sîmbătă, 10 octombrie 2015

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Ziua Internațională a Cafelei. Află aici istoria acestei licori aromate!
De Silvia Pascale 29 septembrie 2015

Cum ar arăta viața noastră fără cafea? “Monotonă și tristă.” Ne spun constănțenii care au sărbătorit astăzi în cafenelele din oraș Ziua Internațională a acestei licori ce aduce oamenilor energie, bună dispoziție și poftă de dialog. Iar asta din cele mai vechi timpuri.

Curaj și eleganță la 8 ani! Alessia, fetița care face gimnastică pe cal!
De Madalina Pavel 15 septembrie 2015

Să îți ții echilibru și să execuți mișcări de gimnastică la înălțime este cu adevărat greu. Însă dacă exercițiile sunt efectuate în mers, pe un cal, totul devine cu adevărat spectaculos. La doar 8 ani, Alessia îmbină într-un mod unic și armonios echitația cu gimnastica aerobică. Încurajată întotdeauna de antrenoarea sa, Alessia reușește să creeze un show impresionant. În plus, este singura din județul Constanța care practică acest sport, numit voltija.

Constanța este gazda a două târguri: unul al antichităților, celălalt al costumelor populare!
De Silvia Pascale 10 septembrie 2015

Sfârșitul de săptămână aduce tradițiile, dar și suvenirurile din altă epocă, la malul mării. Începând de astăzi și până duminică, Constanța va fi, simultan gazda a două târguri: unul al antichităților, celălalt al costumelor populare.