vineri, 23 august 2019

Cea mai mare captură de ȚIGĂRI de contrabandă: Un million de pachete cu țigări, ascunse printre plăci de rigipis

Cea mai mare captură de ȚIGĂRI de contrabandă: Un million de pachete cu țigări, ascunse printre plăci de rigipis

Aproximativ un milion de pachete de țigări, pe care trei cetățeni polonezi au vrut să le introducă ilegal în țară, ascunse în colete cu rigips și vată minerală, au fost descoperite de polițiști la vama Siret. Cei trei polonezi au fost reținuți.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Poliția de Frontieră, oamenii legii au descoperit, în urma inventarierii baxurilor cu țigări din două automarfare, aproximativ un milion de pachete cu țigări pe care trei cetățeni polonezi au încercat să le introducă ilegal în țară, ascunse în colete cu rigips și vată minerală.

În urma inventarierii țigărilor s-a constatat că în cele două autovehicule conduse de cetățeni polonezi, polițiștii au găsit, în plăcile de rigips și vată minerală, cantitatea totală de 941.027 de pachete cu țigări (476.117 pachete în primul autocamion și 464.910 pachete în cel de-al doilea), de diferite mărci, în valoare de 903.386 lei.

„Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră, iar cele două autovehicule au fost indisponibilizate la sediul Sectorului Politiei de Frontiera până finalizarea cercetărilor. Cei trei cetățeni polonezi, șoferii automarfarelor, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, pe numele lor fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventive”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

 

Comenteaza aceasta stire