miercuri, 21 august 2019

Bilanțul cutremurului din Mexic: cel puțin 217 oameni au murit, centrul țării a fost DEVASTAT!

De Mediafax 13:43, 20 septembrie 2017 101 vizite Externe
Bilanțul cutremurului din Mexic: cel puțin 217 oameni au murit, centrul țării a fost DEVASTAT!

Autoritățile mexicane au modificat bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade care a devastat centrul țării, indicând acum că cel puțin 217 persoane și-au pierdut viața, a anunțat Luis Felipe Puente, șeful agenției de protecție civilă, potrivit BBC News online.

Puente a transmis că 86 de decese s-au înregistrat în zona capitalei Ciudad de Mexico, în scădere față de numărul de 117 morți anunțat cu câteva ore mai devreme. În statul Morelos s-au consemnat 71 de morți, iar alte 43 de persoane și-au pierdut viața în statul Puebla.

Domul unei biserici din orașul Axochiapan, aflat la câțiva kilometri de epicentrul seismului, s-a prăbușit, în urma acestui incident decedând o persoană.

Președintele mexican Enrique Pena Nieto a anunțat că 38 de persoane sunt în continuare date dispărute la o școală de lângă Ciudad de Mexico, unde 26 de copii au murit în urma prăbușirii clădirii unității de învățământ.

Secretariatul pentru Educație Publică a comunicat că 209 școli au fost afectate de cutremur, dintre care 15 avariate sever.

Seismul s-a produs la doar două ore după ce autoritățile mexicane efectuaseră exerciții de evacuare a populației în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul comemora 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Seismul a avut loc la ora locală 13.14 (21.14, ora României) la adâncimea de 51 de kilometri.

Epicentrul cutremurului de 7,1 grade a fost localizat la cinci kilometri est-nord-est de localitatea Raboso, situată în centrul Mexicului, la 35 de kilometri sud de orășelul Atlixco și la 55 de kilometri sud-sud-vest de orașul Puebla.

Agenția mexicană de seismologie a transmis că seismul cu magnitudinea de 7,1 grade a fost urmat de cel puțin 11 replici în decurs de câteva ore.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire