marţi, 23 decembrie 2014

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

La Aqua Ice Magic s-a sărbătorit Revelionul 2015: distracție cu Ionuț Galani, What's Up și trupa Maxim
De Alex Costea 21 decembrie 2014

Petrecere cât pentru un an întreg, noaptea trecută la Aqua Ice Magic. La patinoarul din incinta parcului acvatic s-a sărbătorit Revelionul 2015.

MAGIE PE SCENĂ. Micuții constănțeni au demonstrat că Moș Crăciun există
De Antonia Maer 21 decembrie 2014

Cum ar arăta Crăciunul fără Moș Crăciun? Din fericire, nu o să aflăm niciodată pentru că, salvatorii celui care dă magie acestei sărbători sunt pregătiți și mai ales hotărâți să facă toate eforturile ca să-i vină în ajutor. Au demonstrat-o seara trecută micuții de la trupa de teatru a Asociației Culturale Talent Art din Constanța, care s-au urcat pe scena Teatrului de Stat ca să-i arate Moșului cât de mult îl iubesc.

La Pavilionul Expozițional Constanța s-a deschis Târgul de Crăciun. Vedeți aici care sunt ofertele!
De Oana Iancu 17 decembrie 2014

Caltaboși, cărnăciori ori pastramă de porc. Sunt doar câteva dintre preparatele pe care le vom avea pe masă de sărbători. Cu siguranță v-am făcut poftă de pe acum! Așa că, nu mai stați pe gânduri și dați o fugă la Pavilionul Expozițional Constanța, unde s-a deschis Târgul de Crăciun. Nici colindătorii nu lipsesc, pentru că nu-i așa, tradiția trebuie respectată!

Optați pentru un brad la ghiveci? Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea lui dacă îl țineți în apartament
De Silvia Pascale 15 decembrie 2014

Sunt țepoși, plini de mireasmă și firavi, dar dacă știm să îi îngrijim, ne putem bucura de cetina lor nu doar de Sărbătoari, ci și în următorii ani. Vorbim despre brăduții la ghiveci, o alegere pentru care optează din ce în ce mai mulți români. Atenție însă. Dacă nu îi cumpărați de la producătorii autorizați care să garanteze pentru ei și nu îi tineți la temperatura potrivită, atunci se vor usca. Cum avem grijă de ei, aflăm din materialul următor.

Expoziție de fotografie pentru Cătălina, fetița cu tumori pe creier care DESENEAZĂ ÎNGERI
De Elenis Vlahbei 13 decembrie 2014

Cazul Cătălinei, fetița bolnavă de cancer care își alină suferința desenând îngeri, a sensibilizat mulți oameni. Unul dintre ei, un artist din Constanța, a ales să-i doneze copilei toți banii pe care îi va strânge din prima sa expoziție de fotografie, intitulată sugestiv “Salvăm un înger”.

BUCURIA REVEDERII. Militarii de pe nava britanică MS Defender au revenit acasă - GALERIE FOTO INEDITĂ
De Vera Puiu 13 decembrie 2014

Militarii britanici de pe nava MS Defender s-au întors acasă după 6 luni petrecute la bord. Ei au participat la operațiunile care au avut loc în golful Persic, punctul de plecare al raidurilor din Irak împotriva grupării teroriste Statul Islamic.

IMAGINI INEDITE. CONSTANȚA, scăldată în lumina soarelui după o lună de nori! GALERIE FOTO
De Andreea Filip si Alex Costea 11 decembrie 2014

După o luna de nori și ploaie, cerul pare să se însenineze, iar constănțenii văd astăzi soarele. Cu toate că cerul este curat, meteorologii ne anunță că nu ne putem bucura prea mult.

Capcană pentru Moș Nicolae: la ce s-au gândit micuții pentru a-l prinde pe moș în flagrant!
De Elenis Vlahbei 5 decembrie 2014

La noapte vine Moș Nicolae, așa că prichindeii au început să viseze cu ochii deschiși la darurile pe care le vor primi. Dacă cei mai mulți copii sunt cât mai cuminți și își lustruiesc ghetuțele, unii s-au gândit la capcanele pe care i le vor întinde moșului.

