marţi, 12 decembrie 2017

Cea mai nouă atracție turistică la malul mării: plimbarea cu balonul!

După conceptul Telegondolei de la Mamaia sau al zborurilor de agrement de la Tuzla, o nouă atracţie turistică va fi disponibilă la Constanţa. Amatorii de senzaţii tari vor avea ocazia să vadă destinaţiile preferate de la înălţimi ameţitoare. „Aventura cu Balonul“ este cel mai nou concept care va prinde viaţă în mai puţin de cinci luni, iar plimbările vor putea fi făcute indiferent de anotimp. Tariful pentru o oră de zbor este de 120 de euro de persoană.

Zeci de tineri au stat la rând pe platoul din fața Universității „Ovidius“ pentru a face un zbor demonstrativ cu balonul cu aer cald.

Balonul poate transporta în nacelă patru persoane, însoțite de pilot, iar înălțimea la cere se poate ridica este de câteva sute de metri. De acolo, imaginea pământului îți taie răsuflarea.

Aventura cu Balonul“ este un proiect transfrontalier, finanțat cu fonduri europene, creat cu scopul de a promova turismul în județele aflate la granița româno-bulgară. Realizatorii proiectului,  spun că una dintre ținte este atragerea turiștilor străini. 

'Regiunea transfrontalieră vizată de proiect înseamnă Mehedinți, Dolj, Olt, Călărași și Constanța și districtele din Bulgaria. Practic, în toate aceste județe vom efectua zboruri de agrement pentru turiști și vom încerca să atragem turiști care să vină să cheltuie bani aici', a precizat Silviu Bratu, coordonator al proiectului.

Zborurile propriu-zise vor fi posibile, la Constanța, din luna februarie. Specialiștii spun însă că înainte de planificarea unei curse trebuie să se țină cont de un factor important: condițiile meteo. 

După telegondola din Mamaia, tiroliana de pe plaja Modern sau zborurile cu aeronavele de pe aeroportul din Tuzla, „Aventura cu Balonul“ completează lista mijloacelor de agrement din județul Constanța.

Comenteaza aceasta stire

Ședință solemnă, astăzi, în Parlament în memoria Regelui Mihai! Principesa Margareta, în lacrimi: 'Bunătatea tatălui meu a învins răul'
De Andreea Filip 11 decembrie 2017

A fost ședință solemnă, astăzi, în Parlament în memoria Regelui Mihai. “Bunătatea tatălui meu a învins răul” au fost cuvintele principesei Margareta, care a lăcrimat în timpul difuzării discursului regelui din 2011. După aceste momente emoționante, politicienii au declarat că românii au datoria morală de a duce mai departe valorile transmise de ultimul lor rege.

CONSTANȚA. Moarte cumplită pentru un tânăr - și-a pus capăt zilelor după ce a provocat un accident!
De Neptun TV 11 decembrie 2017

Anchetatorii au reușit să ia legătura cu familia bărbatului. Acesta nu a lăsat, însă, niciun bilet de adio în care să explice de ce a vrut să-și încheie socotelile cu viața.

MARIAN ARE NEVOIE DE NOI! Tânărul își dorește o nouă șansă la viața pe care nu a apucat să și-o trăiască! Prietenii și familia fac apeluri disperate pe Facebook
De Neptun TV 11 decembrie 2017

Pare un scenariu de coșmar, dar, din păcate, aceasta este viața lui Marian, un tânăr de numai 26 de ani, pentru care fiecare zi înseamnă o nouă luptă pentru supraviețuire.

FUNERALII REGALE. Repetiții pentru ZIUA în care trupul regelui va fi purtat pe un afet de tun de la Palatul Regal la Patriarhie
De Neptun TV 10 decembrie 2017

Astăzi, în fața Palatului Regal din București a fost adus un afet de tun, pe care va fi urcat trupul neînsuflețit al Regelui Mihai pentru a fi dus la Patriarhie, în ziua înmormântării.

CONSTANȚA. O cafenea s-a transformat într-un Garage Sale - tinere pasionate de modă și-au scos la vânzare hainele, la prețuri mici!
De Cristina Puşcaşu 9 decembrie 2017

Fetele Skirt Bike au organizat, astăzi, cea de-a treia ediție a târgului Odies but Goldies la Constanța. Tinerele pasionate de modă au improvizat un adevărat Garage Sale and Exchange, unde au pus la vânzare haine dragi lor, decorațiuni hand made și obiecte prețioase. Pe lângă dezvoltarea unei comunități de fashion, fetele au avut ca scop donarea sumelor strânse unei asociații care luptă pentru prevenirea traficului de persoane.

