sîmbătă, 22 septembrie 2018

Cătălina Ponor, adio după Montreal? Gimnasta constănțeană, aproape de finalul carierei

Cătălina Ponor s-ar putea retrage după Campionatul Mondial din Canada! Informaţia a fost confirmată până la această oră doar de o sursă din cadrul Federaţiei Române de Gimnastică. Constănţeanca în vârstă de 30 de ani va intra mâine în calificări la Montreal, unde speră să meargă pe urmele legendarei Nadia Comăneci, care susţine delegaţia ţării noastre în Canada.

“Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci, susține echipa României la Campionatul Mondial. Prima gimnastă din istorie notată cu 10.00, în 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, este o sursă de inspirație pentru tinerele gimnaste tricolore, dar și pentru experimentata Cătălina Ponor. Sportiva clubului Farul Constanța, campioană olimpică la Atena în 2004, este, la 30 de ani, liderul echipei României.

“Nadia a fost aici și ea a dat startul pentru tot, cu ea a început era gimnasticii românești. Sunt foarte emoționată să mă aflu aici și să pot continua ceea ce a început ea. Dar, în același timp, aș spune așa: una a început aici, alta urmează să încheie...”, a declarat Cătălina Ponor la Montreal.

Cătălina a obținut medalia de aur la bârnă în acest la Campionatele Europene de la Cluj, ultima mare performanță din carieră. Ponor, Iordache și compania vor intra în concurs la Montreal miercuri, în subdiviziunea cu numărul 3, cu începere de la ora 20:00.

La băieți, toate speranțele se leagă de Marian Drăgulescu. Din cauza unor probleme medicale la gleznă, Drăgulescu a renunțat să mai concureze la sol și s-a axat doar pe calificările de la sărituri, aparat care i-a adus cele mai mari performanțe din carieră: patru titluri mondiale, două titluri europene și un bronz olimpic la Atena, în 2004. Liderul echipei României a obținut 14.900, după un exercițiu cu nota de plecare din 5.600. 

Comenteaza aceasta stire

Noul clasament WTA a fost publicat. Simona Halep, pentru a 46-a săptămână pe primul loc. La ce distanță se află față de rivalele sale
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Simona Halep a fost eliminată încă din primul tur de la US Open, dar continuă să aibă un avans consistent în fața principalei sale urmăritoare.

Simona Halep nu este singura jucătoare de top care părăsește US Open. După înfrângerea suferită de Angelique Kerber, avantajul româncei în fruntea ierarhiei WTA crește
De Neptun TV 2 septembrie 2018

Dar Cibulkova a fost mai puternică, a eliminat lierul mondial în turul al treilea, iar victoria slovacei e sinonimă cu finalul emoțiilor pentru constănțeancă.

Derby 'în familie' în turul 3 la US Open. Surorile Williams se vor înfrunta din nou, pentru a 30-a oară în 20 de ani
De Mediafax 30 august 2018

Surorile Williams vor juca meciul direct cu numărul 30, vineri, în turul trei la US Open 2018.

Horia Tecău a revenit în forță după accidentare! Constănțeanul, campion la Winston Salem!
De Neptun TV 25 august 2018

Veste bună dinspre Horia Tecău (33 de ani, 15 ATP, la dublu). Constănțeanul a câștigat, alături de olandezul Jean-Julien Rojer (37 de ani, 9 ATP, la dublu) primul trofeu de la revenirea în circuit, la Winston Salem, în Statele Unite ale Americii, competiție la care triumfase și în 2017.