vineri, 19 iulie 2019

Ce oportunități ai în luna iunie 2018 pentru o carieră în Marina Militară

Ce oportunități ai în luna iunie 2018 pentru o carieră în Marina Militară

Cei care caută un loc de muncă sigur, într-o structură solidă, au la îndemână intrarea în Marina Militară, care oferă în această lună mai multe oportunități.

„Ești în căutarea unui loc de muncă stabil pe piața muncii din România? Îți dorești o carieră plină de provocări, cu posibilități multiple de dezvoltare profesională și personală? Vino alături de noi, în marea familie a Marinei Militare Române!“ , sună chemarea Forțelor Navale Române.

Cea mai rapidă modalitate de a deveni militar în Forțele Navale Române este alegerea profesiei de „Soldat/ gradat profesionist”. Patru luni durează parcurgerea unui modul de pregătire militară generală și de specialitate, la Școala de Aplicație a Forțelor Navale de la Mangalia, după care repartiția este asigurată într-o structură militară, în funcție de opțiunea fiecărui candidat.

Salariul este aproximativ 1.500 lei, la care se adaugă 1.000 lei pentru norma de hrană și alte sporuri specifice. Înscrierile se fac până vineri, 15 iunie 2018, la birourile informare – recrutare din țară (vezi lista aici: https://goo.gl/XXqVdp), iar candidații trebuie să fie absolvenți ai învățământului minim obligatoriu (10 clase), să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 50 de ani, să fie într-o formă fizică bună, pentru a nu fi eliminați la probele sportive, să fie declarați „Apt” medical și psihologic. Cursurile încep în luna octombrie 2018 și se termină în luna februarie 2019 (mai multe detalii sunt prezentate aici: http://bit.ly/2LBgs6I și aici: http://bit.ly/2IVjrcQ).

În toată țara sunt disponibile 1.210 posturi de soldat/gradat profesionist, din care 203 posturi în județul Constanța, 66 de posturi în județul Brăila, 12 posturi în județul Galați și 45 de posturi în județul Tulcea. Se poate opta pentru orice post, indiferent de județul de domiciliu. Tot în această lună, până vineri, 29 iunie, se fac înscrierile pentru transferul elevilor civili la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” de la Constanța. Sunt disponibile 30 de locuri în clasa a X-a și 20 de locuri în clasa a XI-a.

Înscrierile se realizează la sediul birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare județene sau de sector pentru municipiul București, iar una dintre condițiile de recrutare este să fie absolvenți din acest an ai claselor a IX-a, respectiv a X-a, la specializarea „Matematică-informatică”. Mai multe detalii găsiți aici: http://bit.ly/2L3ScsZ

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Constanța sunt scoase la concurs, anul acesta, 176 de locuri, pentru care s-a încheiat prima etapă a selecției. Examenul de admitere va avea loc în per 6-9 august, dar va fi organizată și o a doua sesiune, dacă nu se vor ocupa toate locurile din prima sesiune (detalii aici: http://www.smmmfn.ro/adm.htm#a1);

La Academia Navală sunt scoase la concurs 88 de locuri la Secția MIlitară și, în premieră, 8 locuri, fără taxă, la (aici: https://www.anmb.ro/ro/files/admitere/admitere_licenta_militari.html#).

Începând cu anul universitar 2018-2019, în baza unui protocol încheiat între Academia Navală Mircea cel Bătrân și Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Ministerul Apărării Naționale formează ofițeri de marină în specialitatea Inginer de construcții și reparații corp navă. Academia Navală Mircea cel Bătrân organizează concursul de admitere (în Constanța), iar scolarizarea este asigurată de Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității Dunărea de Jos (în Galați).

Tot la academie mai sunt 316 locuri, din care 26 fără taxă) la Secția Civilă, licență cu frecvență (aici: https://www.anmb.ro/ro/files/admitere/admitere_licenta_civili.html).

În total sunt disponibile 595 de locuri, pentru toate categoriile profesionale militare, fără Colegiul AI. I. Cuza, și 316 locuri pentru categoriile profesionale civile.

Material preluat de pe adevarul.ro.

Comenteaza aceasta stire