luni, 19 august 2019

Află când va fi gata al doilea POD de la AGIGEA. 4 kilometri de șosea vor fi transferați la Ministerul Transporturilor

Premierul Victor Ponta a vizitat astăzi șantierul de la podul din zona Agigea, ce traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră, din Portul Constanţa.

A fost a treia vizită a premierului pe șantierul celui de-al doilea pod peste canalul Dunăre-Marea din zona Agigea. În primăvară, constructorul spera ca podul să fie terminat până la sfârșitul verii. Acum, a venit cu un nou termen: 31 octombrie.

„Se punea problema anul trecut să se închidă podul vechi și toată lumea să ocolească 80 de km. Nu l-am închis. Sper că e gata acesta, când îl punem în funcțiune pe acesta, putem să-l terminăm pe celălalt“, a declarat Victor Ponta.

Noul pod va fi folosit în primă fază în special de șoferii de TIR care vor intra în Portul Constanța, iar de anul viitor și de turiștii care vor să ajungă în stațiunile din sudul litoralului. Victor Ponta a precizat că o porțiune de aproximativ 4 kilometri de șosea va trece, prin hotărâre de Guvern, de la Primăria Agigea la Ministerul Transporturilor. Drumul respectiv va fi reabilitat în următoarele 12 luni și va face legătura între podul nou construit și DN 39. Birocrația întârzie aceste noi lucrări, spune premierul.

„Noi avem banii de investiții, nu putem să-I folosim din cauza procedurilor, contestațiilor. Am încercat să reducem termenele,  dar acolo nu depinde de mine, nici de CNADNR“, a mai adăugat Ponta.

Premierul a vizitat astăzi și Șantierul Naval de la Mangalia, unde a participat la ceremonia de livrare a unei nave către un armator norvegian.

La eveniment au participat și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, cel al Economiei, Constantin Niță, dar și vicepreședinții Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir și Cristian Darie.

Vaporul lansat la apă este cel mai mare de acest tip construit în Europa. Poate transporta 6.500 de masini, are 12 punți și va  ajunge în flota unei mare companii norvegiene. Este al 4-lea vapor de mari dimensiuni terminat în acest an la DMHI.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire