miercuri, 22 octombrie 2014

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Profesorul culorilor exacte. Află povestea lui Victor Rădulescu, cel care, după o viață petrecută la catedră, s-a dedicat picturii
De Alina Gâju 19 octombrie 2014

Pe cât de mult iubește științele exacte, pe atât de mult adoră pictura și sculptura. Și-a petrecut o viață la catedră, ca profesor de fizică și director al Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța, dar nu a dat uitării pasiunea pentru arta pe pânză.

Pasionații de kitesurfing: „Toată marea este acum a noastră”
De Oana Iancu 18 octombrie 2014

S-a dus vara! Nu însă și pentru pasionații de kitesurfing, pentru care fiecare zi cu vânt bun este una de aventură pe mare. Noi am ajuns astăzi, pe plajă în căutarea celor care fac sport indiferent de anotimp. Așa i-am găsit pe cei câțiva tineri care înfruntau valurile în nordul stațiunii Mamaia.

IMAGINI SPECTACULOASE: Octombrie cu temperaturi de vară
De Andreea Filip 17 octombrie 2014

Jumătatea lunii octombrie a adus o zi neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Soarele a strălucit din belșug și a făcut ca mercurul din termometre să urce până la 24 de grade Celsius. Așa că nu e de mirare de ce mulți constănțeni au ales o plimbare în parc sau pe plajă. Ba chiar unii s-au aventurat și în valuri cu gândul că ar putea fi ultima baie în mare din acest an.

DACIA AMFIBIE, mașina cu care te poți plimba și pe șosea, dar și pe apă
De Andreea Filip 16 octombrie 2014

Prima și singura Dacie amfibie din lume este construcția unor studenți din Constanța. Vorbim despre o mașină care se transformă instant din autoturism de teren în barcă. De pe șosea poate ajunge direct pe apă și înapoi pe șosea.

Confesiunile unui cafegiu - Gheorghe Florescu, omul care duce mai departe tradiția cafelei bine făcute!
De Bogdan Muzgoci 12 octombrie 2014

Se știe că o zi bună începe întotdeauna cu o cafea aromată. Licoarea pe care o bem în fiecare dimineață a devenit astăzi cea mai căutată marfă din lume, după petrol. Această materie primă pune în mișcare mecanismul unei industrii de miliarde de dolari anual.

Un nou OBIECTIV TURISTIC în Bucegi. Află despre ce este vorba!
De Adrian Burcea 11 octombrie 2014

Turiștii care aleg să meargă în masivul Bucegi au la dispoziție un nou obiectiv. Este vorba despre o arie protejată de tip botanic care acum poate fi vizitată. Turbăria “Laptici” a fost deschisă oficial publicului larg în acest weekend.

Ora de caligrafie, PE CALE DE DISPARIȚIE! Stiloul este amenințat de tastatură
De Silvia Pascale 9 octombrie 2014

Într-o societate de consum în care touch screen-ul a devenit legătura noastră sigură cu prezentul, să scriem caligrafic este mai degrabă o provocare. Doar în clasele primare stiloul a rămas la modă, în timp ce elevii mai mari, influențați de tastatura calculatorului amestecă în aceeași frază litere de mână și litere de tipar.

Spectacol total în Capitală, la AeroNautic Show 2014! Vezi aici momentele inedite
De Bogdan Muzgoci 5 octombrie 2014

Spectacol total ieri, pe lacul Morii din Capitală. Mii de bucureșteni s-au adunat la AeroNautic Show 2014, un festival dedicat acrobațiilor aeriene, dar și acvatice. Pe tot parcursul zilei, cerul Capitalei a fost brăzdat de avioane performante conduse de piloți români de top. Surpriza ediției a fost însă demonstrația oferită de pilotul Jurgis Kairys, care a reușit să scape cu viață dintr-un accident aviatic petrecut în urmă cu două săptămâni.

20 de copii din Corbu au venit să dea o mână de ajutor plajelor din localitate, înțesate de deșeuri
De Silvia Pascale 4 octombrie 2014

“În viață trebuie să lucrezi în armonie cu natura și niciodată împotriva ei.” Asta au învățat 20 de copii din Corbu care au venit să dea o mână de ajutor plajelor din localitate, înțesate de deșeuri.

Pe două roți, pentru educație. Sute de elevi din Constanța au participat la o CURSĂ DE CICLISM în MAMAIA
De Silvia Pascale 4 octombrie 2014

După o cursă de câțiva kilometri toți au fost medaliați și numiți campioni. Vorbim despre 900 de elevi din Constanța care au participat astăzi la un eveniment sportiv special în stațiunea Mamaia, și nu oricum, ci pe două roți. Sus, din șa, cei mici au învățat o lecție despre ce înseamnă o viață sănătoasă, dar și fairplay-ul.

