sîmbătă, 20 iulie 2019

Câți angajați din sistemul sanitar vor beneficia de creșteri salariale și câți bani vor primi în plus

Câți angajați din sistemul sanitar vor beneficia de creșteri salariale și câți bani vor primi în plus

Ministerul Sănătății explică impactul pe care îl are Ordonanța de Urgență aprobată astăzi, privind salarizarea din sectorul public, precizând că salariile vor crește pentru 163.000 de persoane din sistemul sanitar.

Un medic primar gradația 5 va avea o creștere de 914 lei, un medic specialist gradația 5 va avea o creștere de 557 lei, în timp ce medicul rezident anul VI-VII va avea o creștere salarială de 746 lei. Doctorul rezident anul III va avea salariul mare cu 294 lei iar medicul rezident anul I cu 312 lei, explică Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru medicii rezidenți s-a majorat plafonul de la care se acordă bursa de rezident până la 4.749 lei, menținându-se valoarea lunară a bursei de 670 lei.

"Pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar au fost stabilite salarii de bază pe funcții, grade, trepte profesionale și gradații diferențiate pe unități clinice, unități neclinice, servicii de ambulanță și structuri de primiri urgențe, anatomie patologică și medicină legală", scopul măsurii fiind stimularea ocupării posturilor în spitalele unde se constată deficit de personal, fiind vorba despre "secțiile sau compartimentele cu paturi de ATI/TI și de transport neonatal. Personalul din aceste unități va fi inclus în capitolul serviciilor de ambulanță și compartimentelor de primiri urgențe și vor primi salarii de bază mai mari", se mai arată în comunicatul de presă.

Gărzile efectuate în afara orelor de program de către personal medical cu pregătire superioară vor fi reglementate pe baza unui contract separat, mai precizează ministerul.

Noile salarii intră în vigoare începând cu data de 01 august 2016.

Comenteaza aceasta stire