miercuri, 16 ianuarie 2019

Cei mai bogați lideri

Sunt puternici, influenți și mai ales, foarte bogați, așa că nu au motive să se îngrijoreze prea tare din cauza crizei financiare mondiale. Potrivit cotidianului britanic The Independent pe primul loc, într-un top 20 al celor mai bogați șefi de stat  se află regele Thailandei. La 82 de ani, regele Bhumibol se bucură încă de o mare popularitate. Averea sa de 23 de miliarde de euro provine de pe urma a numeroase proprietăți imobiliare și acțiuni la cele mai mari întreprinderi ale statului. Pe poziția a doua în topul celor mai bogați lideri politici ai lumii se află sultanul Bruneiului, care are o avere de aproape 16 miliarde de euro. Rezervele de petrol și gaze ale micuței sale insule îi asigură sultanului un confort financiar demn de invidiat. Printre proprietățile sale se numără și două hoteluri de cinci stele la Paris. Președintele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, deține 14 miliarde de euro. Prințul moștenitor din Abu Dhabi se află la originea salvării celui mai înalt turn din lume din emiratul vecin, Dubai. Turnul poartă acum numele Burj Khalifa. Europeanul cel mai bine plasat în top este premierul italian Silvio Berlusconi. Cu 8 miliarde de euro, El Cavaliere are a 74-a avere din lume. El are un trust media, mai multe magazine, iar din 1986 este patronul clubului de fotbal Milan AC. Prințul Albert de Monaco are o avere de 820 de milioane de euro. La fel și președintele statului Chile, Sebastian Piniera. Foarte activ în sectorul imobiliar, magnatul media este și proprietarul unui club de fotbal. Averea Reginei Elisabeta a doua a Angliei, estimată la 350 de milioane, este relativă: palatele regale Windsor sau Buckingham, dar și colecția de bijuterii a reginei aparțin statului. Din cauza crizei economice, valoarea de piață a proprietăților scoțiene ale reginei a scăzut, însă nu și costul întreținerii lor. Pe ultimul loc în topul celor mai bogați 20 de lideri ai lumii se află președintele Muntenegru Milo Djukanovici, cu o avere de 12 milioane de euro. O mare parte din banii săi nu este justificată, însă președintele neagă acuzațiile care i se aduc legate de trafic cu tutun.

 

Comenteaza aceasta stire

Scandalul bebelușilor modificați genetic: Cercetătorul chinez, criticat pentru că ar fi pus în pericol viețile copiilor
De Neptun TV 8 ianuarie 2019

El nu a răspuns imediat la solicitarea transmisă de Reuters prin e-mail pentru a comenta acest subiect.

Numirea lui Adrian Zuckerman ca ambasador SUA în România, RETRIMISĂ din rațiuni procedurale președintelui Donald Trump, care o poate reformula
De Mediafax 4 ianuarie 2019

Adrian Zuckerman a emigrat din România în Statele Unite la vârsta de zece ani, fiind fluent în limba română.

Accident feroviar extrem de GRAV. Șase persoane au murit. GALERIE FOTO
De Neptun TV 2 ianuarie 2019

Deocamdată nu este cunoscută cauza accidentului, dar există informații potrivit cărora un tren de călători în drum spre Copenhaga a lovit un tren de marfă, în mijlocul vânturilor puternice.

Cel puțin patru răniți după ce un vehicul a lovit un grup de pietoni într-un oraș din Germania
De Neptun TV 1 ianuarie 2019

Incidentul s-a produs în Piața Berlin din orășelul german Bottrop. Un individ a lovit cu un vehicul un grup de pietoni. Patru persoane au fost rănite, una fiind în stare gravă, au anunțat autoritățile germane.

Uniunea Europeană speră să semneze în 2019 un acord comercial cu națiuni din America de Sud
De Neptun TV 29 decembrie 2018

În prezent, cea mai mare zonă comercială internațională este spațiul de liber-schimb UE-Japonia.

Zona din jurul centralei de la Cernobâl, atracție turistică! Ce poți descoperi acolo
De Neptun TV 19 decembrie 2018

La o conferință de presă organizată la Kiev, ministrul ucrainean al Mediului și Resurselor Naturale, Ostap Semerak, a anunțat că peste 63.000 de turiști au vizitat în acest an zona de excludere din jurul centralei nucleare de la Cernobâl, comparativ cu aproximativ 8.000 de vizitatori în anul 2014 și aproximativ 49.000 de vizitatori în 2017.

Iarna protestelor: viața scumpă și grea și regimurile cu tendințe totalitare îi scot pe oameni în stradă în UE și în țările din jur
De Neptun TV 18 decembrie 2018

În iunie, autoritățile de la Chișinău au reacționat rapid, cedând, la presiunea protestelor șoferilor contra scumpirii benzinei și motorinei. Benzina se scumpise cu 25% într-un an, în condițiile în care Republica Moldova este considerată cea mai săracă țară din Europa.