vineri, 19 iulie 2019

Călătorii GRATUITE cu trenul pentru elevii și studenții care vor să voteze - VIDEO

Călătorii gratuite cu trenul pentru elevii şi studenţii care vor să meargă în localitatea de domiciliu pentru a vota. Decizia a fost luată de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă. Călătoriile vor fi plătite de Ministerul Transporturilor. Şi cei care au problemele cu actele de identitate le pot rezolva cu ocazia alegerilor, serviciul de evidenţă a populaţiei fiind deschis atât sâmbătă cât şi duminică.

La alegerile parlamentare de duminică se votează exclusiv în localitatea de domiciliu.

În acest sens, Guvernul a emis o Ordonanță de urgență prin care elevii și studenții beneficiază de gratuitate pe calea ferată pentru a putea ajunge acasă, fără costuri, să voteze.

Pe lângă buletinul de identitate, elevii și studenții trebuie să prezinte la casele de bilete ale CFR și alte documente.

Acestea trebuie să fie valabile și să aibă ștampila instituției de învățământ. Mai mult, elevii și studenții trebuie să solicite bilete dus-întors. Ele vor fi valabile în zilele de 11 și 12 decembrie. Și cei care au probleme cu buletinele au ocazia să le rezolve. La Constanța, de exemplu, agenția fiscală nr. 5, situată în City Park Mall, va fi deschisă toată ziua.

Taxa pentru eliberarea actelor de identitate în cazul schimbării domiciliului este în cuantum de 5 lei.

Contravaloarea documentelor eliberate de Serviciul de Evidență a Persoanelor este de 7 lei pentru cărțile de identitate, respectiv un leu pentru cele provizorii.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.

Accident GRAV între microbuz și un TIR: patru oameni au fost răniți
De Neptun TV 19 iunie 2019

În urma impactului, patru persoane, șoferul microbuzului și trei pasageri, au fost rănite.