POVESTEA UNOR FOTOGRAFII DE POVESTE. Un scafandru arată lumii întregi cât de frumoasă este Constanța, indiferent de anotimp
De Madalina Pavel 1 decembrie 2014

Atunci când îi vezi fotografiile ai putea jura că are în urmă ani întregi de experiență și aparatură de ultimă generație. În loc de toate acestea, găsim doar multă pasiune și dorința de a le arăta tuturor cât de frumoasă este Constanța, indiferent de anotimp.

FASCINAȚI DE ROMÂNIA. Copii din toate colțurile lumii învață limba noastră la Constanța
De Roxana Glăvan 1 decembrie 2014

Vorbesc cu drag despre frumusețea țării noastre, despre oameni și despre bucate, dar la fel de mult le place și graiul românesc. Atât de mult încât studiază limba română ca limbă străină. Min Gi din Coreea, Felix din Letonia sau Husein din Liban sunt câțiva dintre cei care au ales să învețe limba română la Constanța.

VIDEO Primarul Constanței a făcut trenulețul cu copiii, pe patinoar - vezi aici cum patinează Radu Mazăre!
De Cristi Popovici 1 decembrie 2014

Sute de copii, însoțiți de părinți, au venit astăzi să încerce gheața PATINOARULUI AQUA MAGIC, inaugurat de 1 Decembrie. Alături de cei mici a venit și primarul Radu Mazăre care a fost locomotiva trenulețului pe gheață.

Povestea unei mari campioane. Ori de câte ori urcă pe podium, Ana Maria Brânză se gândește la România
De Bogdan Muzgoci 1 decembrie 2014

Nu există mândrie mai mare decât aceea de a reprezenta România pe cele mai înalte podiumuri ale lumii. Sentimentul acesta îl au sportivii care au adus de-a lungul timpului acasă medalii de aur, argint sau bronz. Ana Maria Brânză este unul dintre aceștia. Dublă campionă mondială si de șase ori europeană, Ana Maria Brânză a fost declarată cea mai buna spadasină din lume în trei sezoane egalând recordul deținut de franțuzoaica Laura Flessel. Cu un asemenea palmares, legătura dintre un campion și imnul țării sale devine una specială.

La 73 de ani se mândrește că este TOCILAR. Urmărește povestea bătrânului cu mintea ascuțită, mândru că este român
De Madalina Pavel 1 decembrie 2014

Cândva erau mândria târgurilor, dar acum au rămas aproape singuri în meseriile lor. Vorbim despre cojocari, tocilari, geamgii sau meșteri populari, pe care cu greu îi mai poți găsi în aceste vremuri. Sunt doar câțiva bătrâni care se plâng că nu au cui să lase mai departe meseria pe care o iubesc atât de mult. Tinerii din ziua de astăzi nu vor să-și prindă degetele printre pile și foarfece, ci doar în tastatură, spun cu regret meșterii.

Prima zăpadă, bucuria copiilor. Princhideii au ieșit la săniuș în Parcul Tăbăcărie
De Oana Iancu 30 noiembrie 2014

Cu o zi înainte să pășim în luna cadourilor, iarna le-a făcut un dar mult așteptat copiilor. Un strat consistent de zăpadă, care i-a adunat cu zecile în parcul Tăbăcărie. Chicotelile de bucurie i-au înveselit până și pe oamenii de zăpadă.

Roșu, Galben și Albastru – DRAPELUL ROMÂNESC – Istorie și simboluri
De Livia Petrescu 30 noiembrie 2014

Cu toții știm că drapelul României este tricolor, dar prea puțini cunoaștem istoria acestuia și ce ce semnifică, de fapt, cele trei culori.

Pe urmele lui Brâncuși la New York. Un român păstrează ciocanele și saboții de lemn ai artistului
De Andreea Filip 23 noiembrie 2014

Arta românească stă la loc de cinste chiar în inima New York–ului. Un român stabilit peste Ocean de aproape 40 de ani a păstrat cu sfințenie ciocanelele de lucru ale marelui sculptor Constantin Brâncuși, dar și două dintre perechile de saboți pe care îi purta la lucru artistul: unii de lemn, alții care au încă urmele materialelor din atelier. O echipă Neptun TV vi le prezintă de la New York.