duminică, 21 aprilie 2019

CADOURI de Valentine's Day: Idei și sugestii în funcție de cât de veche este relația: De la cei care abia s-au îndrăgostit, până la cei care au trecut de nunta de aur

De Mediafax 9:33, 14 februarie 2019 104 vizite Social
CADOURI de Valentine's Day: Idei și sugestii în funcție de cât de veche este relația: De la cei care abia s-au îndrăgostit, până la cei care au trecut de nunta de aur

Valentine's Day 2019. "Ziua Îndrăgostiților", sărbătoarea împrumutată din tradiția occidentală și devenită mai populară decât echivalentul autohton Dragobete, poate constitui o sursă de mare stres pentru cei care se află în căutarea cadoului perfect.

 

În ajutorul lor vine următoarea listă cu propuneri de cadouri pentru persoana dragă, făcute în funcție de stadiul în care se află relația.

O lună împreună

Dacă judecăm prin prisma faptului că o relație nouă înseamnă, într-un fel, că orice lucru este perceput ca fiind special, putem deduce că simpla experiență de a fi împreună este adeseori, mult mai semnificativă decât un cadou material, scrie ABC News.

Un gest mai excentric care s-ar potrivi în acest caz ar fi să angajezi un bucătar personal care să gătească o cină romantică la domiciliu. În absența unui buget permisiv, un picnic cu perne moi, fructe și vin delicios ar trebui să aibă același efect. Tot la domiciliu.

Emma McLaughlin și Nicola Kraus, autoarele romanului best-seller "Nanny Diaries", care a avut parte și de o ecranizare la Hollywood, au sugerat o sticlă de whiskey sau bourbon pentru bărbați și un buchet "fabulos" de flori drept cadou pentru femei.

"Fi creativ", au spus ele. "Nu trebuie să fie trandafiri. Care sunt culorile din apartamentul ei? Arată că ești atent. Dar în mod sigur nu lalele. Nimic nu e mai puțin sexy decât lalelele."

Un an împreună

Un an de relație este cea mai bună perioadă pentru sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților, consideră Abby Larson, fondatoarea site-ului StyleMePretty.com. Relațiie sunt suficent de fragede încât să mai existe senzația de noutate, dar destul de înaintate încât să te simți confortabil cu celălalt.

O propunere de cadou potrivit pentru perioada aceasta ar fi un masaj în cuplu oferit în dreptul șemineului, urmat de o sticlă de șampanie și niște fructe în ciocolată.

Fondatorii site-ului de haine de lux pentru bărbați hookandalbert.com au sugerat că bărbaților le-ar plăcea să primeasă bilete la un concert sau eveniment sportiv, în timp ce femeile ar putea fi oricând mulțumite prin niște bijuterii alese, a spus fondatoarea Kendra Scott Jewelry.

Cinci ani împreună

Relația care a împlinit cinci ani are nevoie, de Ziua Îndrăgostiților, de ceva cu adevărat distractiv și incitant, e de părere Abby Larson. "Pentru răsfăț, comandă o limuzină care să vă ia de acasă și să vă ducă la un restaurant nou fabulos", a sugerat ea. "Încheiați seara la un bar plin de viață sau dansând în noapte la un club local de jazz -- undeva comod și mai puțin luminos unde să vă puteți cuibări într-un colț (...)"

"Buget restrâns? Săriți peste mașină, comandați o pizza în formă de inimă, apoi duceți-vă la cel mai apropiat ring de dans, unde să vă puteți pierde unul în brațele celuilalt", continuă Larson.

Zece ani împreună

După zece ani de relație, sunt foarte mari șansele ca tu și partenerul tău să fi trecut deja de repetate ori prin toate activitățile tipice Zilei Îndrăgostiților, motiv pentru care în acest moment ați putea să plănuiți sau să cumpărați ceva cu adevărat semnificativ.

De exemplu, o idee bună pentru ea ar putea fi o expediție în doi, de preferat în locul în care v-ați cunoscut sau unde ați sărbătorit primul 14 februarie împreună.

