marţi, 27 ianuarie 2015

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Hotelul Concordia din București, locul în care s-a decis Unirea Principatelor Române este lăsat în paragină
De Bogdan Muzgoci 24 ianuarie 2015

Actul care a consemnat unirea Principatelor Române s-a semnat în București, într-o sală a Hotelul Concordia.

Academicianul Gheorghe Vlăduțescu, omul care ancorează filosofia în actualitate
De Silvia Pascale 21 ianuarie 2015

“Profesorul de filosofie nu trebuie să-i învețe pe studenți filosofie, ci trebuie să-i învețe să gândească filosofic și să le deschidă astfel universul infinit al cunoașterii”.

Copiii care își doresc mâncare, nu jucării. Povestea impresionantă a micuților de la cantina socială de la Amzacea
De Madalina Pavel 21 ianuarie 2015

„Nu vrem jucării, vrem să nu ne mai culcăm flămânzi”. Sunt dorințele unor copii din Amzacea și cele mai dureroase mărturisiri pe care le-a auzit vreodată preotul din localitate.

Un doctor din Cerchezu și-a transformat casa părintească în muzeu. Odăile bătrâne sunt simeze pentru picturile sale
De Silvia Pascale 19 ianuarie 2015

De mai bine de două decenii, în odăile unei case bătrânești din județul Constanța, stau așezate grămadă, zeci de tablouri. În unele se derulează scene pline de dramatism ale Revoluției din decembrie 89, în altele sunt prezentate aspecte din viața medicilor cu totul dedicați meseriei lor.

Comori spirituale: Valeria Ștefan, constănțeanca îndrăgostită de poezia lui Eminescu
De Silvia Pascale 18 ianuarie 2015

Într-o lume în care, adesea, singurele valori pe care le promovăm sunt cele materiale, tare ne mirăm când întâlnim și oameni diferiți. Persoane care privesc lumea, dar și bogăția, prin ochii sufletului. Asta putem spune despre Valeria Ștefan, o femeie din Constanța care ne mărturisește că cea mai mare avuție a sa este “spiritualitatea eminesciană”.

Părintele Stareț de la Mănăstirea Sf. Ioan Casian prepară mâncăruri inspirate din meniul sfinților părinți, pustinicii de odinioară
De Silvia Pascale 16 ianuarie 2015

S-a inspirat din ceea ce au mâncat sfinții părinți în urmă cu două mii de ani în pustietate și a ridicat semințele la rang de artă culinară. Vorbim despre starețul mânăstirii Sfântul Ioan Casian din Dobrogea. Acesta și-a dorit să reinventeze mâncarea simplă, dar cu adevărat hrănitoare a înaintașilor și după ani de încercări, a reușit. O echipă Neptun TV a savurat, printre altele, aroma brânzei din migdale și a ascultat sfaturi despre cum să ne hrănim sănătos.

Băi de soare pe malul mării: sute de constănțeni au ieșit la plimbare pe faleză! GALERIE FOTO
De Florina Militaru si Silvia Pascale 11 ianuarie 2015

A fost atât de cald astăzi la malul mării și atât de însorit, încât faleza Cazinoului din Constanța a fost plină ochi de trecători. Mii de oameni au venit să-și umple plâmânii cu aer proaspăt de mare sau să-și răsfețe obrajii cu mângâierile soarelui. De dragul lor, managerii restaurantelor și-au deschis terasele, chiar și pentru o zi, astfel încât bucuria unei amiezi cu parfum de primăvară să fie întregită de aroma de cafea.

„Poveștile Mării Negre”, cartea de debut a jurnalistului Neptun TV, Cristian Cealera
De Silvia Pascale 8 ianuarie 2015

„Nu sunt arheolog de profesie, dar am săpat, asemenea lui, pentru a scoate din pământ sau din uitare, legendele Dobrogei”. Asta a spus ieri, la lansarea primei sale cărți, colegul nostru, producător la Departamentul de Știri Sportive, Cristian Cealera.