vineri, 19 iulie 2019

Bombardamente în Fâșia Gaza

O serie de raiduri ale aviației israeliene în Fâșia Gaza au ucis cel puțin 9 militanți ai grupării armate Jihadul Islamic. La scurt timp după aceste intervenții, Israelul a fost vizat de zeci de rachete de proveniență rusească trase din Fâșia Gaza. Poliția israeliană a anunțat că rachetele au lovit un bloc de locuințe și un centru social, rănind mai multe persoane și ucigând un israelian. Israelul a bombardat  o bază a militanților Jihadului Islamic situată în Fâșia Gaza. În urma raidurilor, cel puțin 9 soldați palestinieni au fost uciși, iar răniții au fost spitalizați la o clinică din  Khan  Younis. Un purtător de cuvânt al echipelor de salvare din Gaza a declarat că militanții Jihadului Islamic au fost uciși în Rafah, regiune aflată în sudul Fâșiei Gaza. Organizația  a anunțat că va răzbuna moartea luptătorilor, printre care s-a aflat și un comandant al brigăzilor Al-Quds, aripa militară a Jihadului Islamic. Surse militare ale statului evreu au declarat că aviația israeliană a vizat o grupare de teroriști care tocmai se pregătea să lanseze un atac cu rachete împotriva Israelului, dejucând astfel această inițiativă. Armata israeliană susține, de asemenea, că aceleași persoane erau responsabile pentru un alt atac cu rachete care a vizat, zilele trecute, orașul israelian Ashdod, situat în sudul țării. Unii martori oculari, dar și autoritățile din Fâșia Gaza spun că după intervenția din Rafah, aviația israeliană a continuat să bombardeze și alte regiuni din teritoriile palestiniene. La scurt timp după aceste intervenții, Israelul a fost vizat de zeci de rachete, unele de tip Grad, de proveniență rusească. Poliția israeliană a anunțat că rachetele au lovit un bloc de locuințe și un centru social, rănind mai multe persoane și ucigând un israelian. Un purtător de cuvânt al coordonatorului special al ONU în Orientul Apropiat, a cerut ambelor tabere să dea dovadă de reținere. Acestea sunt primele violențe după perfectarea acordului de eliberare a soldatului israelian Gilad Shalit și a punerii în libertate, de către Israel, a peste o mie de prizonieri palestinieni.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.