sîmbătă, 21 iulie 2018

Călătorie cu peripeții

Adolescenta Abby Sunderland, de 16 ani, a lansat joi un semnal de alertă, în timp ce se afla în Oceanul Indian, în încercarea de a naviga singură în jurul lumii. Familia fetei a cerut imediat ajutorul, când a aflat că baliza de urgență a fost detectată la numai o oră după ce au vorbit ultima oară cu ea. Guvernul insulei franceze Reunion a trimis o barcă de pescuit în zonă, iar o navă militară australiană, aflată la distanță de mai mult de două zile, s-a îndreptat spre aceeași zonă. Ulterior, tatăl lui Abby a anunțat că fiica sa a fost găsită teafără. Abby Sunderland și-a început călătoria în jurul lumii în 23 ianuarie, din California. Din cauza unor probleme mecanice, ea a fost nevoită să se oprească de două ori pe drum, pentru a face reparații. Fata a păstrat legătura cu familia și cu fanii printr-un telefon prin satelit. Pe site-ul său sunt publicate numeroase informații actualizate, inclusiv de miercuri. Autoritățile maritime americane au criticat în repetate rânduri periplul tinerei în jurul lumii, considerând că itinerariul fetei este foarte riscant. Inițiativa lui Abby Sunderland, de a naviga în jurul lumii la o vârstă atât de fragedă, nu este, însă, singulară. Fratele său a efectuat și el un tur în jurul lumii pe mare, în urmă cu un an, când avea 16 ani.

Comenteaza aceasta stire

Vladimir Putin, la întâlnirea cu Donald Trump: Sistemul antibalistic global al SUA, care include elemente instalate în România, creează o 'situație periculoasă'!
De Mediafax 17 iulie 2018

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu "sistemul antibalistic global" al Statelor Unite, care include elemente instalate în România.

Salvarea copiilor din Peștera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieți, internați în spital! FILMUL operațiunii
De Mediafax 12 iulie 2018

Primele imagini cu cei 12 copii și antrenorul lor, după operațiunea de salvare dramatică din peștera din Thailanda, unde au rămas captivi mai bine de două săptămâni, au fost făcute publice.

Temperaturile record au OMORÂT cel puțin 70 de persoane în regiunea canadiană Quebec. Ultimul bilanț al deceselor din cauza valului de căldură
De Neptun TV 10 iulie 2018

Valul de căldură a fost cel mai grav înregistrat în ultimele decenii în această regiune, însă temperaturile au început să scadă începând de vineri.

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!
De Neptun TV 7 iulie 2018

Într-un mesaj separat, antrenorul copiilor și-a cerut iertare de la părinți.

Tragedie în peștera inundată din Thailanda: Un salvator a MURIT în timp ce ducea oxigen și provizii copiilor din echipa de fotbal
De Mediafax 6 iulie 2018

Un fost scafandru care a lucrat în marina thailandeză, voluntar în operațiunile de salvare, a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a celor 12 băieți și a antrenorului lor, prinși în peștera inundată din Thailanda.

4 iulie - Ziua Independenței SUA, în care americanii își celebrează valorile naționale
De Mediafax 4 iulie 2018

Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istorie ca ziua Declarării Independenței americanilor de Imperiul Britanic, eveniment care a condus la nașterea Statelor Unite ca entitate suverană. În prezent, 4 iulie este ziua în care americanii își celebrează valorile naționale.

Sute de membri ai serviciilor de securitate, arestați în Turcia după alegerile generale
De Mediafax 27 iunie 2018

Autoritățile turce au anunțat miercuri arestarea a 192 de angajați militari într-o serie de operațiuni. Marți, autoritățile turce anunțaseră arestarea altor 132 de membri ai serviciilor de securitate.

SUA: Migranții ilegali care trec granița cu copiii lor nu vor mai fi deferiți justiției deocamdată
De Mediafax 26 iunie 2018

Comisarul pentru vămi și protecția frontierelor, Kevin McAleenan, a explicat luni, în fața jurnaliștilor, că s-a încetat trimiterea în justiție a migranților veniți împreună cu copii lor, agenția sa nedispunând de locuri de plasare pentru toate aceste familii.

Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți
De Mediafax 24 iunie 2018

Potrivit instituției, 538 de copii au fost transferați alături de părinți, în contextul în care erau despărțiți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.