vineri, 19 iulie 2019

BNR a făcut anunțul după ce legea a fost promulgată de Iohannis: Toți banii vor fi schimbați!

BNR a făcut anunțul după ce legea a fost promulgată de Iohannis: Toți banii vor fi schimbați!

După ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se modifică Stema României și se adaugă pe capul acvilei o coroană, Banca Națională va lua decizia de modificare a tuturor bancnotelor și monedelor într-una din ședințele viitoare ale Consiliului de Administrație, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Banca Centrală poate lua această decizie până în 2018, conform legiuitorului.

Schimbarea banilor se va face treptat, prin retragerea naturală a bancnotelor și monedelor din circulație pe măsura detriorării lor. Emisiunea de monedă va fi făcută fără costuri suplimentare, fiind necesară doar modificarea matriței, potrivit economica.net.

"Se va face o mică schimbare de matriță, atât pentru bancnote, cât și pentru monede, modificare care să includă coroana de pe capul acvilei din cadrul stemei. Acestea vor fi probabil singurele costuri legate de schimbarea banilor, de câteva sute de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu.

Decizia de schimbare a banilor trebuie luată în Consiliul de Administrație al BNR, iar banca centrală are timp să ia și să anunțe această decizie până în 2018.

Comenteaza aceasta stire