marţi, 23 iulie 2019

CADOURI de Valentine's Day: Idei și sugestii în funcție de cât de veche este relația: De la cei care abia s-au îndrăgostit, până la cei care au trecut de nunta de aur

De Mediafax 9:33, 14 februarie 2019 105 vizite Social
CADOURI de Valentine's Day: Idei și sugestii în funcție de cât de veche este relația: De la cei care abia s-au îndrăgostit, până la cei care au trecut de nunta de aur

Valentine's Day 2019. "Ziua Îndrăgostiților", sărbătoarea împrumutată din tradiția occidentală și devenită mai populară decât echivalentul autohton Dragobete, poate constitui o sursă de mare stres pentru cei care se află în căutarea cadoului perfect.

 

În ajutorul lor vine următoarea listă cu propuneri de cadouri pentru persoana dragă, făcute în funcție de stadiul în care se află relația.

O lună împreună

Dacă judecăm prin prisma faptului că o relație nouă înseamnă, într-un fel, că orice lucru este perceput ca fiind special, putem deduce că simpla experiență de a fi împreună este adeseori, mult mai semnificativă decât un cadou material, scrie ABC News.

Un gest mai excentric care s-ar potrivi în acest caz ar fi să angajezi un bucătar personal care să gătească o cină romantică la domiciliu. În absența unui buget permisiv, un picnic cu perne moi, fructe și vin delicios ar trebui să aibă același efect. Tot la domiciliu.

Emma McLaughlin și Nicola Kraus, autoarele romanului best-seller "Nanny Diaries", care a avut parte și de o ecranizare la Hollywood, au sugerat o sticlă de whiskey sau bourbon pentru bărbați și un buchet "fabulos" de flori drept cadou pentru femei.

"Fi creativ", au spus ele. "Nu trebuie să fie trandafiri. Care sunt culorile din apartamentul ei? Arată că ești atent. Dar în mod sigur nu lalele. Nimic nu e mai puțin sexy decât lalelele."

Un an împreună

Un an de relație este cea mai bună perioadă pentru sărbătorirea Zilei Îndrăgostiților, consideră Abby Larson, fondatoarea site-ului StyleMePretty.com. Relațiie sunt suficent de fragede încât să mai existe senzația de noutate, dar destul de înaintate încât să te simți confortabil cu celălalt.

O propunere de cadou potrivit pentru perioada aceasta ar fi un masaj în cuplu oferit în dreptul șemineului, urmat de o sticlă de șampanie și niște fructe în ciocolată.

Fondatorii site-ului de haine de lux pentru bărbați hookandalbert.com au sugerat că bărbaților le-ar plăcea să primeasă bilete la un concert sau eveniment sportiv, în timp ce femeile ar putea fi oricând mulțumite prin niște bijuterii alese, a spus fondatoarea Kendra Scott Jewelry.

Cinci ani împreună

Relația care a împlinit cinci ani are nevoie, de Ziua Îndrăgostiților, de ceva cu adevărat distractiv și incitant, e de părere Abby Larson. "Pentru răsfăț, comandă o limuzină care să vă ia de acasă și să vă ducă la un restaurant nou fabulos", a sugerat ea. "Încheiați seara la un bar plin de viață sau dansând în noapte la un club local de jazz -- undeva comod și mai puțin luminos unde să vă puteți cuibări într-un colț (...)"

"Buget restrâns? Săriți peste mașină, comandați o pizza în formă de inimă, apoi duceți-vă la cel mai apropiat ring de dans, unde să vă puteți pierde unul în brațele celuilalt", continuă Larson.

Zece ani împreună

După zece ani de relație, sunt foarte mari șansele ca tu și partenerul tău să fi trecut deja de repetate ori prin toate activitățile tipice Zilei Îndrăgostiților, motiv pentru care în acest moment ați putea să plănuiți sau să cumpărați ceva cu adevărat semnificativ.

De exemplu, o idee bună pentru ea ar putea fi o expediție în doi, de preferat în locul în care v-ați cunoscut sau unde ați sărbătorit primul 14 februarie împreună.

25 de ani împreună

Dacă ați ajuns la 25 de ani de relație, ați putea pune la cale ceva numai pentru voi, ceva de care nu v-ați putut bucura în liniște în ultimii ani. O surpriză frumoasă pentru partener ar fi o "evadare" de weekend, fie la o pensiune din apropiere, fie o minivacanță în Europa.

