marţi, 16 iulie 2019

Bitcoin, moneda viitorului

Toni este un tânăr din București care a aflat despre Bitcoin pe Internet. Anul trecut, împreună cu Bogdan a început să investească în moneda virtuală.

Bitcoin nu este singura monedă virtuală, dar este singura care a rezistat și a crescut vertiginos.

Toni și-a convins și tatăl să investească în moneda viitorului. Familia Petroniu și-a scos la vânzare vila din Pipera în valoare de 365.000 de euro, pentru care acceptă și plata în bitcoin.

Mirajul noii investiții este ușor de înțeles. La început, în 2009, tranzacțiile cu bitcoin îți aduceau venituri mai mari decât orice speculație pe bursă.

 Economiștii nu au deocamdată încredere în moneda virtuală dar recunosc că se pot aștepta la orice.

Ca o dovadă că bitcoin nu e departe de a intra pe piață, în Oradea, un tânăr a înființat deja prima platformă de tranzacționare din România.

Bitcoin este o monedă digitală creată în 2009 de Satoshi Nakamoto, un pseudonm, căci identitatea sa reală nu este cunoscută. Bitcoin folosește o bază de date pentru a inventaria tranzacțiile.

Moneda poate fi salvată pe un computer personal sub forma unui portofel electronic, iar persoanele cu care posesorul poate face tranzacții trebuie să aibă adresă specială bitcoin. Utilizatorii se laudă că nicio autoritate sau guvern nu poate manipula evoluția monedei și nu poate genera inflație prin producerea bitcoin.

 

 

 

Comenteaza aceasta stire