CONSTANȚA. O tânără are nevoie de ajutor pentru a-și înmormânta în țară tatăl omorât în bătaie în Anglia! 'Vreau să putem să-i aprindem o lumânare'
De Neptun TV 9 decembrie 2017

Sărbători umbrite pentru o tânără din Mangalia. În loc să se bucure de Sărbători, tânăra a primit o veste cumplită: tatăl i-a fost ucis în Anglia, iar familia are nevoie de bani pentru a aduce trupul neînsuflețit în țară, pentru a-l înmormânta creștinește.

Constanța are încă un milionar în euro! Câștigătorul la Loto 6/49 și-a ridicat marele premiu: 'Simțeam că norocul cel mare se apropie'
De Neptun TV 9 decembrie 2017

Constanța are de joi, 7 decembrie, încă un milionar în euro. Este vorba de câștigătorul extragerii Loto 6/49 de duminică, 3 decembrie, când marele premiu a fost în valoare de 1,37 milioane de euro.

CONSTANȚA. Au răsunat colindele în secția de Pediatrie a Spitalului Județean! Cu mânuțele fragile de la branule, micuții au primit cadouri de la Moș Nicolae
De Roxana Glăvan 8 decembrie 2017

Au răsunat colindele, astăzi, în secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Constanta. Corul Seminarului Teologic de la malul mării le-a adus în dar copiilor bolnavi atmosfera sărbătorilor de iarnă. Printre branule și stative cu perfuzii, micuții și părinții lor au mulțumit pentru darurile lui Moș Nicolae.

CONSTANȚA. Primii brazi din piețe, aduși tocmai din Danemarca - vezi cât costă!
De Cristina Puşcaşu 8 decembrie 2017

Primii brazi care au apărut la Constanța sunt aduși tocmai din Danemarca. De aceea și prețurile sunt pe măsura drumului pe care l-au parcurs până la malu Mării Negre. Cei mai mulți dintre constănțenii cu care am stat noi de vorbă spun că respectă tradiția Crăciunului și vor împodobi bradul, dar îi așteaptă pe cei care vor apărea în piață la prețuri nu chiar atât de piperate.

CONSTANȚA. Tatăl băiatului terorizat de 'Moș Nicolae', declarație dureroasă: 'Am început să plâng... m-a marcat momentul când moșul lovește bățul de podea, el deja tresare'
De Andreea Filip 8 decembrie 2017

“Când am văzut imaginile am început să plâng și eu pentru că nu mai suportam. Plângea în suspine, sărăcuțul”. Sunt cuvintele tatălui băiețelului de 5 ani terorizat de un tânăr costumat în Moș Nicolae. Mama copilului ar fi vrut să îi aplice o corecție micuțului, așa că a transformat îndrăgitul personaj într-o adevărată sperietoare. Copilul a tresărit la fiecare atingere de toiag și a promis printre lacrimi că va fi cuminte. Autoritățile i-au făcut deja dosar penal celui despre care femeia susține că i-ar fi frate.

Caz ȘOCANT. Părinții Petronelei, o fetiță de 8 ani bolnavă de cancer, OBLIGAȚI de instanță să accepte tratamentul copilei!
De Neptun TV 8 decembrie 2017

Soarta Petronelei, copila de 8 ani din Iași, diagnosticată cu cancer, a fost decisă de instanță, după ce părinții refuzau să ducă fata la tratament pentru că nu aveau încredere în medici.

ȘOCANT! O profesoară a fost LOVITĂ de un ELEV de clasa a VII-a. Un caz similar a avut loc recent!
De Neptun TV 8 decembrie 2017

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, astăzi, că elevul s-a ridicat în timpul orei și, fără niciun motiv, și-a agresat profesoara.

Costumele pentru serbările de iarnă, la mare căutare!
De Cristina Puşcaşu 7 decembrie 2017

Perioada serbărilor de iarnă se apropie cu pași repezi. Prilej de bucurie, dar și de emoții, atât pentru copii cât și pentru părinți. Din acest scenariu fac parte și ajutoarele Moșului sau, mai exact, cei din mânile cărora ies costumele atât de căutate când vine vorba de serbarea de Crăciun.

