miercuri, 21 august 2019

Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri și trecători montane

Bulgaria pune taxe pe poduri, tuneluri și trecători montane

Românii care vor să tranziteze Bulgaria sau să petreacă vacanța în țara vecină trebuie să știe că vor fi nevoiți să plătească taxe pentru traversarea podurilor, tunelurilor și trecătorilor montane. Cuantumul acestora nu a fost stabilit încă și nici porțiunile pentru care se vor încasa banii.

Potrivit hotărârii de guvern deja adoptate, taxele și porțiunile pe care se vor aplica vor fi anunțate de Agenția pentru Infrastructură Rutieră, anunță Sega, citat de Rador. Acestea sunt prevederile din proiectul propus spre dezbatere publică al Ordonanței privind condițiile și ordinea colectării de taxe pentru folosirea specială a drumurilor republicane, ori a unei părți a acestora și pentru folosirea anumitor construcții pe drumurile republicane, scrie Hotnews.

În proiect se menționează de asemenea că taxe vor plăti atât conducătorii mijloacelor de transport înmatriculate în Bulgaria, cât și cei ai celor înmatriculate în străinătate. Aceștia din urmă vor putea plăti și în euro. Nu vor fi taxate mijloacele de transport ale Ministerului bulgar de Interne, Serviciului Național de Pază, Agenția de Stat pentru Securitate Națională, forțele armate și ambulanțele.

Taxa pentru folosirea specială a drumurilor se va plăti pentru construirea și exploatarea unor obiective și suprafețe comerciale de pe marginea drumului, pentru acordarea de asistență rutieră contra cost și legături rutiere către acestea, pentru instalații pentru reclame și pentru obiective subterane sau supraterane noi sau care au nevoie de reparații din aria drumului, cu excepția celor necesare pentru deservirea acestuia.

Proiectul de ordonanță prevede, de asemenea, în cazurile în care utilizarea specială are în arie diferite drumuri republicane, iar unul dintre acestea este dat în concesiune, taxele să plătească în două etape și să se achite în contul Agenției pentru Infrastructură Rutieră sau concesionarului.

Comenteaza aceasta stire