miercuri, 23 august 2017

CAZ INCREDIBIL. Gravidă externată cu fătul mort în burtă pentru că nu a dat șpagă: 'Stați ca niște nesimțite, fără bani în buzunar'

CAZ INCREDIBIL. Gravidă externată cu fătul mort în burtă pentru că nu a dat șpagă: 'Stați ca niște nesimțite, fără bani în buzunar'

O tânără de 21 de ani a trecut prin clipe de groază în spital. Nu doar că tânăra a aflat că bebelușul i-a murit în burtă, dar ginecologul nu i-a făcut un chiuretaj în urgență pentru că aceasta nu ar fi avut bani de mită.

Ionela Chihaia, în vârstă de 21 de ani, acuză un medic ginecolog de la Spitalul Municipal din Pașcani, Iași, că nu i-ar fi făcut un chiuretaj în urgență, cu toate că ar fi identificat că sarcina pacientei este oprită în evoluție, fătul fiind mort. Potrivit ziaruldeiasi.ro, ginecologul ar fi refuzat să-i facă procedura medicală din cauză pentru că nu are asigurare medicală, cu toate că a fost internată în Urgențe, cu dureri abdominale.

"Mi-au spus că trebuie să fac chiuretaj, să nu dau în septicemie, dar nu mi-au făcut nimic", spune Ionela Chihaia. Mai mult aceasta o acuză pe asistenta șefă că i-ar fi vorbit urât atunci când a aflat că nu are bani de șpagă. "Stați ca niște nesimțite, fără bani în buzunar și fără asigurarea plătitiă, și veniți aici să vă îngrijim pe banii noștri", i-ar fi spus asistenta șefă.

A doua zi, tânăra a fost certată și de medicul ginecolog: "Cum îți permiți să-i spui doamnei asistente că nu ai bani? Tu chiar ești nesimțită... Te rog să pleci afară din spital, că altfel chem poliția", fiind apoi externată.

Șeful spitalului din Pașcani a declarat pentru sursa citată că tânăra a fost externată pentru că a refuzat chiuretajul. "Verbal, nu în scris", a spus el, deși procedurile cer o declarație scrisă.

Gravida spune însă că i-a rugat și în lacrimi pe medici să o chiureteze. Ea a fost chiuretată abia ieri, la Iași, în procedură de urgență.

Tânăra a spus că va face plângere la Poliție și Colegiul Medicilor.

Comenteaza aceasta stire

Alocații de peste 400 de lei pentru copii - ce condiții trebuie să îndeplinească și cum vor fi virați banii
De Neptun TV 18 august 2017

Un proiect de lege trimis deja în Parlament vizează creșterea alocațiilor pentru copii la 100 de euro lunar, aproximativ 450 lei. Condiția ar fi, însă, ca școlarii să nu aibă deloc absențe la școală, iar cei mai mici să meargă la grădinițe.

Proiectul de lege privind vaccinarea populației a fost adoptat de Guvern
De Neptun TV 9 august 2017

Proiectul de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România a fost adoptat, miercuri, de Guvern, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis miercuri MEDIAFAX.

Indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi PLAFONATE la 1800 de euro!
De Neptun TV 31 iulie 2017

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat, aseară, că indemnizațiile pentru creșterea copilului vor fi plafonate la 1800 de euro. Ea a menționat că în maximum două săptămâni va fi finalizat un proiect de OUG în acest sens.

Părinții care REFUZĂ să-și vaccineze copiii riscă AMENZI care pot ajunge la 10.000 de lei! Forma finală a proiectului Legii vaccinării
De Neptun TV 29 iulie 2017

Părinții care refuză să-și vaccineze copiii după ce vor fi informați despre riscuri vor primi avertismente și apoi amenzi care pot ajunge la 10 mii de lei!