duminică, 20 ianuarie 2019

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunță că începând cu data de 1 septembrie punctul de pensie va fi de 1.265 lei, precizând că persoanele care nu au avut punctaj la grupe vor avea parte de recalculări la pensie.

“Vom avea o lege a pensiilor. A fost aprobată în plenul Camerei Deputaților, care este corp decizional pe această lege. A fost atacată la Curtea Constituțională, așteptăm pronunțarea Curții. La 1 septembrie valoarea punții de pensie va fi de 1.265 de lei. Ne vom ține de cuvânt și acel calendar al majorării valorii punctului de pensie va fi implementat, așa cum am promis”, a anuțat, duminică, ministrul Muncii, Marius Budăi, la un post de televiziune.

De asemenea, Budăi anunță că majorarea pensiilor a fost acordată, în avans, începând cu data de 1 iulie 2018.

“Noi am acordat aceste majorări în avans. Majorarea care trebuia să fie acum la 1 ianuarie 2019 a fost acordată de la 1 iulie 2018 cu mult peste rata inflației și 50% din creșterea reală a salariului mediu brut pe țară. E un avans cu aceste creșteri și vom continua să procedăm la fel. Creșterea pe care a trebuit să o acordăm la 1 ianuarie 2020 o vom acorda cu mult peste creșterea inflației la 1 septembrie 2019”, a mai spus ministrul Muncii.

Totodată, Marius Budăi spune că tuturor persoanele care se încadrează în lege, și nu au avut punctaj la grupe, le vor fi recalculate pensiile.

“Din 1 octombrie 2018 până la 1 octombrie 2019 toate acele persoane, pensionari care se încadrează în această lege, care nu au avut punctaj la grupurile de muncă, le vor fi recalculate pensiile cu mențiunea ca drepturile vor intra în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2018 iar în funcție de momentul în care pensionarul va primi acasă decizia de recalculare va primi diferența de bani începând cu data de 1 octombrie 2018, indiferent de data la care a primit această decizie de recalculare”, a explicat Marius Budăi.

 

 

Comenteaza aceasta stire

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora
De Neptun TV 6 ianuarie 2019

Totodată, Marius Budăi spune că tuturor persoanele care se încadrează în lege, și nu au avut punctaj la grupe, le vor fi recalculate pensiile.

Comisia de la Poarta Albă, schimbată chiar în ziua în care trebuia să decidă eliberarea lui Nicușor Constantinescu
De Neptun TV 4 ianuarie 2019

Comisa de liberare condiționată de la Penitenciarul Poarta Albă a fost schimbată chiar în ziua în care fostul politician avea evaluarea pentru eliberare.

Mihaela Triculescu, noul președinte al ANAF
De Neptun TV 3 ianuarie 2019

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial.

România preia de la 1 ianuarie 2019 președinția Consiliului UE. Care sunt principalele atribuții
De Mediafax 31 decembrie 2018

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliul Uniunii Europene.

Corespondent New York Times: Pe fondul disputelor cu Bruxellesul, România va conduce UE într-un moment crucial
De Neptun TV 31 decembrie 2018

"Guvernul de stânga a trecut în mod incisiv la eforturi de limitare a independenței justiției - generând proteste de stradă și crize politice -, iar acum analizează posibilitatea adoptării unui decret prin care să le ofere amnistie persoanelor condamnate pentru corupție", subliniază Kit Gillet.