sîmbătă, 17 noiembrie 2018

Caravana Sănătate prin Sport a fost un succes

Astăzi s-a încheiat proiectul “Caravana Sănătate prin Sport”, adresat elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani. Organizat de Clubul Sportiv Phoenix şi susţinut de Primăria Municipiului Constanţa, proiectul s-a derulat timp de o lună în 17 şcoli constănţene prin demonstraţii de fotbal, handbal şi baschet, menite să atragă copiii spre mişcare.

Proiectul “Caravana Sănătate prin Sport” și-a propus să îndrume un număr cât mai mare de copii către practicarea sportului, pentru îmbunătățirea sănătății și dezvoltării armonioase fizice și pshice a acestora.

Caravana a inclus demonstrații de fotbal, baschet și handbal în 17 școli cu clase 1-8 din județul Constanța, pe terenurile special amenajate cu echipamente și materiale sportive. Turneele de mini-handbal, mini-fotbal și mini-baschet s-au finalizat cu Campionatul Municipal

Organizatorii estimează că 12.000 de elevi și cadre didactice au participat la caravană. Alături de clubul organizator, Phoenix , și de partenerii acestuia, la buna desfășurare a proiectului au contribuit sportivii de la echipele de juniori și seniori de handbal, fotbal și baschet, profesorii și directorii școlilor și liceelor implicate, dar și studenții voluntari ai Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius.

Organizatorii au premiat cu tricouri, cupe,materiale și echipamente sportive școlile finaliste. În viitor se dorește ca proiectul să se desfășoare în întregul județ, pentru a ajunge și la unitățile de învățământ de la comune și sate.

Comenteaza aceasta stire

Simona Halep se desparte de antrenorul său, Darren Cahill: Am fost norocoasă să te am alături de mine. Ce parcurs am avut!
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Jucătoarea de tenis din România Simona Halep, locul 1 WTA, i-a mulțumit lui Darren Cahill pentru colaborarea de patru ani, mesajul venind după ce antrenorul a anunțat că renunță la pregătirea ei din motive personale.

Simona Halep, a doua distincție în România. Arhiepiscopia Tomisului îi oferă Crucea Sf. Andrei
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

Simona Halep a devenit, luni, Ambasador al Universității „Ovidius” din Constanța (UOC), fiind primul titlu de acest fel pe care instituția îl decernează unui sportiv român. Halep a spus că distincția este specială și diferită.

Simona Halep este lider. WTA a anunțat clasamentul de final de an
De Neptun TV 5 noiembrie 2018

În această săptămână, Irina Begu se află pe locul 66, Ana Bogdan pe 71, Monica Niculescu pe 78, iar Sorana Cirstea pe 85. Cele patru jucătoare mai pot înregistra modificări în clasament până la finalul anului.

Simona Halep a devenit prima jucătoare din lume care a primit trofeul Chris Evert
De Neptun TV 27 octombrie 2018

Simona Halep a cucerit în acest an trei trofee, la Shenzhen, Roland Garros și Montreal, și a mai pierdut trei finale, la Australian Open, Roma și Cincinnati.

DOLIU în sportul românesc! Un renumit fotbalist a încetat din viață
De Neptun TV 21 octombrie 2018

Balaci a debutat la Universitatea Craiova în august 1973 și a a contribuit la primul titlu de campioană al echipei din Craiova. A câștigat trei titluri naționale și patru Cupe ale României și a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului în două rânduri: 1981 și 1982. În prima ligă are 347 de meciuri și 84 de goluri, la Universitatea Craiova, FC Olt Scornicești și Dinamo București.

Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor: 'Spatele meu nu este bine'!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Simona Halep nu a reușit să învingă lupta cu problemele la spate și a fost nevoită să se retragă și de la ultima competiție din acest an, Turneul Campioanelor.