Summit mondial al mass-media, organizat în China! Postul Neptun TV, parte a alianței marilor televiziuni!
De Andreea Bajdechi 7 decembrie 2017

Postul Neptun TV face de acum parte din Alianța Belt & Road News, alături de alte 68 de televiziuni. Directorul general Sorin Lucian Ionescu a reprezentat televiziunea de la malul mării la Summit-ul mondial al mass-media, organizat în China, în perioada 28 – 30 noiembrie.

CONSTANȚA. Hotelurile fraților Micula, scoase la licitație de ANAF! Care sunt prețurile de pornire
De Roxana Glăvan 7 decembrie 2017

Hotelurile ruină ale sudului litoralului nu sunt dorite nici măcar la prețuri de nimic. ANAF Constanța a scos la licitație trei hoteluri ale fraților Micula. Este vorba despre Complexul Hotelier Craiova din Olimp, Romanța din Neptun, și de fostul hotel Prahova din aceeași stațiune. Statul român are de recuperat de la afaceriștii care le dețin peste 400 de milioane de lei. Nimeni, însă, nu s-a arătat interesat să cumpere ruine, în care nu s-a mai investit de zeci de ani.

Sărbătoare importantă astăzi. Ce NU trebuie să faci de Sfânta Filofteia!
De Neptun TV 7 decembrie 2017

Sfânta Filofteia este considerată ocrotitoarea copiilor, a tinerilor și a fetelor, pe care le ajută să se căsătorească și să aibă o viață lipsită de griji.

DAR DIN DAR! Moș Nicolae a venit la 37 de copii nevoiași, din Techirghiol!
De Roxana Glăvan 6 decembrie 2017

Nu este copil care să nu-i fi împărtășit dorințele sale lui Moș Nicolae. Și cum bătrânul care nu se arată niciodată nu dezamăgește pe nimeni, ajutat de comunitatea din Techirghiol, el a îndeplinit dorințele celor mici. 37 de copii care provin din familii defavorizate au primit, astăzi, pe lângă o masă caldă și darurile mult-așteptate, chiar dacă nu au avut ghetuțe pe care să le lustruiască.

CONSTANȚA. Automat cu sfaturi despre cum să faci sex, la îndemâna copiilor: 'Este posibil să vă împliniți cele mai ascunse fantezii, cu parteneri necunoscuți'
De Andreea Filip 6 decembrie 2017

Un automat cu sfaturi sexuale explicite la îndemâna copiilor. Nu este o glumă, ci un aparat care se află chiar în unul dintre cele mai frecventate centre comerciale din Constanța. Grav este că pe mașinărie nu este specificat că poate fi folosită doar de persoanele cu vârsta peste 18 ani. Pentru că cei care dețin spațiul comercial nu au afișat avertismentele necesare, comisarii de la protecția consumatorului i-au sancționat.

REPORTAJ. Regele Mihai și bisericuța de lemn de la Mănăstirea Techirghiol!
De Roxana Glăvan 6 decembrie 2017

Întreaga țară își plânge regele, iar oamenii locurilor dragi lui rememorează clipele neprețuite petrecute alături de Majestatea Sa. Pe Regele Mihai l-au legat amintiri din copilărie de Constanța. Bisericuța de lemn din curtea Mănăstirii din Techirghiol este una dintre ele. De altfel, Majestatea Sa a acceptat să fie numit cetățean de onoare al orașului Techirghiol, în timpul vieții, pentru că, așa cum însuși spunea la vremea respectivă, orașul de pe malul ghiolului miraculos are o însemnătate aparte pentru el.

CONSTANȚA. Teribilistul care s-a filmat conducând cu peste 250 km/h se laudă că a ajuns în atenția presei: 'Asta înseamnă să fii vedetă'
De Antonia Maer 6 decembrie 2017

Încă un constănțean teribilist face senzație pe facebook după ce a postat un mesaj adresat polițiștilor Serviciului Rutier în care scrie că nu se poate abține să conducă cu viteză. Și, ca să facă dovada, a postat mai multe filmulețe. Dacă ar fi să ne luăm după acestea, tânărul depășește viteza legală cu 150 de kilometri la oră pe autostradă și cu peste 100 de kilometri la oră pe un drum național.