marţi, 23 octombrie 2018

GERMANIA! O clădire plină cu români, incendiată intenționat - 31 de persoane la spital, 7 sunt în stare gravă!

GERMANIA! O clădire plină cu români, incendiată intenționat - 31 de persoane la spital, 7 sunt în stare gravă!

Caz șocant într-o localitate germană situată la 20 de km de Dortmund. O mașină și un imobil în care locuiau 33 de români și opt moldoveni au fost incendiate, în noaptea de joi spre vineri.

Dintre cele 41 de persoane din clădire, 31 de persoane au ajuns la spital intoxicate cu fum. Potrivit publicației germane www.waz.de, șapte dintre victime sunt în stare gravă, viața fiindu-le pusă în pericol.

Publicația germană citată mai arată că Procuratura din Dortmund a deschis o anchetă, iar Poliția confirmă că focul a fost pus intenționat.

Potrivit adevarul.ro, primarul localității în care a avut loc incendiul le-a declarat jurnaliștilor germani că românii și moldovenii care au căzut victimele incendiului din Bergkamen lucrau pentru o companie de construcții din Unna. Potrivit aceleiași surse, victimele incendiului nu s-au putut evacua, ieșirea fiind blocată cu anvelope, care au ars la rândul lor în incendiu.

UPDATE 16:20 Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un punct de vedere referitor la incendiul din Germania. Potrivit MAE, în clădire figurau cazate 45 de persoane, dintre care 33 de români. MAE confirmă că șapte persoane sunt în stare gravă, dar susține că viața nu le este pusă în pericol.

"Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape evenimentele legate de incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, în imobilul afectat de incendiu locuiau 45 de persoane, printre care și cetățeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicației cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viața în pericol. O parte dintre persoanele spitalizate au fost externate.

Conform datelor comunicate de către autoritățile locale, ancheta privind cauzele producerii incendiului este în desfășurare. Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate cazul și menține în permanență legătura cu autoritățile competente, fiind pregătit să acorde asistență consulară."

UPDATE 17:30 Potrivit presei germane, pompierii au fost anunțați, vineri în jurul orei 0.30 (1.30, ora României), că o mașină arde pe o stradă din Bergkamen, localitate situată în apropiere de Dortmund (nord-vestul Germaniei), iar la scurt timp au primit un al doilea apel care spunea că și clădirea din apropiere a luat foc. Publicația Westdeutsche Allgemeine Zeitung (Waz) scrie că evacuarea oamenilor era deja îngreunată de incendiul din stradă.

Aceeași publicație menționează că procuratura de a demarat o anchetă, iar poliția suspectează că focul a fost declanșat intenționat. "Nu este exclusă nicio ipoteză", a declarat procurorul din Dortmund, Felix Giesenregen. Potrivit autorităților locale, 31 de persoane au fost spitalizate în urma incendiului, șapte fiind în stare foarte gravă.

În clădirea în care a avut loc incendiul locuiau, potrivit evidențelor autorităților, 33 de cetățeni români și opt cetățeni din Republica Moldova, angajați ai unei firme de construcții, însă este posibil ca nu toți să fi fost în imobil în momentul producerii incendiului.

"Este vorba de angajați ai unei firme de construcții", a declarat primarul din Bergkamen, Roland Schäfer, precizând că în momentul producerii incendiului nu se aflau în clădire toți locatarii înregistrați.

Comenteaza aceasta stire

Marea Britanie ar putea EXTINDE perioada post-Brexit
De Neptun TV 21 octombrie 2018

Discuțiile dintre Marea Britanie și UE s-au blocat în mare măsură, din cauza dezacordului privind separarea Irlandei. Prima dorește asigurări că nu se va mai reveni la o graniță clasică cu Irlanda, dacă nu este stabilită în timp util o relație comercială viitoare cu UE.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE. Arabia Saudită RECUNOAȘTE că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul!
De Neptun TV 20 octombrie 2018

Autoritățile din Arabia Saudită au recunoscut că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul și au anunțat că doi înalți oficiali au fost concediați în urma incidentului care a provocat o criză internațională și relații tensionate între Riyad și Occident, relatează Reuters.

Eurobarometru: Doar 49% dintre români văd apartenența la Uniunea Europeană ca fiind un lucru bun!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Procentul românilor care consideră că apartentența la Uniunea Europeană este un lucru bun este de doar 49%, în scădere cu zece procente față de ultimul sondaj realizat în urmă cu șase luni, conform Eurobarometrului făcut public miercuri de Parlamentul European.

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat Uganda, a informat vineri un oficial din cadrul Guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români
De Mediafax 11 octombrie 2018

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Cutremur puternic: Cel puțin 11 morți, peste 100 de răniți
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Jackson Hilaire, șeful poliției din regiunea nord-vestică a țării, a declarat că șapte persoane au decedat în Port-de-Paix, iar alte patru și-au pierdut viața în zona orașului Gros-Morne, a declarat primarul Jean Renel Tide.

TRAGEDIE ÎN TURCIA. Sfârșit cumplit pentru o familie de români - Andreea și părinții ei au murit striviți într-un microbuz!
De Neptun TV 1 octombrie 2018

Trei români, membri ai aceleiași familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Avertisment pentru românii aflați în vacanță în Grecia: furtună de puterea unui uragan!
De Neptun TV 28 septembrie 2018

Grecia este deja în alertă. Pompierii din zona Atenei au primit 400 de apeluri pentru tăierea unor copaci, înainte de a fi doborâți de vânt peste oameni, case sau mașini.