luni, 19 august 2019

Bunica Anei Maria Pătru, de 90 de ani, citată la DNA: 'Nici pe timpul războiului nu a fost așa, mi-au luat copiii din pat să-i aducă aici'

Exces de zel din partea DNA Ploieşti! Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au citat-o ca martor, în dosarul fostei şefe a Autorităţii Electorale Permanente, pe bunica acesteia de 90 de ani. Deşi legea le permitea ca audierea Nicoliţei Simionescu să fie realizată la domiciliul acesteia, anchetatorii nu au putut rata un nou spectacol şi au chemat-o la sediul DNA Ploieşti. Bătrâna de 90 de ani a suferit un atac de panică după un drum de sute de kilometri şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Nicolița Simionescu s-a dat cu greu jos din mașina nepoților care au adus-o la DNA Ploiești de la 400 de kilometri distanță, pentru a da declarații în fața procurorilor în dosarul nepoatei sale, fostă șefă a Autorității Electorale Permanente.

 Audierea bunicuței de 90 de ani la DNA Ploiești și spectacolul greu de înțeles puteau fi foarte ușor evitate de anchetatori, având în vederea că legea le permitea să îi ia o declarație bătrânei la domiciliul său.

La scurt timp după ce a ajuns la DNA Ploiești, bunica Anei Maria Pătru a suferit un atac de panică. Un echipaj medical a fost solicitat să îi acorde ajutor. Surse medicale spun că femeia avea tensiune foarte mare și că i s-a administrat tratament. Avocatul Anei Maria Pătru a declarat că bătrâna nu a făcut declarații astăzi, la DNA, prelevându-se de acest drept din Codul Penal, pentru că este rudă apropiată cu cea învinuită. I s-a adus însă la cunoștință că i s-a pus sechestru pe un teren de 1.000 de metri și pe o construcție.

Tot astăzi, procurorii DNA Ploiești au citat-o pentru audieri și pe mama Anei Maria Pătru. Și aceasta a refuzat să facă declarații. În cazul ei, DNA a pus sechestru pe un apartament din Constanța.

Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, este acuzată de procurorii anticorupție că în 2013 a cerut de la reprezentanții unei firme de sotfware 1 milion de euro, pentru a-l convinge pe directorul unei instituții publice să soluționeze în mod favorabil o investigație ce viza firma de software.

Procurorii susțin că Ana Maria Pătru ar fi făcut mai multe investiții pe numele bunicii și pe cel al altor rude, ca să mascheze banii.

Comenteaza aceasta stire