duminică, 27 mai 2018

CAZ INCREDIBIL. Gravidă externată cu fătul mort în burtă pentru că nu a dat șpagă: 'Stați ca niște nesimțite, fără bani în buzunar'

CAZ INCREDIBIL. Gravidă externată cu fătul mort în burtă pentru că nu a dat șpagă: 'Stați ca niște nesimțite, fără bani în buzunar'

O tânără de 21 de ani a trecut prin clipe de groază în spital. Nu doar că tânăra a aflat că bebelușul i-a murit în burtă, dar ginecologul nu i-a făcut un chiuretaj în urgență pentru că aceasta nu ar fi avut bani de mită.

Ionela Chihaia, în vârstă de 21 de ani, acuză un medic ginecolog de la Spitalul Municipal din Pașcani, Iași, că nu i-ar fi făcut un chiuretaj în urgență, cu toate că ar fi identificat că sarcina pacientei este oprită în evoluție, fătul fiind mort. Potrivit ziaruldeiasi.ro, ginecologul ar fi refuzat să-i facă procedura medicală din cauză pentru că nu are asigurare medicală, cu toate că a fost internată în Urgențe, cu dureri abdominale.

"Mi-au spus că trebuie să fac chiuretaj, să nu dau în septicemie, dar nu mi-au făcut nimic", spune Ionela Chihaia. Mai mult aceasta o acuză pe asistenta șefă că i-ar fi vorbit urât atunci când a aflat că nu are bani de șpagă. "Stați ca niște nesimțite, fără bani în buzunar și fără asigurarea plătitiă, și veniți aici să vă îngrijim pe banii noștri", i-ar fi spus asistenta șefă.

A doua zi, tânăra a fost certată și de medicul ginecolog: "Cum îți permiți să-i spui doamnei asistente că nu ai bani? Tu chiar ești nesimțită... Te rog să pleci afară din spital, că altfel chem poliția", fiind apoi externată.

Șeful spitalului din Pașcani a declarat pentru sursa citată că tânăra a fost externată pentru că a refuzat chiuretajul. "Verbal, nu în scris", a spus el, deși procedurile cer o declarație scrisă.

Gravida spune însă că i-a rugat și în lacrimi pe medici să o chiureteze. Ea a fost chiuretată abia ieri, la Iași, în procedură de urgență.

Tânăra a spus că va face plângere la Poliție și Colegiul Medicilor.

Comenteaza aceasta stire

De ce întârzie indemnizația de creștere a copilului. Mamă: Durează câteva luni până vin banii
De Mediafax 13 mai 2018

Indemnizația pentru creșterea copilului poate deveni o adevărată povară pentru proaspetele mămici, care sunt nevoite să aștepte cel puțin două luni de zile până primesc banii de la stat după ce au depus dosarul. Ministerul Muncii dă vina pe deficitul de personal.