joi, 21 iunie 2018

Cei mai bogați lideri

Sunt puternici, influenți și mai ales, foarte bogați, așa că nu au motive să se îngrijoreze prea tare din cauza crizei financiare mondiale. Potrivit cotidianului britanic The Independent pe primul loc, într-un top 20 al celor mai bogați șefi de stat  se află regele Thailandei. La 82 de ani, regele Bhumibol se bucură încă de o mare popularitate. Averea sa de 23 de miliarde de euro provine de pe urma a numeroase proprietăți imobiliare și acțiuni la cele mai mari întreprinderi ale statului. Pe poziția a doua în topul celor mai bogați lideri politici ai lumii se află sultanul Bruneiului, care are o avere de aproape 16 miliarde de euro. Rezervele de petrol și gaze ale micuței sale insule îi asigură sultanului un confort financiar demn de invidiat. Printre proprietățile sale se numără și două hoteluri de cinci stele la Paris. Președintele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, deține 14 miliarde de euro. Prințul moștenitor din Abu Dhabi se află la originea salvării celui mai înalt turn din lume din emiratul vecin, Dubai. Turnul poartă acum numele Burj Khalifa. Europeanul cel mai bine plasat în top este premierul italian Silvio Berlusconi. Cu 8 miliarde de euro, El Cavaliere are a 74-a avere din lume. El are un trust media, mai multe magazine, iar din 1986 este patronul clubului de fotbal Milan AC. Prințul Albert de Monaco are o avere de 820 de milioane de euro. La fel și președintele statului Chile, Sebastian Piniera. Foarte activ în sectorul imobiliar, magnatul media este și proprietarul unui club de fotbal. Averea Reginei Elisabeta a doua a Angliei, estimată la 350 de milioane, este relativă: palatele regale Windsor sau Buckingham, dar și colecția de bijuterii a reginei aparțin statului. Din cauza crizei economice, valoarea de piață a proprietăților scoțiene ale reginei a scăzut, însă nu și costul întreținerii lor. Pe ultimul loc în topul celor mai bogați 20 de lideri ai lumii se află președintele Muntenegru Milo Djukanovici, cu o avere de 12 milioane de euro. O mare parte din banii săi nu este justificată, însă președintele neagă acuzațiile care i se aduc legate de trafic cu tutun.

 

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.

ACCIDENT FEROVIAR în Italia! Doi morți, printre care și un român, și 23 de răniți - GALERIE FOTO/VIDEO- GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Printre persoanele decedate se numără și un mecanic al trenului care a lovit un camion ce staționa pe linia de cale ferată. Trei vagoane au deraiat în urma impactului.