luni, 15 septembrie 2014

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Copiii pentru care marea a răsărit din propriul vis
De Silvia Pascale si Alex Costea 12 septembrie 2014

După ce ieri au văzut marea pentru prima oară în viața lor, dimineață au fost martorii celui mai frumos răsărit de soare, iar spre prânz, au făcut cunoștință cu jucăușii delfini Ni-Ni și Chen-Chen. Astfel, decurg pentru cei 7 copii ai familiei Rusu din localitatea Conacu, zilele petrecute la mare în care ne spun că descoperă o realitate mult mai frumoasă decât în visurile lor.

Corăbii de 2.000 de ani, submarine rusești și zidurile cetății Tomis. Specialiștii au făcut harta comorilor din Marea Neagră
De Roxana Glăvan 10 septembrie 2014

Ce-ați spune dacă ați veni pe Litoral și ați porni în căutare de comori în Marea Neagră? Un grup de specialiști ne poftește într-o aventură în adâncuri să admirăm corăbii vechi de două mii de ani, zidurile cetății Tomis sau Callatis, amfore și multe alte vestigii.

Gheorghe Zamfir, dependent de soare și de simfonia valurilor zbuciumate: CONCERT DE ZILE MARI în Mamaia!
De Roxana Murat 9 septembrie 2014

Regele naiului românesc, Gheorghe Zamfir, va concerta vineri în Mamaia, alături de orchestra Magica. Publicul va putea auzi piesele cunoscute ale artistului, dar și melodii noi, care vor face parte de pe următorul său album. Gheorghe Zamfir a ales ca marea să-i fie gazdă pentru că, spune el, aici se simte cel mai bine.

Capodoperă a lui Brâncuși, scoasă la vânzare. Vezi la cât este evaluată “Cumințenia pământului”
De Silvia Pascale 8 septembrie 2014

“Cumințenia Pământului”, una dintre cele mai importante creații ale sculptorului Constantin Brâncuși și poate cea mai valoroasă dintre cele rămase în România, a fost pusă în vânzare în cadrul unei expoziții private din Capitală.

12 papagali care știu să dea noroc și să mânânce arahide din palmă pot fi admirați la Microrezervație
De Silvia Pascale 4 septembrie 2014

12 papagali care știu să dea noroc, să se alinte și să mânânce arahide din palmă pot fi admirați de astăzi la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Frumoasele păsări, ce aparțin unei constănțence, au fost oferite microrezervației pentru o perioadă de cel puțin doi ani. În tot acest timp, Pitbuleasa, Dinozaurul sau Coco vor sta regește într-un spațiu special care în curând va fi dotat și cu o fântână arteziană.

PERSOANE care oficial NU EXISTĂ! A fost furată de mică și abandonată. Astăzi nu știe cine e și nici câți ani are
De Roxana Glăvan 3 septembrie 2014

Trăiesc, dar nu există. Și nu priviți acest lucru ca un paradox. Este cruda realitate a persoanelor fără identitate, adică a celor care nu au certificat de naștere, buletin, medic de familie sau o locuință. Practic, nici ei, nici statul nu știu nimic despre trecutul lor.

Lapte și brânză VÂNDUTE lângă o ghenă de gunoi din Constanța. Filmat cu CAMERA ASCUNSĂ
De Andreea Filip 20 august 2014

Lapte și brânză vândute dintr-un portbagaj lângă o ghenă de gunoi în Piața din Poarta 6. Totul, pe o căldură de aproape 30 de grade Celsius și cu un roi de muște în jur.

Află povestea TAJ MAHAL-ULUI din Focșani!
De Aurelian Ivan 19 august 2014

Povestea Taj Mahal-ului este despre iubirea care depășește moartea. Inspirat probabil de împăratul care și-a venerat iubita, un focșănean devastat de pierderea soției sale a decis să-i construiască acesteia un templu al dragostei.