duminică, 20 aprilie 2014

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Monede cu chipul împăratului Nero, descoperite de un constănțean
De Silvia Pascale 16 aprilie 2014

A vrut să sape temelia unui gard din gospodărie, dar a dat peste o comoară la care nici nu visa. Un constănțean din localitatea Casicea a scos la suprafață nu mai puțin de 139 de monede de argint, vechi de peste 2.000 de ani. Piesele tezaur, unele imprimate cu chipul Împăratului Nero, i-ar putea aduce un venit considerabil, dar bărbatul, care a predat imediat comoara autorităților, spune că este interesat mai cu seamă de valoarea istorică a descoperirii pe care o dedică Dobrogei.

Sărbătorile de Paști, ocazie de a face bani din mizeria altora
De Cristi Popovici 16 aprilie 2014

Cum poți face bani din mizeria altora? Răspunsul l-au găsit trei tineri din Constanța, fiecare patron peste o firmă de curățenie. Unul se ocupă de covoare, altul de haine și unul îți face casa lună în doar câteva ore. Acum că vine Paștele, cei trei nu-și văd capul de treabă. Comenzile vin încontinuu iar afacerile lor înfloresc, la doar un an de când au ieșit pe piață.

Iepurașii, un cadou simpatic, dar pretențios
De Oana Iancu 16 aprilie 2014

Iepurașul aduce daruri, dar mai nou darul poate fi chiar un iepuraș. A devenit o modă ca în preajma Paștelui în marile centre comerciale sau în pet shop-uri să existe spații special amenajate unde o mulțime de urecheați năzdrăvani așteaptă să-și găsească noi prieteni, dornici să îi ia acasă. Atenție însă, simpaticele animăluțe au nevoie de o îngrijire specială, spun veterinarii. Așa că ar fi bine să vă gândiți serios dacă vă doriți cu adevărat un astfel de cadou.

Povestea unei campioane: Cristina Roșioru, fetița de aur a judo-ului constănțean
De Olimpia Ceara 12 aprilie 2014

Are în palmares mai multe medalii și diplome decât ani de viață. Muncește îndârjit și duce mai departe pasiunea tatălui cu o ambiție de fier. La numai 11 ani, a câștigat deja de două ori titlul de campioană națională la judo și se pregătește pentru a treia medalie, pe care este convinsă că o va câștiga peste două luni. Vorbim de Cristina Roșioru, fetița de aur a judo-ului constănțean, pregătită încă din primii ani de viață chiar de tatăl ei, nimeni altul decât antrenorul de judo al luptătorilor DIAS.

Elevi de liceu transformați, timp de 24 de ore, în „forțe speciale“
De Iulian Bunilă 11 aprilie 2014

Un număr de 14 elevi din Buzău au dat pixurile pe arme automate și au schimbat uniformele de liceeni cu veste antiglonț. Doar 24 de ore a durat proiectul, însă traiul cazon a fost unul intens, pentru că adolescenții au picat pe mâinile durilor militari dintr-o unitate de Operații Speciale. Proiectul este menit să-i atragă pe tineri către cariera militară.

Atmosfera anilor '20 în Piața Ovidiu, bijuteria zonei peninsulare
De Roxana Glăvan 9 aprilie 2014

O vizită în zona peninsulară a Constanței echivalează cu o călătorie în timp. Piața Ovidiu și-a recăpătat farmecul din perioada interbelică, după ce a fost complet reabilitată. Inaugurarea a avut loc astăzi, în prezența autorităților locale, care spun că investiția de aproximativ 3.000.000 de euro este doar o mică parte din amplul proiect de refacere a zonei istorice. Investiții trebuie să facă și proprietarii de imobile din centrul vechi al Constanței, iar un ultimatum în acest sens a fost dat chiar astăzi.

Chihlimbarul, comoara ascunsă din munții Buzăului
De Iulian Bunilă 6 aprilie 2014

Îi vezi pe drumuri sau pe crestele munților, cu ranița și târnăcopul în spate. Localnicii din comuna buzoiană Colți îi recunosc de departe: sunt căutătorii de chihlimbar care au ieșit să scormonească în pământ, odată cu încălzirea vremii. Localitatea Colți este singura din România în care piatra semiprețioasă poate fi descoperită în albiile râurilor sau în stâncile munților.

Plantele „biblice“, cultivate la Buzău
De Iulian Bunilă 29 martie 2014

Mai multe plante, așa zis biblice, vor fi introduse în cultura de serie în această primăvară de cercetătorii Stațiunii Legumicole Buzău. Menționate și în Sfânta Scriptură, unele sunt specii rare, care au fost neglijate în ciuda faptului că au proprietăți miraculoase, cum ar fi acelea de a-și crea singure ierbicidele sau de a da producții ridicate fără îngrășăminte. Cercetătorii buzoieni, printre care și un preot, au colecționat deja zeci de genotipuri de linte, nap sau bob, de pe întreg teritoriul țării, cultivate doar de legumicultorii amatori în curțile lor.

Fregata „Mărășești“, gata de luptă!
De Silvia Pascale 25 martie 2014

Fregata Mărășești, cea mai mare navă de război construită vreodată în România și echipată în anii ‘85 cu cel mai complex sistem de armament, ar mai putea face față și în prezent unui eventual atac inamic, din aer sau de pe mare. Asta spun reprezentanții acestei nave care în 2004 a asigurat securitatea maritimă la Summit-ul NATO de la Istanbul. La 10 ani de la acest moment, militarii vorbesc despre misiunea pe care o au de îndeplinit zi de zi la bordul fregatei.

La Constanța cafeaua se cumpără cu poezie
De Silvia Pascale 21 martie 2014

În schimbul unor poezii create pe loc, constănțenii au primit din partea casei, o cafea delicioasă. Inedita manieră de a plăti a fost pusă în practică de un local din centrul Constanței care s-a alăturat campaniei “Plătește cu poezie”. Aceasta a fost lansată de un celebru producător și distribuitor de cafea în toate marile orașe ale țării.