joi, 18 iulie 2019

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță că începând cu data de 1 septembrie punctul de pensie va fi de 1.265 lei, precizând că persoanele care nu au avut punctaj la grupe vor avea parte de recalculări la pensie.

“Vom avea o lege a pensiilor. A fost aprobată în plenul Camerei Deputaților, care este corp decizional pe această lege. A fost atacată la Curtea Constituțională, așteptăm pronunțarea Curții. La 1 septembrie valoarea punții de pensie va fi de 1.265 de lei. Ne vom ține de cuvânt și acel calendar al majorării valorii punctului de pensie va fi implementat, așa cum am promis”, a anuțat, duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi, la un post de televiziune.

De asemenea, Budăi anunță că majorarea pensiilor a fost acordată, în avans, începând cu data de 1 iulie 2018.

“Noi am acordat aceste majorări în avans. Majorarea care trebuia să fie acum la 1 ianuarie 2019 a fost acordată de la 1 iulie 2018 cu mult peste rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe țară. E un avans cu aceste creșteri și vom continua să procedăm la fel. Creșterea pe care a trebuit să o acordăm la 1 ianuarie 2020 o vom acorda cu mult peste creșterea inflației la 1 septembrie 2019”, a mai spus ministrul Muncii.

Totodată, Marius Budăi spune că tuturor persoanele care se încadrează în lege, și nu au avut punctaj la grupe, le vor fi recalculate pensiile.

“Din 1 octombrie 2018 până la 1 octombrie 2019 toate acele persoane, pensionari care se încadrează în această lege, care nu au avut punctaj la grupurile de muncă, le vor fi recalculate pensiile cu mențiunea ca drepturile vor intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2018 iar în funcție de momentul în care pensionarul va primi acasă decizia de recalculare va primi diferența de bani începând cu data de 1 octombrie 2018, indiferent de data la care a primit această decizie de recalculare”, a explicat Marius Budăi.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.