luni, 19 august 2019

Cartiere ignorate

Cartiere ignorate

Din când în când, ''organele de ordine'' au campanii de lucru. Sunt sporadice, în salturi și heirupiste. Se face ordine o zi, două, după care alte douăzeci nu-i vezi... cu lunile.

Când se întâmplă, se întâmplă în aceleași locuri știute - radare, blocări de roți, amenzi pentru traversare prin loc nepermis, întoarcere pe linia continuă etc.

Și asta, doar în locurile ''cu vad'', de pe arterele principale, în special bulevarde, prin centru și pe lângă instituțiile cunoscute. În timpul ăsta, în cartiere e... liniște. Ba, numai liniște nu e: pe aleile dintre blocuri și pe străzile lăturalnice se gonește ca la zidul morții - aici nu sunt radare - se circulă pe sens interzis, iar în cartierele de case (și nu numai) pe caldarâm se spală mașini, covoare, elefanți, girafe. Câinii de luptă circulă slobozi, fără lesă și botniță. Nimeni nu-și bagă nasul pe-acolo - Poliția (Rutieră și Locală) e ocupată cu locurile știute. Secțiile de Poliție sunt pentru cazuri ''majore''. Locatarii sunt lăsați să-și facă singuri dreptate și să facă pe mahalagiii. Să se ia până și de cei care vin vara la ''gazdă'', în chiloți, de la plajă. De cei care blochează străzile parcând aiurea sau venind din față, pe contrasens. Care își golesc scumierele la bordură și-și spală tacticos mașina, în spatele blocului. ''Ce te bagi tu, bă, e treaba ta?! Ești de la Miliție?!?'' Asta cam așa e...

Pe vremuri, sectoristul părea că-și face treaba. Chiar și fosta Poliție Comunitară. Azi, Poliția Locală e a ''centrului''. Poliția Rutieră - a bulevardelor și centurii. Pentru cartiere, probabil că cetățenii ar trebui să înființeze clandestin o Poliție Populară, dotată cu furci și bâte?

Comenteaza aceasta stire