vineri, 22 mai 2015

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Paradisul unde natura susține spectacole de culoarea rubinului: rezervația de bujori de la Enisala
De Silvia Pascale 18 mai 2015

Nu priviți până departe pentru a găsi cel mai frumos loc de pe pământ. El ar putea fi chiar în Dobrogea și ar putea avea un nume sonor.

Cazinoul din Mamaia, readus la viață!
De Cristi Popovici 12 mai 2015

Unul din simbolurile stațiunii Mamaia, Cazinoul – construcție ridicată în anii ’30, este în plin proces de modernizare. La finalul lucrărilor, turiștii vor regăsi aici aerul interbelic îmbinat cu modernismul zilelor noastre.

Un zid din Portul Tomis, pagină de carte: "Aș putea să scriu poeme cu buzele pe gâtul tău..."
De Silvia Pascale 11 mai 2015

"Aș putea să scriu poeme cu buzele pe gâtul tău..." Nu este o frază desprinsă dintr-un roman de dragoste, ci ultimul mesaj lăsat, cel mai probabil, de un îndrăgostit pe zidul ce desparte Portul Tomis de mare. Trecătorii se opresc, îl citesc și surând pentru o clipă.

Cricova, crama în care lideri ai lumii își țin vinurile de colecție!
De Roxana Murat 10 mai 2015

Emblemă a vinificației Moldovei, orașul vinicol subteran Cricova are galerii ce se întind pe 120 de km, cu străzi denumite simbolic, depozite și săli de degustare.

30 de autoturisme de epocă au umplut Piața Ovidiu cu istorie pe patru roți
De Cristina Burcea 9 mai 2015

Piața Ovidiu s-a transformat astăzi în parcare pentru istorie. Istorie pe patru roți, pentru că aici au fost expuse mașini venite parcă dintr-o altă lume. Autoturismele de epocă au fost aduse în cadrul evenimentului "Mai....Clasic".

Turiștii au venit la mare in weekend si se laudă deja cu primul bronz
De Oana Iancu 9 mai 2015

A fost o zi minunată la malul mării. Soarele a fost darnic, suficient cât să-i răsfețe pe turiștii care au ales să-și petreacă weekend-ul pe litoral. De bucuria revederii întinderii albastre, unii și-au făcut curaj și au încercat și apa.

Distracție la înălțime în parcurile de distracții din Neptun și Cernica
De Madalina Pavel si Bogdan Muzgoci 2 mai 2015

Turiștii din sudul litoralului au fost, astăzi, la înălțime. La propriu, cocoțați în copaci. Copiii dar și adulții au vrut să aibă parte de câteva ore cu multă adrenalină, așa că s-au dat cu tiroliana sau au mers pe sârmă, la câțiva metri deasupra solului. Și mulți bucureșteni au preferat în locul grătarelor atmosfera dintr-un parc de distracții.

Comoara din grădină. Vezi ce a descoperit un pensionar
De Laura Calciu Petrescu 28 aprilie 2015

O adevărată comoară a descoperit un pensionar. În timp ce săpa în grădină, bărbatul a scos la lumină un tezaur vechi de peste 1.700 de ani.

Daniel Mititelu, baschetbalist în echipa națională a României, dar și profesor de canto, are nevoie de un scaun cu rotile performant
De Silvia Pascale 24 aprilie 2015

La 33 de ani își măsoară viața nu în pași, ci în reușite, iar handicapul pe care îl are încă de la naștere nu îl împiedică să lupte cu toată forța pentru performanță.