vineri, 19 iulie 2019

Căpitanul feribotului sud-coreean scufundat, primul în barca de salvare

Paza de Coastă sud-coreeană a dat publicității primele imagini cu operațiunile de salvare demarate imediat după accidentul de pe 16 aprilie, care a dus la scufundarea feribotului cu peste 476 de oameni la bord.

„Pe nava noastră avem un sistem de urgență cu ajutorul căruia am putut să-i anunțăm pe pasagerii feribotului să sară în apă. De acolo îi puteam salva cu ușurință“, a afirmat KimKyeong-il, ofițer Paza de Coastă sud-coreeană.

Pe imagini a fost surprins un episod extrem de rușinos al acestei tragedii. Căpitanul feribotului și o parte a echipajului au fost primii care au părăsit nava naufragiată.

În timp ce ei erau salvați, iar vasul se scufunda, din difuzoare li se cerea sutelor de pasageri să stea nemișcați în cabinele lor. Mulți dintre oamenii aflați pe feribot erau elevi care mergeau într-o excursie școlară.

„Vorbim despre o situație de maximă urgență. Nu am verificat pe cine scoatem de acolo. Primordial era să salvăm vieți“, a adăugat ofițerul.

Doar una dintre cele 46 de bărci de salvare ale feribotului a fost folosită de echipele de intervenție. Poliția sud-coreeană i-a arestat pe căpitan și pe 11 membri ai echipajului. Până acum a fost confimată moartea a 188 de persoane.

Alte 114 sunt, în continuare, date dispărute. Ca urmare a scandalului declanșat de modul în care au gestionat cazul autoritățile de la Seul, premierul sud-coreean și-a prezentat, ieri, demisia.

Comenteaza aceasta stire

Furtună devastatoare în Grecia! Doi români, o mamă și fiul ei de 8 ani, au murit!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Peste 100 de persoane au fost rănite din cauza vântului puternic, ploilor și furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anunțat autoriățile din Grecia. Autoritățile din Grecia au decretat stare de urgență în zona Halkidiki. Cel puțin 140 de pompieri acționează în zonă

CUTREMUR de 7,1 grade magnitudine, în California: mai mulți răniți, scurgeri de gaze și incendii! E cel mai puternic seism din ultimii 20 de ani!
De Mediafax 6 iulie 2019

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs, vineri seară, în statul american California, la doar o zi după un alt cutremur puternic în zonă, anunță Institutul de Geofizică din SUA (USGS).

Întâlnire ISTORICĂ între Donald Trump și Kim Jong-un în zona demilitarizată. Trump a devenit primul președinte american în funcție care a pășit pe teritoriul Coreei de Nord
De Mediafax 30 iunie 2019

Președintele american Donald Trump și liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian.

Incendiul de la Notre Dame: Autoritățile franceze anchetează posibile fapte de neglijență
De Neptun TV 26 iunie 2019

”Dacă anumite greșeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigațiile desfășurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

La un pas de RĂZBOI! Donald Trump a aprobat o serie de ATACURI împotriva Iranului, pe care le-a anulat ulterior
De Mediafax 21 iunie 2019

Momentul adevărului era probabil inevitabil din ziua în care Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul. Cu economia afectată de sancțiunile americane, Iranul are înclinația de a lansa provocări, forțându-l pe Donald Trump să opteze între război și pace.