sîmbătă, 18 aprilie 2015

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Paradă cu parfum de epocă: mașini de colecție au defilat astăzi prin Constanța! GALERIE FOTO
De Andreea Filip 18 aprilie 2015

Retro Parada primăverii, în cadrul căreia colecționarii automobilelor de epocă au defilat pe străzile orașului, a fost o adevărată încântare pentu constănțeni. La eveniment au participat peste 20 de bijuterii pe patru roți, iar toți cei care și-au dorit să se fotografieze alături de bătrânele doamne au avut ocazia să o facă.

Incident cu 23 de răniți pe aeroportul din Hiroshima
De Vera Puiu 15 aprilie 2015

Un avion al companiei Asiana Airlines a ratat aterizarea, ieri, pe aeroportul din metropola niponă Hiroshima. 23 de persoane au fost rănite după ce aeronava a ieșit de pe pistă.

ICOANE CU SUFLET. Pictorul Dan Deaconu și fiul său și-au expus lucrările într-o ceainărie din Constanța
De Silvia Pascale 4 aprilie 2015

Nu a putut veni la vernisajul propriei expoziții pentru că sănătatea șubredă l-a țintuit în scaun. În schimb l-a trimis pe unul dintre fiii lui să arate Constanței că talentul nu ține cont nici de locurile natale și nici de condiția socială.

Eugenia dobrogeană se vinde pe cel mai mare magazin online, Amazon.com!
De Victor Radu 28 martie 2015

Cel mai cunoscut biscuit românesc se vinde în cel mai mare magazin online din Statele Unite ale Americii. Vorbim despre Eugenia, produsă la Constanța. Pe același site se vând mai multe produse care provin din orașul de la malul mării, precum și tricouri sau huse de telefon inscripționate cu numele „Constanța”.

Neurochirurgul genial al României este dispus să-și vândă casa pentru a publica un tratat de medicină ce va salva mii de vieți
De Silvia Pascale 24 martie 2015

Neorochirurgul Leon Dănăilă, unul dintre medicii geniali ai României care a operat până acum nu mai puțin de 40 de mii de pacienți pe creier și care a spus, în repetate rânduri, că existența sa înseamnă a-i ajuta necondițiant pe ceilalți, este în mare impas.

“Dăruiește-ți ziua de naștere!” Un proiect care poate salva viețile bebelușilor născuți prematur
De Silvia Pascale 23 martie 2015

Te-ai gândit vreodată că petrecerea ta aniversară ar putea salva vieți? O tânără din Constanța a dovedit că se poate. Și-a dăruit ziua de naștere, printr-o petrecere la care invitații i-au oferit bani în loc de cadouri.