miercuri, 28 ianuarie 2015

Cei 11 militari trimiși în judecată în dosarul dispariției armelor de la Unitatea Militară Ciorogârla au fost condamnați - update

Cei 11 soldați trimiși în judecată în dosarul dispariției armelor de la unitatea din Ciorogârla au fost condamnați definitiv, dar au primit pedepse mult mai mici decât se așteptau. Curtea Militară de Apel i-a achitat pentru furt calificat și le-a dat pedepse între un an și trei ani de închisoare cu executare pentru că nu au păzit bine armele. Sentința celor 11 militari a fost primită cu bucurie nu doar de cei aflați în boxa acuzațiilor, ci mai ales de familiile lor. Judecătorii de la Curtea Militară de Apel București au decis că soldații nu se fac vinovați de furtul armelor de la Ciorogârla. În schimb, trei dintre ei au primit între șase luni și doi ani de închisoare pentru neglijență, iar alți șase au de ispășit trei ani de închisoare pentru călcare de consemn.

În plus, instanța a anulat pedeapsa complementară a degradării militare, iar trei militari au fost scutiți  de la plata despăgubirilor către Ministerul Apărării Naționale.  Inițial, în luna ianuarie a acestui an, magistrații Tribunalului Militar București au stabilit pentru cei 11 militari pedepese cuprinse între 6 luni și 15 ani de închisoare pentru furt calificat. Avocații lor au făcut recurs, care s-a încheiat ieri cu achitarea lor, cel pușin pentru furt. Din depozitul Unității Militare de la Ciorogârla au dispărut la sfârșitul lunii ianuarie 2009, 62 de arme și materiale militare în valoare de aproximativ 35 de mii de lei. În urma unor descinderi, la sfârșitul aceluiași an, anchetatorii au găsit 35 de pistoale și puști în mai multe depozite și locuințe din Ilfov. În dosarul furtului de la Ciorogârla au fost trimise în judecată 17 persoane din clanul Luptătorilor, condus de frații Preda. Procesul lor nu s-a încheiat.

Comenteaza aceasta stire

După „Niro“ și Gabriel Sandu, Gheorghe Ștefan se pregătește să își toarne foștii parteneri
De Cristi Popovici 28 ianuarie 2015

Gheorghe Ștefan este pregătit să le pună pe tavă procurorilor noi nume implicate în dosarul „Microsoft”.

Nicușor Constantinescu: "ÎN CONSTANȚA, DOAR FARUL CONTEAZĂ!" Consiliul Județean se implică în salvarea clubului!

Colac de salvare pentru FC Farul. Consiliul Județean Constanța este foarte aproape să preia majoritatea în adunarea generală a echipei fanion a fotbalului de la malul mării.

Marian Oprișan află mâine sentința primei instanței în dosarul în care este judecat de 9 ani
De Victor Radu 28 ianuarie 2015

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, află mâine sentința primei instanțe într-un dosar care este judecat de 9 ani.

DNA-ul lui Kovesi, acuzat de CSM pentru presiuni asupra judecătorilor în dosarul lui Radu Mazăre

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat motivarea hotărârii prin care a stabilit că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a încălcat independența Justiției. DNA este acuzată de scurgerea în presă a unor pasaje din sesizarea înaintată Inspecției Judiciare pentru cercetarea disciplinară - și eventual sancționarea - judecătoarei supreme Rodica Cosma.

CEDO pedepsește România. Despăgubiri de aproape 200.000 euro acordate romilor, din cauza Poliției!

Ieri, 27 ianuarie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a publicat decizia în cauza Ciorcan și alții contra României. Cazul vizează intervenția nejustificată și disproporționată a poliției, în comunitatea de romi din Apalina, Reghin, jud. Mureș.

Mașină lovită în plin de tramvai la Brăila. Șoferul și fiul său au scăpat nevătămați
De Ana-Maria Gudu 28 ianuarie 2015

Un șofer din Brăila a dat dovadă de inconștiență fără margini. A intrat pe roșu într-o intersecție din oraș, deși îl avea alături pe propriul fiu în vârstă de numai trei ani.

ISU a pierdut, în 2014, peste 500 de angajați - 10 dintre aceștia, din Constanța, CONDAMNAȚI DEFINITIV

Aproape 300 de angajați ai ISU au demisionat anul trecut, iar 29 au fost dați afară după ce au fost condamnați definitiv în diverse cauze penale și nu au mai putut să lucreze în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit bilanțului pe 2014 al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Angajații din administrația publică AU PROTESTAT în fața Prefecturii Constanța
De Roxana Glăvan 28 ianuarie 2015

Salarii decente, bonuri de masă și o grilă de salarizare care să le respecte drepturile. Sunt doleanțele angajaților din administrația publică locală, care astăzi au protestat în fața Prefecturii Constanța.