25 de ani împreună

Dacă ați ajuns la 25 de ani de relație, ați putea pune la cale ceva numai pentru voi, ceva de care nu v-ați putut bucura în liniște în ultimii ani. O surpriză frumoasă pentru partener ar fi o "evadare" de weekend, fie la o pensiune din apropiere, fie o minivacanță în Europa.

Cuplurile care obișnuiesc să facă des călătorii s-ar putea bucura de o hartă personalizată care să conțină toate locurile în care ați mers împreună.

50 de ani împreună

Pentru că 50 de Zile ale Îndrăgostiților merită ceva cu totul deosebit, ai putea opta pentru un colier cu o singură piatră de smarald (simbol pentru dragoste, potrivit aceleiași Abby Larson) sau, în cazul unui buget mai redus, o cutie de bijuterii făcută de mână pe care să o umpli cu bilețele despre viața voastră împreună.

Alt cadou potrivit ar fi un album fotografic al istoriei relației voastre, completat cu scrisori și alte amintiri, sau un slideshow video cu un fundal muzical care să aibă o semnificație puternică pentru amândoi.

Nu sunteți împreună (încă)

Dacă vrei să îi câștigi atenția acelui cineva la care ți-a rămas gândul, au scris aceiași experți pentru ABC News, dulciurile sunt calea cea mai sigură spre inima lor.

"Niciodată nu poți să dai greș cu ciocolată", au fost de părere McLaughlin și Kraus. "E delicioasă fără să provoace stres din cauza exagerării cu cheltuiala - sau cu declarațiile amoroase".

"Puțini ar refuza o cutie de brioșe făcute în casă sau o sticlă de șampanie!", a fost de acord și Larson.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Amenzi uriașe și mașini ridicate pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu handicap
De Neptun TV 18 aprilie 2019

Polițiștii locali constănțeni au dat pe 16 aprilie,15 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap. Cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la suma de 7.500 lei.

INFORMARE PUBLICĂ. Primăria Constanța: 'Facem apel către toți locuitoriii orașului să nu folosească locurile de joacă în curs de amenajare!'
De Neptun TV 17 aprilie 2019

Tot în perioada următoare se va monta gardul de protecție și mobilierul urban. După finalizarea tuturor lucrărilor și când temperaturile vor permite va fi turnat și covorul de cauciuc pentru protecția celor mici.

CONSTANȚA. Scaner cu raze X de ultimă generatie pentru fluidizarea fluxului de containere în portul Constanța-Sud
De Neptun TV 17 aprilie 2019

DP World Constanța dă în folosință gratuită Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud un scaner cu raze X de ultimă generatie cu scopul de a fluidiza fluxul containerelor în portul Constanța-Sud, în conformitate cu toate reglementările legale privind controalele vamale de securitate.

Topul celor mai ROMANTICE orașe din Europa Centrală
De Mediafax 16 aprilie 2019

Americanii se declară uimiți de „vederile pastorale, vârfurile montane care taie respirația și coastele spectaculoase” din regiune.

Intră în Campania 'Donează sânge, fii erou!' și salvează vieți printr-un gest simplu!
De Neptun TV 16 aprilie 2019

Persoanele care îndeplinesc condițiile de admisibilitate sunt așteptate la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, de pe strada Nicolae Iorga, nr. 85, pentru a dona sânge. Gestul acestora poate salva viețile celor care au nevoie urgentă de transfuzii din cauza unor boli grave sau în urma efectuării unor intervenții medicale complexe.

Începe capturarea câinilor fără stăpân din Constanța
De Neptun TV 15 aprilie 2019

Fiecare mașină de capturare este inscripționată corespunzător și deservită de personal specializat, medic veterinar și tehnician veterinar.

Floriile 2019. Tradiții și superstiții. Ce să NU faci niciodată
De Neptun TV 15 aprilie 2019

Floriile 2019. Tradiția spune că nu e bine să plantezi pomi înainte de Sărbatoarea Intrării Domnului în Ierusalim. Puieții care sunt băgați în pământ în această săptămână nu vor da roade. Indicat este să plantăm flori în săptămâna ce urmează după aceasta sărbătoare.

