sîmbătă, 17 august 2019

Bucătari din toată lumea s-au reunit în Tokyo, pentru a participa la prima ediție a Campionatului Mondial de Preparat Sushi

Bucătari din toată lumea s-au reunit în Tokyo, pentru a participa la prima ediție a Campionatului Mondial de Preparat Sushi

Bucătari din toată lumea s-au reunit în Tokyo, pentru a participa la prima ediție a Campionatului Mondial de Preparat Sushi. Cele 8 echipe, printre care și una din România, s-au întrecut în măiestrie ca să demonstreze că știu suficiente secrete ale vestitei mâncări japoneze.

Deși cei care au concurat la Campionatul Mondial de Preparat Sushi din Tokyo au provenit din țări ca Belgia, România, Republica Moldova, China, Suedia, Ucraina, Uruguay și Statele Unite, oricine a gustat din sushi ar fi putut să jure că acesta este preparat de un bucătar japonez extrem de experimentat.

 Pe parcursul celor 4 runde ale competiției, concurenții au realizat peste 23 mii de porții de sushi, despre care cei aproximativ 2 mii de vizitatori au spus că sunt gustoase și pline de originalitate. Georgiu Gavril, care a reprezentat cu succes România la acest campionat, a realizat un platou ornat cu sos de tomate și asezonat cu usturoi. Nu întâmplător, maestrul bucătar și-a intitulat creația gastronomică „Ruloul Dracula”. Echipa suedeză a fost, însă, cea care a câștigat concursul cu ajutorul unui rulou de sushi făcut din somon scandinav, cu spumă și semințe de dovleac.

 Organizatorii au declarat că scopul evenimentului a fost de a le arăta vizitatorilor că sushi este un fel de mâncare tradițional, dar care lasă, totuși, loc imaginației și creativității a maeștrilor bucătari. Istoria acestui fel de mâncare savurat de milioane de oameni din toată lumea a început în urmă cu două secole, când locuitorii mereu grăbiți ai capitalei japoneze preferau să mănânce pește crud cu orez, pentru a ajunge mai repede la serviciu.

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire