marţi, 23 aprilie 2019

Căpitanul feribotului sud-coreean scufundat, primul în barca de salvare

Paza de Coastă sud-coreeană a dat publicității primele imagini cu operațiunile de salvare demarate imediat după accidentul de pe 16 aprilie, care a dus la scufundarea feribotului cu peste 476 de oameni la bord.

„Pe nava noastră avem un sistem de urgență cu ajutorul căruia am putut să-i anunțăm pe pasagerii feribotului să sară în apă. De acolo îi puteam salva cu ușurință“, a afirmat KimKyeong-il, ofițer Paza de Coastă sud-coreeană.

Pe imagini a fost surprins un episod extrem de rușinos al acestei tragedii. Căpitanul feribotului și o parte a echipajului au fost primii care au părăsit nava naufragiată.

În timp ce ei erau salvați, iar vasul se scufunda, din difuzoare li se cerea sutelor de pasageri să stea nemișcați în cabinele lor. Mulți dintre oamenii aflați pe feribot erau elevi care mergeau într-o excursie școlară.

„Vorbim despre o situație de maximă urgență. Nu am verificat pe cine scoatem de acolo. Primordial era să salvăm vieți“, a adăugat ofițerul.

Doar una dintre cele 46 de bărci de salvare ale feribotului a fost folosită de echipele de intervenție. Poliția sud-coreeană i-a arestat pe căpitan și pe 11 membri ai echipajului. Până acum a fost confimată moartea a 188 de persoane.

Alte 114 sunt, în continuare, date dispărute. Ca urmare a scandalului declanșat de modul în care au gestionat cazul autoritățile de la Seul, premierul sud-coreean și-a prezentat, ieri, demisia.

Comenteaza aceasta stire

Explozii la biserici în Sri Lanka în timpul sărbătorii de Paște: Cel puțin 156 de morți și peste 400 de răniți
De Mediafax 21 aprilie 2019

Într-o singură biserică, biserica Sf. Sebastian din Katuwapitiya, la nord de Colombo, mai mult de 50 de persoane au fost ucise, a declarat un oficial al poliției pentru Reuters.

Proteste violente în Irlanda de Nord: O tânără jurnalistă a murit în urma unui 'incident de natură teroristă'
De Neptun TV 19 aprilie 2019

Incidentul a avut loc în urma unei serii de percheziții efectuate de autorități în cartierul Creggan. Disidenții Republicani sunt considerați vinovați pentru moartea femeii. Polițiștii au fost ținta unui atac cu sticle cu petrol.

Primele IMAGINI din interiorul Catedralei Notre-Dame după incendiul devastator: Altarul și crucea, neatinse de flăcări
De Mediafax 16 aprilie 2019

Liderul popurului francez a lăudat „curajul” și „profesionalismul” pompierilor, aceștia reușind să salveze fațada edificiului și două turnuri importante.

Parlamentul britanic a votat: Brexitul a fost AMÂNAT până pe 30 iunie
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Discuțiile cu opoziția laburistă pentru a încerca ieșirea din impasul Brexitului vor fi reluate după summitul UE de miercuri, a anunțat între timp guvernul britanic, dând de înțeles că dialogul nu s-a soldat încă cu un acord, potrivit France Presse.

PERICOL de RĂZBOI: Rusia a activat navele de atac și sistemele de rachetă, din cauza exercițiului NATO la care participă și România, în Marea Neagră
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Theresa May cere Consiliului European amânarea Brexit până pe 30 iunie
De Neptun TV 5 aprilie 2019

May a afirmat că dacă un acord va fi aprobat până la această, Marea Britanie va propune ca extinderea Brexitului să se încheie mai devreme.