marţi, 19 februarie 2019

CÂND ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA CLASA PREGĂTITOARE 2017-2018. CALENDARUL COMPLET!

CÂND ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA CLASA PREGĂTITOARE 2017-2018. CALENDARUL COMPLET!

Părinții care au copii ce se pregătesc pentru clasa pregătitoare trebuie să înceapă demersurile pentru înscrierea acestora în anul școlar 2017-2018.

Începând de luni, 27 februarie, se depun cererile de înscriere la școlile alese, fie online fie direct la sediul acestora.

Metodologia prevede că la clasa pregătitoare sunt obligatoriu înscriși copiii care împlinesc 6 ani până pe 31 august 2016, în timp ce copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie și 31 decembrie 2016 pot fi înscriși în clasa pregătitoare cu condiția să dea un test de evaluare psihosomatică, potrivit portalinvatamant.ro.

Cererile de înscriere se completează începând cu 27 februarie, online sau la unitatea de învățământ.

"Părinții ai căror copii împlinesc vârstă de 6 ani până la dată de 31 august 2017 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale prezenței metodologii. Părinții ai căror copii împlinesc vârstă de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Părinții copiilor care împlinesc vârstă de 6 ani în perioada 1 septembrie — 31 decembrie 2017 inclusiv, care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2017-2018, sau ai celor pentru care evaluarea (..) arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare își vor înscrie copiii la grădiniță în grupa mare", prevede regulamentul anunțat de Ministerul Educației.

Totodată, în cazul în care există solicitări de înscriere în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc 6 ani după dată de 31 decembrie 2017, inspectoratele școlare /unitățile de învățământ vor consilia părinții privind nevoia de a lua decizii în interesul educațional al copilului și îi vor informa că solicitarea nu poate fi soluționată decât în urmă evaluării dezvoltării psihosomatice care să ateste pregătirea copilului pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Comenteaza aceasta stire

ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! Se suspendă cursurile în toată România din cauza gripei!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut cu peste 20% față de nivelul așteptat, astfel că au informat Ministerul Educației despre evoluția infecțiilor gripale și, prin Ordin al MEN, ziua de vineri va fi liberă pentru elevi.