CONSTANȚA: Continuă acțiunea de ridicare a autovehiculelor abandonate
De Neptun TV 12 aprilie 2019

Autoturismele vor fi depozitate într-un loc special amenajat de către administratorul drumului.

Nicolae Voiculeț și orchestra sa, concerte de nai la Vilnius și Riga
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Cu acest prilej, domnul Dan Bălănescu, ambasadorul României în Lituania și Letonia, va face un scurt bilanț al primei jumătăți a președinției României la Consiliului Uniunii Europene și va vorbi despre evenimentele care urmează a avea loc la București și Bruxelles, dar și în cele două țări baltice, până la 30 iunie 2019.

CONSTANȚA. RESTRICȚII de circulație, în acest weekend. Mai multe competiții sportive
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Se vor lua măsuri de siguranță, în sensul că accesul autovehiculelor în zona de desfășurare a evenimentului va fi interzis în intervalul orar 10:00-12:00.

Peste 14.000 de companii vor oferi angajaților tichete cadou de Paște
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Conform analizelor efectuate de companie, tichetele cadou sunt pe locul 4 în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România, iar tichetele de vacanță pe locul 5, alături de tichete de masă, decontarea transportului, asigurări sau abonamente medicale private.

Ministrul Sănătății, indignat după un control la Spitalul de Urgență Constanța: 'Dezastru, mizerie, debandadă!'
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Imediat după sosirea Sorinei Pintea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la fața locului a ajuns și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, dar managerul unității, Cătălin Grasa, a întârziat până la finalizarea controlului, sosind după aproximativ o oră, fapt care l-a nemulțumit pe Horia Țuțuianu.

CONSTANȚA. Încep acțiunile de deratizare - care este programul pe cartiere
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, vor fi protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Sol contaminat la Vadu. Terenul aparține companiei Rompetrol și se află la 2,5 kilometri metri de plajă
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Din datele preliminare, cantitatea totală de sol contaminat este estimată la 40.000 tone, aceasta fiind situată la o distanță de peste 500 de metri față de localitatea Vadu și aproximativ 2,5 kilometri de țărmul Marii Negre.

Constanța Parking, noul sistem de plată a parcării în Constanța și în Mamaia!
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Constanța Parking este noul sistem de plată a parcării prin SMS ce va fi implementat începând cu data de 15 aprilie.

ALERTĂ LA CONSTANȚA! Cetățenii, sfătuiți să sune de urgență la Poliție: 'Aceste colete pot pune în pericol viața'
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Polițiștii au transmis un mesaj pentru constănțeni ca în cazul în care găsesc pachete pe plajă să nu le deschidă întrucât acestea conțin...

Începe cel mai mare exercițiu multinațional naval din Marea Neagră, organizat de Forțele Navale Române
De Neptun TV 5 aprilie 2019

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), la exercițiu, ce va avea loc în perioada 5 - 13 aprilie, vor participa 14 nave militare românești și șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda și Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari.

CURĂȚĂM CONSTANȚA NOASTRĂ! Constanța intră în curățenia generală de primăvară!
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Constanța intră în curățenia generală de primăvară! Cea de a opta ediție a campaniei Curățăm Constanța Noastră a început săptămâna aceasta, iar primele vizate au fost arterele principale ale orașului.

CONSTANȚA. Peste 200 de locuri de parcare, create după demolarea unor garaje VIDEO
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Echipele de muncitori lucrează în continuare la înființarea unor noi parcări în mai multe zone din oraș. Se acționează acum pe străzile Mălinului, Tulcei, Păun Pincio și Dreptății, unde garajele demolate vor face loc altor câteva zeci de locuri de parcare pentru autoturismele riveranilor.

Campanie de amploare. Polițiștii rutieri din toate statele UE acționează pentru prinderea vitezomanilor
De Neptun TV 3 aprilie 2019

Controalele Polițiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

CONSTANȚA. Doi roboți care cântă și dansează, folosiți de psihologi în terapia copiilor cu autism
De Neptun TV 2 aprilie 2019

Proiectul Nao urmărește să implementeze un program terapeutic adaptat în limba română, care să permită psihologilor o mai bună comunicare și interacțiune alături de copil.