vineri, 22 februarie 2019

Caravana Sănătate prin Sport a fost un succes

Astăzi s-a încheiat proiectul “Caravana Sănătate prin Sport”, adresat elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani. Organizat de Clubul Sportiv Phoenix şi susţinut de Primăria Municipiului Constanţa, proiectul s-a derulat timp de o lună în 17 şcoli constănţene prin demonstraţii de fotbal, handbal şi baschet, menite să atragă copiii spre mişcare.

Proiectul “Caravana Sănătate prin Sport” și-a propus să îndrume un număr cât mai mare de copii către practicarea sportului, pentru îmbunătățirea sănătății și dezvoltării armonioase fizice și pshice a acestora.

Caravana a inclus demonstrații de fotbal, baschet și handbal în 17 școli cu clase 1-8 din județul Constanța, pe terenurile special amenajate cu echipamente și materiale sportive. Turneele de mini-handbal, mini-fotbal și mini-baschet s-au finalizat cu Campionatul Municipal

Organizatorii estimează că 12.000 de elevi și cadre didactice au participat la caravană. Alături de clubul organizator, Phoenix , și de partenerii acestuia, la buna desfășurare a proiectului au contribuit sportivii de la echipele de juniori și seniori de handbal, fotbal și baschet, profesorii și directorii școlilor și liceelor implicate, dar și studenții voluntari ai Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius.

Organizatorii au premiat cu tricouri, cupe,materiale și echipamente sportive școlile finaliste. În viitor se dorește ca proiectul să se desfășoare în întregul județ, pentru a ajunge și la unitățile de învățământ de la comune și sate.

Comenteaza aceasta stire

Halep a urcat oficial în topul WTA! Ce loc ocupă acum Simona
De Neptun TV 18 februarie 2019

Podiumul e alcătuit din japoneza Naomi Osaka, lider - 6.970 de puncte, Simona Halep, locul doi - 5537 de puncte, și Sloane Stephens, poziția a treia - 5307 de puncte.

Simona Halep a pierdut finala turneului de la Doha! 'Aș fi vrut să câștig acest trofeu frumos, dar nu am putut'
De Neptun TV 16 februarie 2019

Simona Halep nu a reușit să câștige primul trofeu din noul sezon. Ajunsă în finala turneului de la Doha, numărul doi WTA a pierdut în trei seturi în fața jucătoarei din Belgia, Elise Mertens (23 de ani, nr. 21 WTA), scor 6-3, 4-6, 3-6, după două ore și șase minute de joc.

Simona Halep s-a hotărât în privința antrenorului: Am început colaborarea și o să lucrăm împreună
De Neptun TV 4 februarie 2019

În primă fază s-a decis ca tehnicianul belgian să fie supus unei perioade de probă, dar presa din țara sa susține că acesta a convins-o deja pe jucătoarea noastră, prin metodele de antrenament, să semneze o înțelegere cu perioadă nedeterminată.

Simona Halep a pierdut locul 1 în clasamentul WTA. Românca a părăsit Top 2 WTA după 595 de zile
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Clasamentul WTA a încorporat luni punctele câștigate de Naomi Osaka și Petra Kvitova la Australian Open 2019, iar Simona Halep a pierdut două poziții în ierarhia mondială. Este cea mai importantă alunecare în clasament pentru româncă, după data de 8 mai 2017, când Halep ajungea de pe 4 pe 8.