vineri, 19 iulie 2019

Ce nu știi despre OSCAR 2019

Ce nu știi despre OSCAR 2019

elebritățile se pregătesc pentru cea mai lungă noapte a anului, cea a Oscarurilor. Pe data de 24 februarie, vedetele se vor afla în incinta Teatrului Dolby din Los Angeles, pentru cea de-a 91-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film.

În urma nominalizărilor, se pare că „Roma” și „The Favorite” se află în fruntea clasamentului, cu câte 10 nominalizări fiecare. Pentru că mai sunt doar câteva zile până la marele eveniment, criticii de film au început deja să facă primele previziuni în ceea ce privește favoriții la Premiile Oscar de anul acesta. 

Chiar dacă în cadrul evenimentului fastuos lumea se străduiește să se comporte adecvat și să nu stârnească diverse critici, noi am găsit câteva lucruri interesante despre Premiile Oscar, pe care trebuie să le afli și tu!

1. Lady Gaga s-a inspirat pentru numele de scenă din melodia „Radio Gaga” a trupei preferate, Queen

Numele de scenă al cântăreței (și mai nou al actriței) Stefani Joanne Angelina Germanotta, Lady Gaga, este inspirat din titlul unei melodii celebre a trupei Queen, „Radio Gaga”. Într-un interviu acordat revistei Flybe din 2010, artista a mărturisit că unul dintre foștii ei iubiți, Rob Fusari, a fost primul care a poreclit-o Gaga, pentru că vocea și stilul ei extravagant i-au amintit de videoclipul piesei „Radio Gaga”. „Lady” a fost adăugat ulterior poreclei, din dorința artistei.

2. Este a treia oară când Amy Adams și Christian Bale joacă împreună într-un film și primesc nominalizări la Premiile Oscar

Cei doi actori au jucat împreună în „Fighter” și „American Hustle”, iar anul trecut s-au reîntâlnit pe platourile de filmare pentru pelicula „Vice”, nominalizată la Premiile Oscar de anul acesta la categoria "Cel mai bun film".  Cu toate acestea, doar Bale a câștigat titlul de „Cel mai bun actor” în rol secundar pentru rolul interpretat în pelicula „Fighter”.

3. Mahershala Ali este favoritul de anul acesta la câștigarea titlului de „Cel mai bun actor” în rol secundar pentru rolul său din „Green Book”

Actorul a câștigat același premiu în urmă cu doi ani, pentru performanțele sale din lungmetrajul „Moonlight”. Dacă Mahershala va câștiga premiul și anul acesta, va fi singurul actor care obține într-un timp atât de scurt două premii la categoria amintită. Tom Hanks a fost singurul de până acum care a atins această performanță, câștigând în 1993 și apoi în 1994.

 4. Glenn Close deține cele mai multe nominalizări de-a lungul anilor la titlul de „Cea mai bună actriță”, fără să obțină însă o victorie

Anul acesta, Glenn Close este nominalizată la titlul de „Cea mai bună actriță” pentru rolul din „The Wife”. Sperăm ca istoria să nu se repete, deoarece aceasta a mai fost nominalizată de 6 ori pe parcursul anilor, însă niciodată nu a obținut un trofeu. 

5. La categoriile „Cel mai bun actor” și „Cel mai bun actor în rol secundar”, 4 dintre cei 5 nominalizați joacă rolurile unor oameni cu povești reale

Singurul care joacă un rol fictiv este Bradley Cooper din „A Star Is Born”. Actorii care interpretează rolurile unor persoane reale sunt: Rami Malek (Freddie Mercury), Willem Dafoe (Vincent Van Gogh), Christian Bale (Dick Cheney) și Sam Rockwell (George W. Bush)

6. Anul acesta este primul în care Netflix a obținut o nominalizare pentru „Cea mai bună imagine”

Nominalizarea la categoria „Cea mai bună imagine” vine în urma difuzării lungmetrajului „Roma”, regizat de Alfonso Cuaron. Netflix a obținut anul acesta premiul Bafta la categoria "Cel mai bun film" cu lungmetrajul "Roma", regizat de Alfonso Cuaron și a întrecut HBO în 2018 ca număr de nominalizări la Premiile Emmy.

7. Yalitza Aparicio este la primul său rol din cariera cinematografică și este nominalizată la categoria „Cea mai bună actriță” pentru interpretarea din „Roma”

Yalitza Aparicio a mers la audițiile filmului „Roma” datorită surorii sale, care a împins-o de la spate. Aceasta a trecut și prima, și a doua, și a treia probă pentru rolul din „Roma”, speră să câștige un trofeu Oscar. Alte vedete care au fost nominalizate de-a lungul timpului la Premiile Oscar, deși erau la primul lor rol într-un film, sunt: Quvenzhane Wallis („Beasts of the Southern Wild”, 2013), Gabourey Sidibe („Precious”, 2009), and Hailee Steinfeld („True Grit”, 2010).

 8. Premiile din acest an ar putea da un mesaj puternic societății privind comunitatea LGBT

Olivia Colman și Rachel Weisz au jucat rolul unor iubiți în „The Favorite”, în timp ce Mahershala Ali a jucat un rol cu referințe homosexuale, iar Rami Malek l-a interpretat pe Freddie Mercury, bisexual. Anul trecut, câștigătorii trofeelor Oscar au fost exact aceiași de la Bafta, dar anul acesta este puțin probabil ca istoria să se repete, deoarece este de așteptat ca Glenn Close să câștige premiul la categoria  „Cea mai bună actriță”.

Comenteaza aceasta stire