vineri, 3 iulie 2015

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

O vilă din Mamaia - locul în care s-ar fi cazat, în perioada interbelică, slujitorii familiei regale
De Silvia Pascale 1 iulie 2015

Stațiunea Mamaia nu este doar o oază de distracție sau relaxare, ci și de istorie. Cu siguranță ați aflat până acum de poveștile Palatului Regal de la malul mării, de Gara de la Cazino unde zilnic ajungeau sute de oameni din toată țara pentru renumitele băi.

Pe plajele sălbatice din Olimp sau Agigea se poate savura o delicioasă masă cu preparate din pește!
De Oana Iancu 28 iunie 2015

Pe plajele din sudul litoralului românesc, la Agigea și Olimp, pot fi întâlniți o grămadă de oameni fericiți. Cu toții savurează în liniște fiecare minut petrecut sub soare. Și cum pentru turiști nu există vacanță la mare fără o masă cu preparate pește, pescăriile sunt locul unde aceștia își potolesc pofta.

Expoziția ‘Chipuri și nuduri’ la Cercul Militar Constanța
De Mihai Tudorică 25 iunie 2015

Turiștii și constănțenii sunt invitați la expoziția “Chipuri și Nuduri”, organizată de Careul Artelor Amfora. Vernisajul a avut loc în această după-amiază la Cercul Militar Constanța.

Nașterea lui Ioan Botezătorul (Sânzienele) și Ziua Universală a Iei, serbate astăzi de credincioșii ortodocși
De Neptun TV 23 iunie 2015

Credincioșii ortodocși sărbătoresc Nașterea Sfântului Ioan Botezatorul, sărbătoare cunoscută în popor și ca Drăgaica sau Sânzienele. La aceeași dată a fost instituită, în urmă cu doi ani, și Ziua Universală a Iei, marcată de comunitățile românești din toată lumea.

După un an de studiu, tinerii au fugit în vacanță la mare, pentru relaxare și distracție
De Alina Gâju 20 iunie 2015

Mii de copii și tineri au ajuns astăzi pe plajă și au îmbrățișat marea de care le-a fost tare dor. Au muncit un an întreg și se mândresc cu premii la olimpiade sau coronițe, dar în următoarele luni relaxarea este cuvântul de bază. Iar orarul vacanței este simplu: plajă, soare și distracție din plin.

Scooby Doo, Tom și Jerry i-au invitat pe copii într-o călătorie în lumea desenelor animate
De Alina Gâju 20 iunie 2015

Îndrăgitele personaje Tom și Jerry, dar și Scooby Doo au adus fericirea pe chipul a zeci de copii din Constanța care au răspuns prezent invitației la întâlnirea cu eroii lor. Față în față cu mascotele din desenele animate, micuților le-a fost greu să spună pe cine iubesc mai mult.

Temperamente diferite și blănițe arcuite la Expoziția Internațională de Pisici
De Antonia Maer 20 iunie 2015

Răsfățate ca animale de companie încă de pe vremea faraonilor, pisicile sunt vedetele ultimei expoziții internaționale organizate în acest sfârșit de săptămână la malul mării. Vizitatorii pot admira și, firește, mângâia zeci de exemplare de feline. Unele, pot concura ca talie cu un cățel, însă asta nu le face mai puțin alintate.

Luptătorii Superkombat s-au încins la distracție după luptele din ring. Vezi cum s-au distrat într-un club din Mamaia!
De Mihai Tudorică 20 iunie 2015

A fost o noapte de neuitat pentru luptătorii care au intrat în ring la gala Superkombat. După marea luptă, Cătălin Moroșanu și adversarul său, George Colin, s-au distrat alături cu fetele frumoase într-un club din Mamaia. De la petrecere nu a lipsit nici starul de la Hollywood, Costas Mandylor.

Pe Aeroportul Băneasa are loc cel mai mare show aviatic din România
De Cristina Pancrat 20 iunie 2015

Astăzi, pe aeroportul Băneasa din Capitală are loc cel mai mare show aviatic din acest an, Bucharest International Air Show. Organizatorii spun că 40.000 de spectatori se bucură de acrobațiile impresionante.

Soarele se joacă-n valuri, iar păsările în văzduh. Sulina, un colț de Rai pe care merită să-l vizităm!
De Oana Iancu 17 iunie 2015

Nu lăsați vremea mohorâtă să vă strice planurile de vacanță. Noi vă propunem astăzi, o destinație de vis, unde Dumnezeu pare că a adus Raiul pe Pământ. Mergem la Sulina.

