sîmbătă, 17 august 2019

Călare, din penitenciar

Ieșirea din Penitenciarul Jilava a lui Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru, se dorea a fi una care să lase audiența cu gura căscată. După șase ani petrecuți în spatele gratiilor pentru crimă organizată și fapte cu violanță, temutul interlop ieșea în sfârșit pe poarta închisorii. În locul unei mașini de lux, în fața pușcăriei, pe Nuțu Cămătaru îl aștepta un cal. Nu o mârțoagă, ci un pur sânge.

Numai că triumfala plecare din penitenciar a lui Nuțu Cămătaru a fost sortită eșecului. A stârnit mai degrabă râsul, decât admirația celor prezenți. Și asta pentru că animalul nu a acceptat cu una cu două să fie ținut în hățuri de celebrul interlop.

Până la urmă, proaspătul eliberat a pornit la trap spre oraș, cu alaiul de jurnaliști pe lîngă el, care au vrut să afle cu ce ochi îi privește Nuțu Cămătaru pe cei care l-au aruncat în pușcărie.

Aventurile din primele ore de libertate ale lui Nuțu Cămătaru au continuat și după ce acesta a scăpat de întrebările jurnaliștilor. Ipostaza de haiduc s-a încheiat însă, în momentul în care polițiștii Brigăzii Rutiere l-au oprit în trafic și l-au amendat cu 120 de lei pentru că a circulat prin Capitală cu animalul pe rute interzise prin lege. O nimica toată, dacă ne gândim că Nuțu Cămătaru este pe cale să se întroarcă în pușcărie pentru că mai are o condamnare de 13 ani pentru crimă organizată împreună cu fratele său Sile Cămătaru, acum aflat în pușcărie. Un nou termen în acest proces va fi judecat pe 21 iunie. Vestea eliberării interlopului nu este una tocmai plăcută pentru cei care au depus mărturie în dosarele sale. Foști colegi de cămătărie, oameni de afaceri șantajați, femei care ar fi fost obligate să se prostitueze se tem acum de răzbunarea acestuia.

 

Comenteaza aceasta stire