joi, 24 august 2017

'Cea mai frumoasă soție' a ajuns la Constanța: un spectacol savuros la Teatrul de Stat Constanța - VIDEO

Premieră naţională la Teatrul de Stat Constanţa. 'Cea mai frumoasă soţie', un spectacol care abundă în glume savuroase şi în care rolul principal este împărţit de două actriţe, se joacă în acest weekend cu casa închisă. Regia, scenografia şi ilustraţia muzicală îi aparţin lui Mihai Constantin Ranin, cel căruia i se datorează primele spectacole de teatru monumental, stradal şi acvatic din România.

De-a lungul timpului, femeile frumoase au fost mărul discordiei în multe filme sau piese de teatru.

Iar 'Cea mai frumoasă soție' nu este o excepție. În comedia ce ilustrează viața burgheziei pariziene, rolul lui Jeanne, soția curtată de toți bărbații, va fi jucat alternativ de Georgiana Rusu și Florina Stănculeț.

Scrisă de francezul Eugene Labiche, piesa este regizată de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Acesta a trăit zece ani în Franța, unde a studiat la Sorbona. Membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Mihai Constantin Ranin se ocupă și de scenografie și ilustrația muzicală.

Spectacolul în premieră pe țară, 'Cea mai frumoasă soție', se va juca pe scena teatrului constănțean sâmbătă și duminică, începând cu ora 19.00.

Comenteaza aceasta stire

23 AUGUST: atunci și acum - amintiri din Epoca de Aur
De Andreea Bajdechi 23 august 2017

23 August. Pentru unii este o zi normală, pentru alții, în schimb, este o dată plină de semnificații istorice și de amintiri. Până în urmă cu aproape trei decenii se sărbătorea Ziua Națională a Republicii Socialiste România. Amintirile defilărilor din epoca de aur care reuneau mii de pionieri, șoimi ai patriei și uteciști pe arterele principale sau pe stadioanele Constanței sunt episoade încă vii pentru cei care au trăit acele clipe.

Școala de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine: 'Un nou capitol, aceeași poveste'
De Neptun TV 23 august 2017

Ceremonia oficială de deschidere a celei de-a IV-a ediții a Școlii de Vară Tinerii de Azi - Adulții de Mâine organizată de Asociația Generației de Azi a reușit în acest an să reunească 65 de tineri ambițioși din peste 20 de județe ale țării.

Autoritatea de Supraveghere Financiară: 'Pilonul II de Pensii este unul solid, mecanismul nu este pus în discuție'
De Neptun TV 23 august 2017

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public referitoare la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) face și o serie precizări.

REVENIRE SPECTACULOASĂ. Marele Cor al Armatei Roșii, în turneu extraordinar la Constanța!
De Neptun TV 23 august 2017

Constanța se adaugă pe lista orașelor pe care Marele Cor al Armatei Roșii, Ansamblul Alexandrov, le va vizita în această toamnă cu impresionantul spectacolul "The Great Revival" (Marea Renaștere) pe 19 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 20.00.

Festivalul de Artă „Tomisul Etern“: acorduri de pian și vioară, expoziții de artă și fotografie, obiecte handmade, toate pe faleza Cazinoului din Constanța
De Ioana Paidos 23 august 2017

Au răsunat compoziții de Bach, Schubert sau Strauss pe faleza Cazinoului Constanța. Copii talentați i-au încântat pe trecători cu melodiile cântate live, la pian sau vioară. Festivalul de Artă „Tomisul Etern“ își propune ca sumele strânse din donații să fie folosite în beneficiul Colegiului Național de Arte „Regina Maria“ pentru recondiționarea instrumentelor și a sălilor de studiu.

Acțiune de DONARE DE SÂNGE în județul Constanța - donatorii primesc tichete de masă, zile libere și bani de transport
De Ioana Paidos 23 august 2017

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Corbu organizează sâmbătă, 2 septembrie, între orele 08.30 - 13.30, o acțiune de donare de sange.

România: piloți de elită, infrastructură mediocră și multă birocrație
De Roxana Glăvan 22 august 2017

La vremea la care orice adolescent visa să conducă o mașină, Bianca pilota avioane. Avea 15 ani când a urcat la manșa primului aparat de zbor, iar acum, la 20 de ani, se pregătește intens să devină cel mai bun pilot de linie. Noi am cunoscut-o la Tuzla, acolo unde specialiști din domeniu au venit să discute problemele din aviație și vadă cum pot oferi elevilor români o infrastructură de primă clasă, asemenea școlii de aviație din țara noastră.

LANSARE DE CARTE. 'Alex, Supermov și furtuna electrică', un volum dedicat copiilor care suferă de sindromul Dravet
De Andreea Bajdechi 21 august 2017

Copiii cu epilepsie dar și familiile acestora primesc un nou sprijin. Adela Chirică, președintele asociației Dravet, a lansat cartea „Alex, Supermov și furtuna electrică”. Inspirată chiar de fiul său, care suferă de sindromul Dravet, autoarea a descris în fiecare pagină trăirile persoanelor diagnosticate cu epilepsie, dar și modalitățile în care acestea pot fi ajutate.

BACALAUREAT 2017. 'Ne simțim înjosiți de acest sistem!', spun tinerii revoltați de condițiile absurde impuse de organizatori
De Ioana Paidos 21 august 2017

„Ne simțim înjosiți de acest sistem!“ O spun mulți tineri care susțin, în aceste zile, bacalaureatul. Absolvenții de liceu sunt revoltați că nu au avut voie în sala de clasă nici măcar cu o sticlă cu apă, pe fondul repetatelor încercări de fraudare a examenului din ultimii ani. Ei consideră că această practică nu este normală în condițiile în care există camere de supraveghere cu ajutorul cărora pot fi prinși în cazul în care încearcă să copieze. Nemulțumiri sunt și în rândul profesorilor care se simt tratați ca posibili infractori.

