vineri, 23 august 2019

Canalele din Ansterdam sunt pline de biciclete

La pescuit de biciclete! Canalele din Amsterdam sunt renumite nu numai pentru plimbările pe care turiștii le pot face cu barca, dar și pentru bicicletele scoase anual din apă. Mii de vehicule pe două roți sunt aduse la suprafață, anual, și transformate în fier vechi.


Se știe despre Amsterdam că este orașul bicicletelor, mijlocul de locomoție preferat al localnicilor, dar și al turiștilor. În Veneția Nordului, cum mai este numită capitala Olandei, biciclete sunt la tot pasul, rezemate de stâlpii de iluminat sau de băncile de pe malul canalelor. Astfel este protejat mediul, însă se nasc alte probleme. Una dintre ele este numărul mic de parcări pentru atâta puzderie de biciclete. Dar cea mai dificilă operațiune cu care se confruntă autoritățile este recuperarea vehiculelor pe două roți din apa canalelor.

Edilii din Amsterdam spun că bicicletele recuperate din apele canalelor sfârșesc prin a fi transformate în fier vechi. Așa se face că olandezii vorbesc deja despre un nou concept urban: reciclarea bicicletelor la scară industrială.

Comenteaza aceasta stire