joi, 11 februarie 2016

Cele mai ciudate orașe din lume

loading...
Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

loading...

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Povestea femeilor care lucrează cot la cot cu jandarmii Grupării Mobile 'Tomis'
De Robert Nenciu 31 ianuarie 2016

Au aceeași pasiune pentru uniforma militară și chiar poartă același nume, deși nu sunt rude. Vorbim despre două dintre cele 16 femei care fac parte din Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis” Constanța. Fie că merg la intervenții sau le coordonează, jandarmerițele lucrează zilnic cot la cot cu bărbații.

CONSTANȚA. Basilica din curtea Colegiului Național 'Mihai Eminescu' are nevoie de reparații urgente - VIDEO
De Silvia Pascale 19 ianuarie 2016

O altă comoară istorică, de importanță națională, este la un pas de distrugere. Basilica paleo-creștină din curtea interioară a Colegiului Național 'Mihai Eminescu' din Constanța, veche de peste 1700 de ani, suferă în fiecare zi din cauza temperaturilor oscilante, a condensului și a umidității.