Doi bărbați, atacați în fața unui hipermarket
De Oana Iancu 28 ianuarie 2015

Scene de groază, seara trecută, într-un hipermarket din Capitală. Doi bărbați au fost înjunghiați de un tânar, sub privirile speriate ale persoanelor aflate în acel moment, în zonă. După atac, agresorul s-a ascuns printre rafturi.

CONSTANȚA. Zeci de mii de DOLARI FALȘI și țigări de contrabandă - sute de mascați au participat la percheziții!
De Antonia Maer 28 ianuarie 2015

Au umplut piața din Constanța, dar și din județele limitrofe cu zeci de mii de dolari falși, dar și cu țigări de contrabandă. Este vorba despre 10 indivizi, ridicați astăzi de procurorii DIICOT.

Fost decan din cadrul Universității „Ovidius“, audiat de DNA pentru fapte de CORUPȚIE
De Antonia Maer 28 ianuarie 2015

Fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității „Ovidius“, Gheorghe Țarălungă, a fost audiat astăzi de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

INCENDIU CU REPETIȚIE. Casa de pe Ecaterina Varga a ars pentru a patra oară luna aceasta
De Roxana Glăvan 28 ianuarie 2015

Clădirea de pe strada Ecaterina Varga din Constanța, situată la numărul 6, pare blestemată. Este a patra oară în această lună când pompierii constănțeni sunt chemați să stingă flăcările care au izbucnit în interior.

Darius Vâlcov: „Este posibil ca anul viitor să nu mai avem acord cu FMI”
De Victor Radu 28 ianuarie 2015

„România ar putea să nu mai aibă un acord cu Fondul Monetar Internațional anul viitor”. O spune ministrul Finanțelor, care a anunțat că Guvernul nu a discutat cu oficialii FMI despre prelungirea înțelegerii.

Dana de gabare din Portul Constanța a fost extinsă. Proiectul a costat aproape 3 milioane de euro
De Victor Radu 28 ianuarie 2015

Dana de gabare din zona digului de larg a Portului Constanța a fost extinsă în cadrul unui proiect care a costat aproape 3 milioane de euro.

PERICOL ÎN FARMACII! Medicamente FALSIFICATE pentru bolnavii de cancer!
De Cristi Popovici si Alina Gâju 28 ianuarie 2015

Și-au bătut joc de bolnavii de cancer cărora le vindeau medicamente fără niciun efect. Suspecții ar fi vândut citostatice în valoare totală de cinci milioane de euro, însă până în prezent anchetatorii nu au stabilit exact câte dintre acestea erau contrafăcute.

Panică în două cartiere din Constanța. Mirosul de gaz i-a scos pe oameni pe străzi
De Alex Costea 28 ianuarie 2015

Sute de constănțeni din cartierele I.C. Brătianu și Inel II sunt teroriozați de câteva luni de un puternic miros de gaz, care îi scoate din case o dată la câteva nopți.

ACCIDENT la intersecția bulevardului Tomis cu strada Ion Rațiu. GALERIE FOTO
De Alex Costea 27 ianuarie 2015

Pericol de incendiu în urma unui accident, petrecut seara trecută pe bulevardul Tomis din Constanța. Două autoturisme s-au ciocnit după ce un conducător auto nu a acordat prioritate de trecere.

CONSTANȚA. Cursuri gratuite pentru infirmiere prin Crucea Roșie

În perioada 19 ianuarie – 5 august 2015 se derulează, în municipiul Constanța, cursul “Infirmieră (cod NC . 5132.2.1)”, organizat de către Societatea Națională de Cruce Roșie din România în cadrul proiectului strategic “PRO-SANATATE – Cresterea accesului angajatilor din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”.

Campania electorală a lui Băsescu din 2009, finanțată cu 2,5 milioane de euro din bani publici
De Victor Radu 27 ianuarie 2015

Campania electorală a lui Traian Băsescu din 2009 a fost finanțată cu aproape 2,5 milioane de euro din bani publici. Este dezvăluirea pe care o face fostul ministru al Comunicațiilor din Guvernul Boc, Gabriel Sandu.

Condamnată la CEDO în Dosarul Revoluției, România va plăti SUTE DE MII DE EURO reclamanților!

România a fost condamnată din nou de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pentru nesoluționarea "dosarului Revoluției", având de plătit de această dată suma de 832.500 euro către 81 de persoane.

Copii ARȘI DE VII - autoritățile au deschis anchete!
De Cristina Burcea 27 ianuarie 2015

A fost nevoie ca doi copii să moară pentru ca autoritățile să se intereseze de soarta lor. Micuții care au ars de vii în Mureș provin din familii dezorganizate, unul dintre ei nici măcar nu are acte, iar cele două mame sunt cunoscute cu probleme psihice. Cu toate acestea, nimeni nu s-a interesat de soarta lor.