Este „Luna Nababului” la Castelul Cantacuzino din Bușteni. Află ce poți vedea dacă ajungi acolo!
De Adrian Burcea 1 octombrie 2014

Castelul Cantacuzino din Bușteni găzduiește zilele acestea o expoziție de fotografie, dar și două caiete de lucru ale prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, din perioada studiilor sale de la Paris. Mai precis întregul eveniment îi este dedicate prințului cu ocazia împlinirii a 182 de ani de la nașterea sa.

INEDIT. Te plimbi prin Piața Ovidiu și asculți Bach, Beethoven sau Mozart! O idee a unui voluntar îi uimește pe turiști
De Cristi Popovici 30 septembrie 2014

Cea mai veche și, de anul acesta, cea mai frumoasă zonă a Constanței, Piața Ovidiu, este și mai atractivă datorită muzicii. O idee simplă, pusă în practică de câțiva voluntari, a transformat centrul istoric al orașului într-o uriașă filarmonică. Două boxe amplasate în balconul Muzeului de Istorie picură în urechile celor care ies la plimbare, un strop de muzică clasică. Din playlist nu lipsesc ariile lui George Enescu, Bach, Beethoven sau Mozart.

Astăzi sărbătorim una dintre cele mai căutate licori de pe Pământ, CAFEAUA. Află câtă cafea consumă anual românii!
De Silvia Pascale 29 septembrie 2014

Una dintre cele mai căutate licori de pe Pământ, cu puterea de a învălui diminețile în aromă și de a invita mereu oamenii la conversație, este serbată astăzi în întreaga lume. În cinstea sa, de Ziua Internațională a Cafelei, căci despre ea vorbim, barmanii din Constanța au pregătit băuturi interesante. Adrian, un barista cu experiență, dar și managerul unui magazin de cafea a preparat special pentru acest eveniment un V 60. În materialul următor vă arătăm despre ce este vorba.

Ceasul care îți spune că te-ai îngrășat sau aparatul care imită vâslitul, la Wellness Show București
De Bogdan Muzgoci 27 septembrie 2014

O bandă inteligentă pe care plictisitorul mers se transformă într-o plimbare interesantă prin metropolele lumii, un ceas care te avertizează că ești prea sedentar și te-ai îngrășat sau un aparat care imită perfect vâslitul, folosit de Kevin Spacey în serialul House of Cards. Pe toate le găsiți la “Wellness show”, care se desfășoară în aceste zile în Capitală.

Își fac temele la lumina beculețelor de Crăciun! Cum trăiesc cinci copii necăjiți din Constanța
De Silvia Pascale 26 septembrie 2014

Într-o casă rece și întunecoasă de la marginea Constanței trăiesc, în condiții insalubre, cinci copii și părinții lor. Nu au electricitate și nici apă curentă. De doi ani de zile copiii își fac temele la lumina lumânării sau a unor beculețe de Crăciun legate la baterie. Cu toate acestea, rezultatele lor sunt foarte bune la școală. Un preot a aflat despre neajunsurile lor și este dispus să-i ajute.

Pe străzile Constanței. Absolvent de UNATC, le face cunoștință trecătorilor cu Ciprian Porumbescu!
De Silvia Pascale 26 septembrie 2014

La 24 de ani, arcușul și vioara îi sunt cei mai buni prieteni, iar strada, scena uriașă pe care urcă zilnic. Vorbim despre Ștefan Dragomir, un tânăr constănțean pentru care muzica înseamnă poarta deschisă spre fericire.

„Partea întunecată a Mării Negre“. Filmul în care vezi că viața de marinar nu e ca în filme!
De Roxana Glăvan 25 septembrie 2014

Atunci când au ales să plece de lângă familie, tot de dragul ei au făcut-o, dar și din dragoste de mare. Iar datorită lor, 92 la sută din ceea ce consumăm ajunge la noi pe calea mării. Dar cu ce preț?

David Hilmers, astronaut american: văzută din spațiu, Planeta Albastră pare un organism bolnav
De Bogdan Muzgoci 24 septembrie 2014

Văzută din spațiu, Planeta Albastră, pare un organism bolnav. Este concluzia unuia dintre oamenii pentru care cosmosul nu mai reprezintă o enigmă. Fostul astronaut David Hilmers, care are a petrecut aproape 500 de ore la bordul navelor spațiale NASA, se află în București și astăzi ne-a dezvăluit, în exclusivitate, care este cel mai mare pericol care ne pândește.

Numele la modă pentru copii: de la clasicele Maria și Andrei, la modernele Rianna și Eric
De Silvia Pascale 24 septembrie 2014

S-a dus moda când românii alegeau pentru copiii lor nume străine, inspirate din filme. La fel s-au dus și timpurile când părinții optau pentru ciudățenii precum Mercedesa sau Mureș. Astăzi, din ce în ce mai mulți tineri aleg să-și boteze bebelușii cu nume simple și sonore.