marţi, 23 octombrie 2018

Cei mai bogați lideri

Sunt puternici, influenți și mai ales, foarte bogați, așa că nu au motive să se îngrijoreze prea tare din cauza crizei financiare mondiale. Potrivit cotidianului britanic The Independent pe primul loc, într-un top 20 al celor mai bogați șefi de stat  se află regele Thailandei. La 82 de ani, regele Bhumibol se bucură încă de o mare popularitate. Averea sa de 23 de miliarde de euro provine de pe urma a numeroase proprietăți imobiliare și acțiuni la cele mai mari întreprinderi ale statului. Pe poziția a doua în topul celor mai bogați lideri politici ai lumii se află sultanul Bruneiului, care are o avere de aproape 16 miliarde de euro. Rezervele de petrol și gaze ale micuței sale insule îi asigură sultanului un confort financiar demn de invidiat. Printre proprietățile sale se numără și două hoteluri de cinci stele la Paris. Președintele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan, deține 14 miliarde de euro. Prințul moștenitor din Abu Dhabi se află la originea salvării celui mai înalt turn din lume din emiratul vecin, Dubai. Turnul poartă acum numele Burj Khalifa. Europeanul cel mai bine plasat în top este premierul italian Silvio Berlusconi. Cu 8 miliarde de euro, El Cavaliere are a 74-a avere din lume. El are un trust media, mai multe magazine, iar din 1986 este patronul clubului de fotbal Milan AC. Prințul Albert de Monaco are o avere de 820 de milioane de euro. La fel și președintele statului Chile, Sebastian Piniera. Foarte activ în sectorul imobiliar, magnatul media este și proprietarul unui club de fotbal. Averea Reginei Elisabeta a doua a Angliei, estimată la 350 de milioane, este relativă: palatele regale Windsor sau Buckingham, dar și colecția de bijuterii a reginei aparțin statului. Din cauza crizei economice, valoarea de piață a proprietăților scoțiene ale reginei a scăzut, însă nu și costul întreținerii lor. Pe ultimul loc în topul celor mai bogați 20 de lideri ai lumii se află președintele Muntenegru Milo Djukanovici, cu o avere de 12 milioane de euro. O mare parte din banii săi nu este justificată, însă președintele neagă acuzațiile care i se aduc legate de trafic cu tutun.

 

Comenteaza aceasta stire

Marea Britanie ar putea EXTINDE perioada post-Brexit
De Neptun TV 21 octombrie 2018

Discuțiile dintre Marea Britanie și UE s-au blocat în mare măsură, din cauza dezacordului privind separarea Irlandei. Prima dorește asigurări că nu se va mai reveni la o graniță clasică cu Irlanda, dacă nu este stabilită în timp util o relație comercială viitoare cu UE.

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE. Arabia Saudită RECUNOAȘTE că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul!
De Neptun TV 20 octombrie 2018

Autoritățile din Arabia Saudită au recunoscut că jurnalistul Jamal Khashoggi a murit în consulatul din Istanbul și au anunțat că doi înalți oficiali au fost concediați în urma incidentului care a provocat o criză internațională și relații tensionate între Riyad și Occident, relatează Reuters.

Eurobarometru: Doar 49% dintre români văd apartenența la Uniunea Europeană ca fiind un lucru bun!
De Neptun TV 17 octombrie 2018

Procentul românilor care consideră că apartentența la Uniunea Europeană este un lucru bun este de doar 49%, în scădere cu zece procente față de ultimul sondaj realizat în urmă cu șase luni, conform Eurobarometrului făcut public miercuri de Parlamentul European.

Două țări europene vor construi un zid la graniță pentru a împiedica răspândirea pestei porcine
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Autoritățile se așteaptă ca amplasarea gardurilor să dureze aproximativ o săptămână.

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren
De Neptun TV 12 octombrie 2018

Cel puțin 31 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren provocate de ploile abundente care au afectat Uganda, a informat vineri un oficial din cadrul Guvernului, relatează site-ul agenției Reuters.

Decizie ISTORICĂ. Malaysia a decis ABOLIREA pedepsei cu moartea - printre condamnați se află și doi cetățeni români
De Mediafax 11 octombrie 2018

Noul Guvern din Malaysia a decis abolirea pedepsei cu moartea pentru toate infracțiunile și va opri toate execuțiile care erau programate, informează site-ul agenției Associated Press.

Donald Trump amenință cu taxe suplimentare: China nu este pregătită pentru o înțelegere comercială cu Statele Unite
De Neptun TV 10 octombrie 2018

Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că războiul comercial dintre Statele Unite și China reprezintă un risc real de a transforma lumea într-un loc „mai sărac și mai periculos”.

20 de morți într-un accident rutier; victimele erau prieteni și rude care se îndreptau spre o petrecere
De Neptun TV 8 octombrie 2018

Oficialitățile nu au anunțat deocamdată numele victimelor, dar unele au fost dezvăluite de pe conturile de socializare ale rudelor și alte surse de pe internet.

Cutremur puternic: Cel puțin 11 morți, peste 100 de răniți
De Neptun TV 7 octombrie 2018

Jackson Hilaire, șeful poliției din regiunea nord-vestică a țării, a declarat că șapte persoane au decedat în Port-de-Paix, iar alte patru și-au pierdut viața în zona orașului Gros-Morne, a declarat primarul Jean Renel Tide.

TRAGEDIE ÎN TURCIA. Sfârșit cumplit pentru o familie de români - Andreea și părinții ei au murit striviți într-un microbuz!
De Neptun TV 1 octombrie 2018

Trei români, membri ai aceleiași familii, au decedat la locul accidentului, iar un ghid turistic de origine din Rusia a murit ulterior în urma rănilor suferite.

Avertisment pentru românii aflați în vacanță în Grecia: furtună de puterea unui uragan!
De Neptun TV 28 septembrie 2018

Grecia este deja în alertă. Pompierii din zona Atenei au primit 400 de apeluri pentru tăierea unor copaci, înainte de a fi doborâți de vânt peste oameni, case sau mașini.