CONSTANȚA. Întrebări... trăsnite la expoziția 'Our Body: Universul Interior': Unde se afla prostata la femei? Unde sunt oasele inimii?
De Neptun TV 21 august 2017

Românii au, se pare, mai multa nevoie ca niciodată de cunoștinte elementare, precum cele legate de sănătate, fiziologe și propriul corp. O demonstrează și întrebările adresate de vizitatori la expozitia Our Body: Universul Interior, care se desfășoară la Constanța, în City Park Mall, până pe 15 octombrie.

Sindicatul Liber al Navigatorilor avertizează: EVITAȚI ACEASTĂ NAVĂ! Șase marinari români blocați - imagini cu condițiile de la bordul ambarcațiunii
De Neptun TV 21 august 2017

Sindicatul Liber al Navigatorilor a emis o avertizare pentru marinarii români, în urma unui mesaj disperat primit de la un grup de șase navigatori aflați la bordul unei nave sub pavilion Panama.

FOTO. SMURD Constanța a primit motociclete pentru intervenții rapide: salvatorii vor ajunge mai repede la victime!
De Antonia Maer 20 august 2017

Paramedicii SMURD Constanța au în dotare, de astăzi, două motociclete complet echipate pentru intervenții urbane rapide, acestea urmând să contribuie la scurtatea timpului în care salvatorii vor ajunge la cazurile grave.

LITORAL. Cinci societăți închise, în Eforie, de inspectorii CJPC - VIDEO
De Ioana Paidos 18 august 2017

Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. După acest proverb se prezintă multe terase din stațiunea Eforie Nord. Dacă în partea din față, clientul vede mese frumos aranjate, decorate cu flori, în spate, bucătăria pare mai degrabă o zonă de depozitare a gunoiului. Inspectorii au închis 5 terase și i-au amendat pe patronii lor, dar și pe cei ai altor zeci de astfel de localuri-bombă pentru sănătate.

Drona construită de patru elevi constănțeni într-un garaj, cu uneltele părinților, revoluționează știința
De Andreea Filip 17 august 2017

Ingineri în domeniul aerospațial, piloți de avion sau programatori IT. Asta își doresc să ajungă cei 4 tineri din Constanța care au revoluționat știința cu invenția lor. Adolescenții au reușit să construiască o dronă care poate oferi ajutor în situații limită. Nu în vreun laborator, ci …în garajul casei. Liceenii recunosc că au apelat la trusa de unelte a părinților și că au adaptat mai multe materiale din grădină pentru a duce la bun sfârșit grandiosul proiect.

CONSTANȚA. Două tabere improvizate de țigani, luate la puricat de polițiști și jandarmi
De Neptun TV 17 august 2017

În această dimineață, începând cu ora 7.00, polițiștii constănțeni s-au deplasat pe strada Barbu Delavrancea pentru dezafectarea unei tabere improvizate de rromi.

FOTO/VIDEO. CONTROL OPC ÎN CONSTANȚA. Proprietarul unei afaceri a încercat să mituiască inspectorii pentru a 'uita' de gândaci și alte nereguli!
De Neptun TV 16 august 2017

O 'vizită' a inspectorilor din cadrul OJPC Constanța s-a soldat, astăzi, cu rezultate nefavorabile pentru proprietarul unui centru de comercializare legume-fructe.

Reduceri mincinoase la un mall din Constanța: prețul de la casa de marcat, mai mare decât cel de pe raft
De Andreea Filip 16 august 2017

Ne aflăm în plin sezon al reducerilor. La tot pasul, magazinele au în vitrine afișe colorate cu oferte și discounturi care îți fură ochii. Unii dintre clienți sunt, însă, revoltați că ofertele de la raft nu se aplică pe bonul final. Oamenii spun că au găsit pe etichete un preț redus, iar la casă au plătit prețul întreg. Urmăriți un material filmat cu camera ascunsă.

Mesajul unui salvamontist pentru turiștii care aruncă gunoaie pe Transfăgărășan: 'Dragi cocalari, data viitoare când imboldul vă cheamă către munte, stați acasă!'
De Neptun TV 15 august 2017

Doi turiști au simțit nevoia să-și declare iubirea cu vopsea, pe stâncile Munților Făgăraș. Gestul acestora a fost condamnat dur de salvamontistul argeșean Cristian Toma (48 de ani), administrator la Serviciul Public Județean Salvamont Argeș, care a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook.

SĂRBĂTOARE MARE ASTĂZI. Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare - tradiții și superstiții!
De Neptun TV 15 august 2017

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este una dintre cele mai importante sărbători creștine, iar pentru români este și ocrotitoarea marinarilor, în mai multe orașe fiind organizate, în 15 august, procesiuni cu icoane și pelerinaje, dar și manifestări artistice.

Comandamentul Sezon Estival 2017. Sute de localuri de pe litoral controlate: zeci de amenzi aplicate, sute de mii de lei scoși din buzunarele patronilor!
De Neptun TV 14 august 2017

În perioada 31 iulie – 13 august, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța împreună cu inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat activități de control în unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare.

Răspunsul premierului la întrebarea unei românce plecată la muncă în străinătate: 'Vă așteptăm cu drag acasă!'
De Neptun TV 14 august 2017

Premierul Mihai Tudose a declarat duminică, întrebat de o româncă plecată la muncă în străinătate dacă ar avea perspective de angajare, dacă s-ar întoarce în țară, că românii plecați peste hotare au de ce să se întoarcă, afirmând că șomajul este la un minim istoric și firme străine investesc în țară.