sîmbătă, 30 august 2014

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Lapte și brânză VÂNDUTE lângă o ghenă de gunoi din Constanța. Filmat cu CAMERA ASCUNSĂ
De Andreea Filip 20 august 2014

Lapte și brânză vândute dintr-un portbagaj lângă o ghenă de gunoi în Piața din Poarta 6. Totul, pe o căldură de aproape 30 de grade Celsius și cu un roi de muște în jur.

Află povestea TAJ MAHAL-ULUI din Focșani!
De Aurelian Ivan 19 august 2014

Povestea Taj Mahal-ului este despre iubirea care depășește moartea. Inspirat probabil de împăratul care și-a venerat iubita, un focșănean devastat de pierderea soției sale a decis să-i construiască acesteia un templu al dragostei.

MINERAL EXPO a ajuns la CONSTANȚA. Află ce pietre SEMIPREȚIOASE poți găsi la târg!
De Silvia Pascale 14 august 2014

O geodă de ametist de aproximativ o jumătate de tonă adusă tocmai din Uruguay, dar și o colecție de 7 pietre de acvamarin a căror frumusețe îți taie respirația. Sunt piesele de rezistență ale Târgului Mineral Expo de anul acesta.

ASTĂZI se împlinesc 108 ANI de la inaugurarea stațiunii MAMAIA! Care era atmosfera în anul 1906
De Silvia Pascale 13 august 2014

În urmă cu 108 ani, într-o zi norocoasă de 13 august, mai marii Constanței beau nu mai puțin de 90 de sticle de șampanie. Asta în cinstea stațiunii Mamaia care își inaugura primul pavilion de băi pentru turiști. Primarul de atunci, Ion Bănescu deschidea astfel drumul celei care avea să devină mai târziu Perla Litoralului Românesc.

TECHIRGHIOL, pământ binecuvântat. Efectele MIRACULOASE ale NĂMOLULUI din LACUL SĂRAT
De Silvia Pascale 12 august 2014

Nu este om care să fi pășit în Techirghiol, împovărat de suferințe trupești, și care să nu plece acasă cu durerile alinate sau măcar cu un licăr de speranță. O spun români de pretudindeni care vin în această stațiune baneară cu încrederea că nămolul sapropelic îi poate înzdrăveni.

O bucată de TROTUAR, în loc de CASĂ. Cum se descurcă VÂNZĂTORII DE PEPENI veniți pe LITORAL
De Roxana Murat 12 august 2014

Muncesc non-stop, dorm prin mașini sau pe scaune, mănâncă doar când apucă. Sunt vânzătorii de pepeni, pe care în această perioadă îi vedem prin piețe și pe la fiecare colț de stradă.

La Venus găsiți SINGURA ȘCOALĂ acreditată de FLYBOARD din România. Află cât costă un curs!
De Elenis Vlahbei 8 august 2014

A fascinat milioane de oameni din întreaga lume, iar de anul trecut se practică și în țara noastră. Flyboard-ul este un sport care te face să zbori deasupra apei și să înoți precum delfinii.

UNIC în România! Melci URIAȘI, vechi de 100 DE MILIOANE DE ANI, într-un sat din Constanța
De Cristi Popovici 7 august 2014

Melci uriași, vechi de o sută de milioane de ani!!! Nu în vreun muzeu sau vreo expoziție geologică, ci în natură, la îndemâna oricui iubește expedițiile. În comuna Aliman, județul Constanța, „Dealul cu melci”, așa cum îl numesc localnicii, ascunde o frumusețe cum rar îți este dat să întâlnești în țara noastră.

Delta Neajlovului, un COLȚ DE RAI pentru turiști. Vezi IMAGINI INCREDIBILE!
De Andreea Radu 6 august 2014

Bucureștenii care n-au mai găsit locuri libere la malul Mării Negre încep să descopere comorile din apropierea Capitalei. Fie ca vorbim despre trasee de făcut la pas prin pădure, plimbări sau excursii cu barca în Delta Neajlovului, atracțiile turistice din jurul marilor orașe încep să câștige din ce în ce mai mulți vizitatori.

Porcul Atilla de la MICROREZERVAȚIE are „JACUZZI“ în NOROI. Vedeți aici cum se răsfață
De Silvia Pascale 6 august 2014

Fac băi cu apă rece, se tăvălesc în noroi și mănâncă porții duble de fructe și legume. Așa reușesc animalele de la Microrezervația din Constanța să facă față mai ușor temperaturilor ridicate.

EXCLUSIV. Vedeți DE CE PREFERĂ ROMÂNII care muncesc în străinătate SĂ VINĂ ÎN VACANȚĂ LA MAMAIA, dar aflați și CÂT CHELTUIESC AICI
De Cristi Popovici 5 august 2014

Românii care lucrează în străinătate preferă să vină pe litoralul nostru deși câștigă bani frumoși peste hotare și ar putea să-și permită concedii în destinații exotice.

Mai mult timp pe MARE, mai puțin timp pentru FAMILIE. Află SACRIFICIILE din spatele meseriei de POLIȚIST DE FRONTIERĂ
De Andreea Radu 4 august 2014

Sunt pasionați de munca lor și au o mare doză de curaj. Vorbim despre polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă care urcă în fiecare zi la bordul navei “Ștefan cel Mare”, pregătiți să înfrunte pericolele.

CRATERUL de mărimea a DOUĂ STADIOANE de la MANGALIA! Locul din care grecii antici au extras piatră pentru construcția cetății CALLATIS
De Silvia Pascale 31 iulie 2014

Cariera de piatră din care s-au extras milioane de bucăți de calcar folosite de greci pentru construirea cetății antice Callatis poate fi admirată și astăzi. Da, ați auzit bine. În partea vestică a orașului Mangalia există un crater adânc de mărimea a două stadioane, bine camuflat de ierburile Dobrogei.