Cuplurile care obișnuiesc să facă des călătorii s-ar putea bucura de o hartă personalizată care să conțină toate locurile în care ați mers împreună.

50 de ani împreună

Pentru că 50 de Zile ale Îndrăgostiților merită ceva cu totul deosebit, ai putea opta pentru un colier cu o singură piatră de smarald (simbol pentru dragoste, potrivit aceleiași Abby Larson) sau, în cazul unui buget mai redus, o cutie de bijuterii făcută de mână pe care să o umpli cu bilețele despre viața voastră împreună.

Alt cadou potrivit ar fi un album fotografic al istoriei relației voastre, completat cu scrisori și alte amintiri, sau un slideshow video cu un fundal muzical care să aibă o semnificație puternică pentru amândoi.

Nu sunteți împreună (încă)

Dacă vrei să îi câștigi atenția acelui cineva la care ți-a rămas gândul, au scris aceiași experți pentru ABC News, dulciurile sunt calea cea mai sigură spre inima lor.

"Niciodată nu poți să dai greș cu ciocolată", au fost de părere McLaughlin și Kraus. "E delicioasă fără să provoace stres din cauza exagerării cu cheltuiala - sau cu declarațiile amoroase".

"Puțini ar refuza o cutie de brioșe făcute în casă sau o sticlă de șampanie!", a fost de acord și Larson.

Comenteaza aceasta stire

Seară specială la Ateneul Român! Nicolae Voiculeț a cântat la 'Naiul de Aur al României', în finalul președinției române la Consiliul UE!
De Neptun TV 14 iulie 2019

'Naiul de aur al României' va putea fi văzut și auzit la concerte itinerante organizate de către Asociația Culturală Nicolae Voiculeț pe tot parcursul anului 2019 - 2020, iar la final va fi donat pentru expunere la Muzeul Național de Istorie a României, ca simbol al strălucirii, evoluției și declinului industriei aurifere din România.

CONSTANȚA. A murit tatăl unei fete care a sfârșit în incendiul de la Beirut: 'A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Tătăl uneia dintre fetele moarte în incendiul de la Beirut a încetat din viață. A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă.

CONSTANȚA. Proiecții de film în aer liber, pe faleza Cazinoului!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Proiecțiile de la malul mării reprezintă o avanpremieră a Festivalului Cinemascop, organizat de Centrul Ceh București, ce va avea loc în stațiunea Eforie Sud în luna august. Intrarea la toate cele trei proiecții de pe faleză este gratuită.

Nicolae Voiculeț, la Neversea. Discuție cu JessieJ, ce i-a mărturisit cântăreața
De Neptun TV 9 iulie 2019

Nicolae Voiculeț a prezentat ca și atracție turistică din România, cele două festivaluri Untold & Neversea (Potențiale branduri de țară) în videoclipul de promovare a turismului românesc pe care l-a lansat acum câteva luni împreună cu Ilie Năstase la invitația Ministerului Turismului.

CONSTANȚA. Cu Mercedesul în pragul bisericii, noaptea - tineri filmați în timp ce urinau pe florile plantate de copii în grădină
De Neptun TV 6 iulie 2019

Câțiva tineri au intrat cu mașina pe platoul din fața unei biserici, iar la un moment dat au urinat pe florile plantate de copii, zilele trecute, în grădina bisericii.

CONSTANȚA. Peste 400 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cea de-a doua zi de NEVERSEA
De Neptun TV 6 iulie 2019

Cele mai multe cazuri înregistrate la punctele de prim-ajutor ale celor de la ISU au fost de escoriații și cefalee.

Trageri reale, în Poligonul Capu Midia
De Neptun TV 5 iulie 2019

Activitățile vor avea loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar tragerile vor fi executate pe ținte terestre și aeriene radio dirijate.

A început cel mai mare festival de pe plajă din Europa – Neversea
De Neptun TV 4 iulie 2019

Accesul pe plaja NEVERSEA se face prin Portul Tomis. Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Posesorul biletului trebuie doar să se prezinte la cortul de check-In, în intervalul 14:00 – 06:00, cu un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate, pentru a intra în posesia brățării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

NEVERSEA 2019. Restricții de circulație în zona peninsulară a Constanței
De Neptun TV 2 iulie 2019

Primăria Constanța anunță instituirea unor restricții de circulație valabile de joi, 4 iulie, până luni, 8 iulie. În acest interval se va desfășura Festivalul Neversea.

