duminică, 25 august 2019

Bilanț ÎNFIORĂTOR după prăpădul făcut de ploi și inundații

Bilanț ÎNFIORĂTOR după prăpădul făcut de ploi și inundații

Opt persoane au fost salvate și 263 evacuate din calea viiturilor, în ultimele 24 de ore, în județele Argeș, Arad, Bihor, Botoșani, Buzău și Timiș, informează Ministerul Afacerilor Interne.

"În ultimele 24 de ore, pompierii, polițiștii și jandarmii au intervenit în 101 localități din 23 de județe, afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase. Au fost salvate patru persoane dintr-un autoturism în localitatea Lăpușnic din județul Timiș, iar trei persoane au fost salvate în localitatea Stroești din județul Botoșani. Tot în județul Botoșani, în localitatea Câmpeni, un bărbat a fost salvat după ce tractorul în care se afla a fost luat de viitură", se arată într-un comunicat al MAI, transmis vineri AGERPRES.

În localitatea Bascov din județul Argeș, angajații MAI au evacuat 154 de copii de la grădinița cu program prelungit, din cauza apei din curtea unității de învățământ, iar în localitatea Todireni din județul Botoșani 49 de persoane au fost evacuate preventiv la Căminul Cultural ca urmare a creșterii cotelor râului Sitna.

Au fost afectate 181 de case, 12 anexe gospodărești, 162 de beciuri/subsoluri, 569 de curți, cinci clădiri aparținând unor instituții publice și patru imobile aparținând unor operatori economici.

Totodată, circulația rutieră este blocată, din cauza apei, aluviunilor și a alunecărilor de teren, pe trei drumuri naționale (DN 73D - Argeș, DN 12A - Botoșani, DN 17A - Suceava) și patru drumuri județene (DJ 203K - Buzău, DJ 281B - Iași, DJ 609 - Timiș, DJ 205D - Vrancea).

În prezent, angajații MAI intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice în șapte județe.

Au fost transmise mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT la nivelul a opt județe, precizează MAI.

"Situația din teren este monitorizată și coordonată permanent prin Centrul Național de Conducere Integrată al MAI, care cooperează permanent cu celelalte instituții reprezentate în Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, iar peste 14.000 de angajați MAI - pompieri, polițiști și jandarmi -, cu 6.185 de mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină", se mai arată în comunicatul citat. 

Comenteaza aceasta stire