sîmbătă, 25 mai 2019

Cei mai bogați lideri

Sunt puternici, influenți și mai ales, foarte bogați, așa că nu au motive să se îngrijoreze prea tare din cauza crizei financiare mondiale. Potrivit cotidianului britanic The Independent pe primul loc, într-un top 20 al celor mai bogați șefi de stat  se află regele Thailandei. La 82 de ani, regele Bhumibol se bucură încă de o mare popularitate. Averea sa de 23 de miliarde de euro provine de pe urma a numeroase proprietăți imobiliare și acțiuni la cele mai mari întreprinderi ale statului. Pe poziția a doua în topul celor mai bogați lideri politici ai lumii se află sultanul Bruneiului, care are o avere de aproape 16 miliarde de euro. Rezervele de petrol și gaze ale micuței sale insule îi asigură sultanului un confort financiar demn de invidiat. Printre proprietățile sale se numără și două hoteluri de cinci stele la Paris. Președintele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, deține 14 miliarde de euro. Prințul moștenitor din Abu Dhabi se află la originea salvării celui mai înalt turn din lume din emiratul vecin, Dubai. Turnul poartă acum numele Burj Khalifa. Europeanul cel mai bine plasat în top este premierul italian Silvio Berlusconi. Cu 8 miliarde de euro, El Cavaliere are a 74-a avere din lume. El are un trust media, mai multe magazine, iar din 1986 este patronul clubului de fotbal Milan AC. Prințul Albert de Monaco are o avere de 820 de milioane de euro. La fel și președintele statului Chile, Sebastian Piniera. Foarte activ în sectorul imobiliar, magnatul media este și proprietarul unui club de fotbal. Averea Reginei Elisabeta a doua a Angliei, estimată la 350 de milioane, este relativă: palatele regale Windsor sau Buckingham, dar și colecția de bijuterii a reginei aparțin statului. Din cauza crizei economice, valoarea de piață a proprietăților scoțiene ale reginei a scăzut, însă nu și costul întreținerii lor. Pe ultimul loc în topul celor mai bogați 20 de lideri ai lumii se află președintele Muntenegru Milo Djukanovici, cu o avere de 12 milioane de euro. O mare parte din banii săi nu este justificată, însă președintele neagă acuzațiile care i se aduc legate de trafic cu tutun.

 

Comenteaza aceasta stire

Alegerile europene au început. Unde își exercită cetățenii deja dreptul la vot
De Neptun TV 23 mai 2019

Marea surpriză pe scena olandeză o reprezintă Partidul Forumul pentru Democrație, care a fost fondat cu doar 2 ani în urmă de Thierry Baudet. Prin discursuri populiste, afirmații scandaloase și nefondate, partidul aspiră la un referendum privind ieșirea Olandei din UE, acuzând UE de atacurile teroriste de pe continent care, conform partidului, au avut loc din cauza unei proaste gestionări a migrației ilegale. Partidul dorește și retragerea Olandei din Acordul de la Paris privind lupta împotriva schimbărilor climatice, ieșirea din Schengen și, la dorința cetățenilor, din zona euro. Partidul este estimat să obțină 5 locuri, ceea ce ar aduce o pondere mai mare familiei Conservatorilor și Reformiștilor din Parlamentul European.

The Guardian: Tendințe extremiste - clivajele puternice de pe harta politică a Europei
De Mediafax 19 mai 2019

Formațiunile extremiste, în principal cele care critică Uniunea Europeană, ar putea obține rezultate bune în scrutinul europarlamentar, deși este dificil de anticipat dacă vor putea forma un grup politic coerent în viitoarea legislatură a Parlamentului European, comentează publicația The Guardian.

Olanda a câștigat finala concursului Eurovision 2019!
De Mediafax 19 mai 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa "Arcade", a câștigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc sâmbătă seară, la Expo Tel Aviv ((International Convention Center), din Israel.