TV 7 iunie 2018

Pe perioada închiderii circulației, traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule se va desfășura pe ruta...

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții pe Autostrada Soarelui pe ambele sensuri de mers!
De Neptun TV 6 iunie 2018

Șoferii sunt sfătuiți să semnalizeze din timp orice intenție de schimbare a benzii de circulație, să sporească atenția la volan și să reducă viteza în zona de efectuare a lucrărilor semnalizate.

Cum arată primele autobuze electrice din România! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 1 iunie 2018

Compania poloneză Solaris a livrat primele 10 autobuze electrice în luna mai, iar în zilele următoare vor trimite încă unul.