miercuri, 17 iulie 2019

Care sunt planurile fiscale ale Guvernului

Care sunt planurile fiscale ale Guvernului

O nouă misiune a Fondului Monetar Internațional vine mâine la București. Premierul spune că Guvernul nu are în plan să discute cu oficialii străini vreo măsură care să compenseze faptul că majorarea accizei la carburanți cu 7 eurocenți a fost amânată cu trei luni după ce președintele a amenințat că nu va promulga bugetul.

„Nu se poate discuta până la 1 iulie. La 1 iulie tragem linie pe primul semestru și vedem dacă suntem pe plus, pe minus față de ceea ce avem prognozat și după 1 iulie, așa cum se face de fapt în fiecare an. Cred că rămâne să se aplice de la 1 aprilie, pentru că, dacă nu se aplică, atunci trebuie să renunțăm la altceva, la reducerea CAS“, spune Ponta.

Premierul a anunțat în schimb că este realizabilă o altă măsură fiscală: aceea de a scuti de impozit firmele care reinvestesc profitul. Ponta spune că acest lucru este posibil pentru că în 2013 România a avut creștere economică, iar Guvernul a reușit să crească semnificativ procentul de absorbție a fondurilor europene. Declarațiile premierului au fost făcute în ședința Biroului Politic Național al PSD, ocazie cu care liderii partidului au anunțat și obiectivul pentru alegerile europarlamentare. PSD vrea să obțină un scor cu 4 procente mai mare ca la precedentul scrutin pentru Parlamentul European.

"PSD își propune un obiectiv de 35% la alegerile pentru Parlamentul European. Au început deja întâlnirile cu organizațiile PSD din teritoriu. Vom avea listă comună cu UNPR. Urmează să votăm în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare dacă pe această listă se va afla și PC. Votul în Biroul Permanent este unul favorabil pentru liste comune PSD-UNPR-PC. Este o discuție de principiu, urmează ca până pe 31 să avem toate lucrurile clare cu viitorii parteneri“, a spus Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD.

Ivan spune că orice mandat câștigat în Parlamentul European prin aceste alianțe va aduce mai multă putere de negociere pentru interesele României pe plan continental. Victor Ponta a declarat că un obiectiv important înainte de alegerile din mai este ca Uniunea Social-Liberală să rămână unită și la București, și în organizațiile locale. 

 

 

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire