luni, 21 ianuarie 2019

Călătorie cu peripeții

Adolescenta Abby Sunderland, de 16 ani, a lansat joi un semnal de alertă, în timp ce se afla în Oceanul Indian, în încercarea de a naviga singură în jurul lumii. Familia fetei a cerut imediat ajutorul, când a aflat că baliza de urgență a fost detectată la numai o oră după ce au vorbit ultima oară cu ea. Guvernul insulei franceze Reunion a trimis o barcă de pescuit în zonă, iar o navă militară australiană, aflată la distanță de mai mult de două zile, s-a îndreptat spre aceeași zonă. Ulterior, tatăl lui Abby a anunțat că fiica sa a fost găsită teafără. Abby Sunderland și-a început călătoria în jurul lumii în 23 ianuarie, din California. Din cauza unor probleme mecanice, ea a fost nevoită să se oprească de două ori pe drum, pentru a face reparații. Fata a păstrat legătura cu familia și cu fanii printr-un telefon prin satelit. Pe site-ul său sunt publicate numeroase informații actualizate, inclusiv de miercuri. Autoritățile maritime americane au criticat în repetate rânduri periplul tinerei în jurul lumii, considerând că itinerariul fetei este foarte riscant. Inițiativa lui Abby Sunderland, de a naviga în jurul lumii la o vârstă atât de fragedă, nu este, însă, singulară. Fratele său a efectuat și el un tur în jurul lumii pe mare, în urmă cu un an, când avea 16 ani.

Comenteaza aceasta stire

Scenarii posibile după ce Acordul Brexit a fost respins de Camera Comunelor
De Mediafax 16 ianuarie 2019

Decizia Camerei Comunelor de respingere a Acordului negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul generează câteva scenarii posibile pentru finalizarea procedurii Brexit, dar criza politică probabil se va prelungi.

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.