luni, 26 august 2019

Biserica penticostală din Mangalia a fost distrusă de un incendiu

S-a dezlănțuit iadul noaptea trecută în Mangalia. Biserică penticostală din localitatate a fost cuprinsă de flăcări înalte de câțiva metri, care au lăsat  prăpăd în urma lor.  Pompierii s-au luptat mai bine de patru ore să stingă focul, dar nu au reșit să salveze nimic.  Acum credincioșii nu știu unde vor merge la slujbă.

 

Cerul Mangaliei s-a luminat în miez de noapte, iar oamenii  care locuiesc în zona cimitirului turcesc din oraș au ieșit speriați afară să afle ce s-a întâmplat. Au rămas încremeniți când au văzut că biserica penticostală “Speranța” arde ca o torță. Flăcările înalte de câțiva metri înghițeau încet dar sigur clădirea, așa că fără să stea pe gâduri au  sunat la 112.

Pompierii s-au luptat mai bine de patru ore să stingă focul și să limiteze, pe cât posibil, pagubele, însă efortul lor a fost în zadar.

Înainte ca flăcările să mistuie totul în calea lor, militarii au reușit să scoată din lăcașul de cult  mai multe butelii, și astfel au evitat un dezastru și mai mare. Deocamdată nu au stabilit  de la ce a pornit incendiul.

Pastorul bisericii spune, cu durere în glas, că nu a reușit să salveze nimic, și că reparațiile îl vor costa enorm.

Biserica penticostală “Speranța” a fost construită în urmă cu 20 ani și în fiecare duminică, aproximativ 70 de credincioși îi treceau pragul pentru a participa la slujbă. Oamenii nu știu acum unde se vor ruga, dar spun că dacă va fi nevoie, vor pune mână de la mână pentru ca  lăcașul de cult   să fie reconstruit.

Comenteaza aceasta stire