luni, 17 iunie 2019

Capitala mondială a gastronomiei rămâne Tokyo, au decis inspectorii ghidului Michelin

Capitala mondială a gastronomiei rămâne Tokyo, au decis inspectorii ghidului Michelin

Tokyo este, pentru al cincilea an al rând, capitala mondială a gastronomiei. Metropola a devansat Parisul în ghidul Michelin la capitolul “restaurante   care merită să ajungi la ele”. Ingredientele folosite de bucătarii care prepară mâncăruri diversificate și interesante au contribuit la această distincție oferită unui oraș pentru care mâncarea înseamnă multe.   Capitala niponă deține, în prezent, 16 restaurante de trei stele – cele mai multe din lume care au fost încadrate în această categorie. Obiectivele marcate cu trei stele înseamnă că merită să călătorești până la ele. Ghidul Michelin arată că Tokyo este, de departe, capitala mondială a gastronomiei. Metropola și-a păstrat locul în topul Michelin pentru al cincilea an la rând. Calitatea impecabilă a mâncării și a serviciilor face din Tokyo un oraș cu o bucătărie dinamică, diversificată și interesantă. În comparație cu Tokyo, Parisul are doar 10 restaurante de trei stele. Bucătarii japonezi sunt apreciați pentru capacitatea lor de a le servi clienților preparate excelente din pește, pui, tăiței, dar și vegetariene. Două treimi din cele 160 de mii de restaurante din Tokyo oferă mâncare tradițională, în timp ce restul se concentrează pe bucataria franceză, spaniolă, chineză și italiană. Acordarea stelelor se face prin inspecții repetate la restaurante. Cele care au primit deja distincții sunt și ele des vizitate de inspectorii Michelin, renumiți pentru faptul că reușesc să-și mențină anonimatul.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire