luni, 23 iulie 2018

GERMANIA! O clădire plină cu români, incendiată intenționat - 31 de persoane la spital, 7 sunt în stare gravă!

GERMANIA! O clădire plină cu români, incendiată intenționat - 31 de persoane la spital, 7 sunt în stare gravă!

Caz șocant într-o localitate germană situată la 20 de km de Dortmund. O mașină și un imobil în care locuiau 33 de români și opt moldoveni au fost incendiate, în noaptea de joi spre vineri.

Dintre cele 41 de persoane din clădire, 31 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum. Potrivit publicației germane www.waz.de, șapte dintre victime sunt în stare gravă, viața fiindu-le pusă în pericol.

Publicația germană citată mai arată că Procuratura din Dortmund a deschis o anchetă, iar Poliția confirmă că focul a fost pus intenționat.

Potrivit adevarul.ro, primarul localității în care a avut loc incendiul le-a declarat jurnaliștilor germani că românii și moldovenii care au căzut victimele incendiului din Bergkamen lucrau pentru o companie de construcții din Unna. Potrivit aceleiași surse, victimele incendiului nu s-au putut evacua, ieșirea fiind blocată cu anvelope, care au ars la rândul lor în incendiu.

UPDATE 16:20 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un punct de vedere referitor la incendiul din Germania. Potrivit MAE, în clădire figurau cazate 45 de persoane, dintre care 33 de români. MAE confirmă că șapte persoane sunt în stare gravă, dar susține că viața nu le este pusă în pericol.

"Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care și cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viața în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate.

Conform datelor comunicate de către autoritățile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare. Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile competente, fiind pregătit să acorde asistență consulară."

UPDATE 17:30 Potrivit presei germane, pompierii au fost anunțați, vineri în jurul orei 0.30 (1.30, ora României), că o mașină arde pe o stradă din Bergkamen, localitate situată în apropiere de Dortmund (nord-vestul Germaniei), iar la scurt timp au primit un al doilea apel care spunea că și clădirea din apropiere a luat foc. Publicația Westdeutsche Allgemeine Zeitung (Waz) scrie că evacuarea oamenilor era deja îngreunată de incendiul din stradă.

Aceeași publicație menționează că procuratura de a demarat o anchetă, iar poliția suspectează că focul a fost declanșat intenționat. "Nu este exclusă nicio ipoteză", a declarat procurorul din Dortmund, Felix Giesenregen. Potrivit autorităților locale, 31 de persoane au fost spitalizate în urma incendiului, șapte fiind în stare foarte gravă.

În clădirea în care a avut loc incendiul locuiau, potrivit evidențelor autorităților, 33 de cetățeni români și opt cetățeni din Republica Moldova, angajați ai unei firme de construcții, însă este posibil ca nu toți să fi fost în imobil în momentul producerii incendiului.

"Este vorba de angajați ai unei firme de construcții", a declarat primarul din Bergkamen, Roland Schäfer, precizând că în momentul producerii incendiului nu se aflau în clădire toți locatarii înregistrați.

Comenteaza aceasta stire

ATAC ARMAT în Canada! Doi morți și 13 răniți, printre care și un copil
De Neptun TV 23 iulie 2018

Atacatorul a fost omorât după ce a deschis focul în zona străzii Danforth.

Vladimir Putin, la întâlnirea cu Donald Trump: Sistemul antibalistic global al SUA, care include elemente instalate în România, creează o 'situație periculoasă'!
De Mediafax 17 iulie 2018

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu "sistemul antibalistic global" al Statelor Unite, care include elemente instalate în România.

Salvarea copiilor din Peștera din Thailanda: Primele imagini cu cei 12 băieți, internați în spital! FILMUL operațiunii
De Mediafax 12 iulie 2018

Primele imagini cu cei 12 copii și antrenorul lor, după operațiunea de salvare dramatică din peștera din Thailanda, unde au rămas captivi mai bine de două săptămâni, au fost făcute publice.

Temperaturile record au OMORÂT cel puțin 70 de persoane în regiunea canadiană Quebec. Ultimul bilanț al deceselor din cauza valului de căldură
De Neptun TV 10 iulie 2018

Valul de căldură a fost cel mai grav înregistrat în ultimele decenii în această regiune, însă temperaturile au început să scadă începând de vineri.

Copiii blocați în peștera din Thailanda le-au scris părinților: 'Nu vă faceți griji ... suntem toți puternici'!
De Neptun TV 7 iulie 2018

Într-un mesaj separat, antrenorul copiilor și-a cerut iertare de la părinți.

Tragedie în peștera inundată din Thailanda: Un salvator a MURIT în timp ce ducea oxigen și provizii copiilor din echipa de fotbal
De Mediafax 6 iulie 2018

Un fost scafandru care a lucrat în marina thailandeză, voluntar în operațiunile de salvare, a murit în timp ce lua parte la eforturile de salvare a celor 12 băieți și a antrenorului lor, prinși în peștera inundată din Thailanda.

4 iulie - Ziua Independenței SUA, în care americanii își celebrează valorile naționale
De Mediafax 4 iulie 2018

Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istorie ca ziua Declarării Independenței americanilor de Imperiul Britanic, eveniment care a condus la nașterea Statelor Unite ca entitate suverană. În prezent, 4 iulie este ziua în care americanii își celebrează valorile naționale.

Sute de membri ai serviciilor de securitate, arestați în Turcia după alegerile generale
De Mediafax 27 iunie 2018

Autoritățile turce au anunțat miercuri arestarea a 192 de angajați militari într-o serie de operațiuni. Marți, autoritățile turce anunțaseră arestarea altor 132 de membri ai serviciilor de securitate.

SUA: Migranții ilegali care trec granița cu copiii lor nu vor mai fi deferiți justiției deocamdată
De Mediafax 26 iunie 2018

Comisarul pentru vămi și protecția frontierelor, Kevin McAleenan, a explicat luni, în fața jurnaliștilor, că s-a încetat trimiterea în justiție a migranților veniți împreună cu copii lor, agenția sa nedispunând de locuri de plasare pentru toate aceste familii.

Sute de copii ai imigranților intrați ilegal în Statele Unite au fost transferați alături de părinți
De Mediafax 24 iunie 2018

Potrivit instituției, 538 de copii au fost transferați alături de părinți, în contextul în care erau despărțiți deoarece autoritățile au intensificat procedurile de inculpare a imigranților intrați ilegal în SUA.