Destin frânt la doar 19 ani - Mădălina a fost găsită înecată în zona plajei 'La Baldachine' din Vama Veche!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Pe 27 iunie, Mădălina a împlinit 19 ani, iar ziua de naștere și-a petrecut-o în Vama Veche, acolo unde lucra.

CONSTANȚA. Totul despre NEVERSEA - cel mai mare festival pe plajă din Europa începe joi! Noutățile ediției 2019
De Neptun TV 1 iulie 2019

Cel mai mare festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, va începe la Constanța joi, 4 iulie

Sărbătoare mare: Sfinții Petru și Pavel. Ce să nu faci niciodată în această zi, e păcat mare!
De Neptun TV 29 iunie 2019

Potrivit tradițiilor, femeile nu au voie să mănânce mere până în această zi, fiindcă îi mânie pe cei decedați. Doar femeile tinere au voie să mănânce mere după Sfinții Petru și Pavel, în timp ce femeile vârstnice sunt nevoite să aștepte până la Sfântul Ilie. La fel se spune și despre văduve, care vor fi sănătoase dacă nu mănâncă mere până la Sfântul Ilie.

Un secol de la semnarea tratatului de la Versailles. Cum era văzută România
De Mediafax 28 iunie 2019

Tratatul de la Versailles a fost semnat pe 28 iunie 1919, marcând crearea Ligii Națiunilor, după negocieri purtate timp de șase luni la Conferința de Pace. "Tratatele de pace de la Paris din 1919-1920 au confirmat desăvârșirea unității naționale române", scrie Constantin I. Stan.

CONSTANȚA. Sistemul gratuit de biciclete pentru public, la o lună de funcționare: patru stații au fost vandalizate
De Neptun TV 28 iunie 2019

Patru stații de biciclete au fost vandalizate la Constanța, în doar o lună de funcționare a sistemului public de bike-sharing.

CONSTANȚA. Violeta are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi: 'Sunt pregătită să lupt și îmi doresc foarte mult să mă vindec'
De Neptun TV 27 iunie 2019

O mică durere în corp a dus la descoperirea unei boli care amenință viața. I s-a întâmplat Violetei Stanciu, o mamă din Adamclisi, care a aflat, mergând la medic, că viața ei este în mare pericol dacă nu urmează urgent un tratament dificil.

CONSTANȚA. Gestul revoltător al unui bărbat aflat cu un copil în brațe, după ce un salvamar i-a spus să iasă din marea agitată!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Un turist cu un copil în brațe a devenit agresiv în momentul în care a fost fluierat de salvamar.

CONSTANȚA. Festival dedicat înghețatei și dulciurilor, în Piața Ovidiu!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Înghețata și dulciurile vor fi vedetele din Piața Ovidiu, de la festivalul care va delecta constănțenii și turiștii în acest weekend.

Horia Constantinescu, șef cu acte în regulă la CJPC
De Neptun TV 26 iunie 2019

Concursul a fost organizat de către ANFP la solicitarea Autorității pentru Protecția Consumatorului, fiind scoare la concurs mai multe posturi de comisar șef la nivel de țară.

Constanța: Activitatea a opt unități de alimentație publică din Eforie, suspendată de Protecția Consumatorului
De Neptun TV 25 iunie 2019

Potrivit acestuia, nereguli au fost constatate și pe plaje, nefiind îndeplinită prevederea legală potrivit căreia șezlongurile să fie amplasate pe cel mult pe 70% din suprafață.

Festivalul Muzicii de la Roma. Nicolae Voiculeț, trei momente românești
De Neptun TV 24 iunie 2019

Festivalul muzicii de la Roma este singurul eveniment muzical național care implică în Italia, în aceeași zi, peste 700 de orașe și 45.000 de artiști. Scopul evenimentului este de a pune în lumină tot ceea ce este mai puțin cunoscut, periferic. Prin aceste spectacole se celebrează totodată și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Un român a murit, iar altul a fost grav rănit, în urma unui incendiu premeditat la Londra
De Neptun TV 23 iunie 2019

Identitatea celor două victime nu a fost încă confirmată, însă Poliția crede că cei doi sunt originari din România. Totodată, autoritățile au primit informații că victimele lucrau ca zilieri în estul Londrei.