PREMIERĂ pentru România: în Marea Neagră s-au montat 8 recife artificiale!
De Silvia Pascale 13 iunie 2015

Premieră în România. 8 recife artificiale, sub forma unor cilindri, au fost fixate în apele Mării Negre, în dreptul Cazinoului. Specialiștii bulgari, împreună cu cei de la organizația “Mare Nostrum” spun că în cel mult trei luni primele vietăți marine își vor găsi adăpost în aceste structuri. După un an, cel mai probabil milioane de scoici vor îmbrăca recifele. Și cum, la maturitate fiecare midie poate filtra zilnic și 50 de litri de apă, asta înseamnă că, prin simpla lor existență, vor duce o importantă luptă anti-poluare.

Mașinile de epocă ale Constanței au fost admirate în Raidul Tomis - Adamclisi
De Andreea Filip 13 iunie 2015

Mașinile de epocă ale colecționarilor din Constanța au putut fi admirate în prima ediție a Raidului Tomis - Adamclisi. Broscuța, cel mai vechi model de la Volkswagen, sau celebrul Bot de Cal de la Mercedes au făcut senzație pe un drum încărcat de istorie. Pentru anul viitor, organizatorii și-au propus să facă un raliu al Dunării.

Doi căluți de mare au început dansul nupțial - imagini inedite la Acvariul din Constanța!
De Silvia Pascale 11 iunie 2015

DANS NUPȚIAL. MIRII: DOI CĂLUȚI DE MARE. Imagini inedite din timpul ritualului de împerechere a doi căluți de mare au fost surprinse la Acvariul din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Istoria din adâncuri. Ghiulele și roți de tun de pe trei corăbii străine au fost descoperite în apele Dunării, la Sulina
De Silvia Pascale 9 iunie 2015

Zeci de ghiulele și roți de tun de pe mai multe corăbii străine au fost descoperite de doi scafandri constănțeni în apele Dunării, la Sulina. Pascale Roibu și Iulian Rusu sunt tinerii care, pe cont propriu au scos la suprafață frânturi de istorie, după mai mulți ani de documentare.

Mormântul Hipogeu a fost reconstruit 3D și expus la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
De Silvia Pascale 8 iunie 2015

A fost pictat în epoca împăratului Constantin cel Mare, descoperit întâmplător în 1988 și prezentat publicului astăzi, într-o copie perfectă, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța. Este vorba despre mormântul hipogeu, una dintre cele mai mari moșteniri culturale ale Tomisului, dar și ale României. Deoarece accesul în cavoul pictat este interzis vizitatorilor, specialiștii au apelat la reconstrucția 3D pentru ca oricine să-i poată admira frumusețea.

IMAGINEA TRAGEDIEI. Editorul peliculei Game of Thrones, Katherine Chappell, fotografiată cu câteva secunde înainte de a fi mâncată de o leoaică!
De Neptun TV 6 iunie 2015

Un inginer aflat în concediu într-un parc de safari din nordul orașului Johannesburg a realizat o fotografie cu numai câteva secunde înainte de o adevărată tragedie.

Pasionații de kitesurfing au dansat cu vântul deasupra mării, ajutați de placă și zmeu
De Silvia Pascale 6 iunie 2015

Au zburat împreună cu vântul, iar deasupra valurilor s-au simțit stăpânii lumii. Zeci de împătimiți ai kitebordingului au împânzit astăzi țărmul din nordul stațiunii Mamaia, dar și pe cel din Năvodari cu zmeiele lor. Vântul a suflat cu peste 40 de kilometri la oră și le-a creat astfel condiții perfecte, așa cum așteptau de multă vreme. Mai ghinioniști au fost cei care au vrut să facă plajă.

Peste 100 de țări celebează Ziua Mondială a Mediului - vezi ce s-a întâmplat la Constanța
De Alina Gâju 5 iunie 2015

O gură de oxigen pentru oameni și o mână de ajutor pentru Planetă. Cu aceaste gânduri au început curățarea plajei din Năvodari angajații celei mai mari companii petroliere din România. Aproape 200 de saci cu PET-uri, pungi și gunoaie de tot felul au fost strânse, astăzi, de Ziua Mondială a Mediului.

Orașul Viitorului, construit de copii și expus într-un mall din Constanța
De Oana Iancu 3 iunie 2015

Cine nu-și dorește să aibă propriul oraș? Ei bine, elevii mai multor școli din județul Constanța au pus în practică această ideea și cu talentul unui arhitect priceput au construit așezări urbane în miniatură, cu spitale, centre culturale dar și o mulțime de spații verzi. Totul, în cadrul expoziției „De-a arhitectura în orașul meu”.