luni, 19 august 2019

Un alt copil a murit din cauza infecției NECUNOSCUTE! Autoritățile NU au încă un răspuns concret!

În timp ce părinţii îşi plâng copiii, autorităţile sunt luate la întrebări şi nu pot da nici măcar un răspuns concret. Ministrul Sănătăţii este aşteptat mâine la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor pentru a prezenta un raport privind situaţia copiilor, iar Corpul de Control al premierului face şi el verificări în acest caz. Ba chiar a fost cerut sprijnul experţilor străini.

Crunta boală care a lovit județul Argeș a mai făcut o victimă. Este deja al treilea micuț care moare din cauza  sindromului hemolitic uremic. În timp ce părinții își plâng copiii, autoritățile sunt luate la întrebări și nu pot da nici măcar un răspuns concret.

Ministrul Sănătății este așteptat mâine la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților pentru a prezenta un raport privind situația copiilor, iar Corpul de Control al premierului face și el verificări în acest caz. Ba chiar a fost cerut sprijnul experților străini.

Într-un articol publicat de argesplus.ro sunt citați medici argeșeni care susțin că vaccinul împotriva hepatitei B ar sta la baza îmbolnăvirilor.

RecomandareVESTE TRISTĂ! Încă un bebeluș diagnosticat cu sindrom hemolitic-uremic A MURIT!

Potrivit acestei publicații, toți bebelușii internați la Pitești și la București au fost vaccinați împotriva hepatitei B în aceeași perioadă și anume la începutul acestui an!

"La mine acasă, a venit o asistentă să-i facă bebelușului vaccinul împotriva hepatitei B! Se întâmpla pe data de 14 ianuarie! A doua zi, copilul începuse să se simtă rău! L-am dus la spitalul de pediatrie, loc unde s-a constatat că prezintă rotavirusul, fără să fiu sigură că l-a contactat în spital. Apoi, am ajuns cu el la București", a declarat o mămică, pentru sursa citată.

RecomandareApel disperat al unui tată cu fetița internată la Marie Curie: 'Și copiii voștri pot fi în pericol'

Deși publicația a cerut un punct de vedere de la Direcția de Sănătate Publică Argeș, instituția nu a confirmat nici până la această dată dacă valul de îmbolnăviri provine de la respectivul vaccin.

UPDATECorpul de control al premierului face verificări în cazul copiilor din Argeș

Corpul de Control al premierului a inițiat o acțiune de verificare privind modul în care este asigurat tratamentul medical și modalitatea în care sunt investigate cauzele îmbolnăvirilor bebelușilor din județul Argeș, informează Guvernul.

"Acțiunea vizează respectarea procedurilor în unitățile medicale din Argeș și din București, promptitudinea asistenței acordate și modalitatea în care este realizată investigația epidemiologică. În subsidiar, vor fi avute în vedere și posibilele infecții nosocomiale în cadrul unităților medicale din județul Argeș în care au fost internați inițial bebelușii", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

UPDATE. Doi dintre copiii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, internați la Spitalul "Marie Curie" pe Secția de nefrologie, ar putea să fie externați în cursul zilei de astăzi.

"Ne gândim ca doi dintre ei să fie externați astăzi. Pe Secția de nefrologie sunt în total șase copii, dintre care patru cu dializă", a declarat pentru Agerpres medicul Mihaela Bălgrădean, șefa secției.

Potrivit acesteia, starea celor patru copii cu dializă evoluează bine.

La Spitalul "Marie Curie" mai sunt internați alți patru bebeluși cu sindrom hemolitic-uremic pe secția de Terapie Intensivă.

UPDATE. Probele au fost prelevate foarte târziu, după ce pacienților le-au fost administrate antibiotice, și de aceea este greu de precizat cu exactitate cauza exactă a îmbolnăvirii copiilor, au declarat astăzi medicii.

'Nu reușim întotdeauna să identificăm cauza îmbolnăvirii. În 90% din cazuri este greu de identificat sursa infecției. Concluzia este că se poate vorbi despre E.COLI sau sindromul hemolitic-uremic', a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

UPDATE. O echipă a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor ar putea veni în România

Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a anunțat, astăzi, că sunt făcute demersuri pentru ca o echipă a Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor să vină alături de medicii români în cazul copiilor bolnavi din Argeș.

"Lucrăm destul de aproape cu colegii noștri de la Centrul European de Control al Bolilor de la Stockholm, care ne-au contactat, cu care ne sfătuim cum să facem, ce să facem mai bine. (...) Chiar suntem în demersuri ca o echipă de la Centrul European de Control al Bolilor să vină alături de noi (...) în zilele următoare, atunci când dânșii vor decide în acest sens", a declarat Pistol, în cadrul unei conferințe de presă.

Ea a susținut că este puțin probabil ca acești copii, care provin dintr-un singur județ, să se fi îmbolnăvit din cauza unor alimente care se vând pe scară largă în toată țara.

"Ne propunem să căutăm tot ceea ce poate avea legătură cu anumiți factori locali, inclusiv gospodării proprii. Din datele noastre, se poate observa lipsa totală de legătură dintre cazuri, fiecare copil fiind alimentat în mod diferit, cu lapte diferit, surse de fructe și legume diferite. (...) Pentru a fi foarte siguri asupra a ceea ce evoluează de fapt și de drept pe teritoriul României, începând de ieri am instituit un sistem de declarare zilnică obligatorie din toate unitățile sanitare din România a tuturor cazurilor de boală diareică acută severă cu deshidratare, eventual cu semne de sindrom hemolitic-uremic", a afirmat Adriana Pistol.

În ceea ce privește ipoteza că un vaccin ar putea fi cauza bolii, directorul CNSCBT a spus că acest lucru nu poate fi luat în discuție, întrucât nu toți copiii, având vârste diferite, au făcut vaccinul respectiv.

"Toții copii din România sunt vaccinați și astăzi. Toți ar face sindrom hemolitic-uremic. Din aceleași loturi de vaccinuri, pentru că, atunci când ministerul cumpără vaccinuri, cumpără două-trei loturi. Sunt împrăștiate în toată România. Epidemiologic și logic nu are cum să fie nicio rețea de apă potabilă, pentru că nu ne-am fi oprit numai la 12 cazuri, am fi avut mult mai multe cazuri, nicio rețea mare de comercializare de diverse produse pentru că nu ne-am fi oprit la 12 cazuri, am fi avut multe cazuri", a explicat Adriana Pistol.

UPDATEMinistrul Sănătății, convocat la comisia de resort din Cameră pe tema copiilor din Argeș

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, este așteptat mâine la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților pentru a prezenta un raport privind situația copiilor din Argeș și Dolj internați la Spitalul 'Marie Curie'.

Discuțiile ar urma să aibă loc mâine între orele 12.30-13.30, la comisie fiind invitați să participe, alături de ministru, și specialiști implicați în diagnosticul și terapia cazurilor de la Spitalul Marie Curie, precum și specialiști implicați în gestionarea problemei de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății.

UPDATE. Încă o fetiță internată la Spitalul 'Marie Curie' a murit. Duminică, micuța de doar câteva luni a fost internată în stare gravă. Fetița avea o hemoragie cerebrală, iar medicii nu au reușit să o salveze.

Comenteaza aceasta stire