luni, 31 august 2015

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

INEDIT. Vacanță culinară la Mahmudia!
De Oana Iancu 27 august 2015

V-ați propus să mergeți în Delta Dunării? Atunci, vă invităm la Mahmudia, pentru o vacanță culinară, dar și culturală. Aici, aveți ocazia să degustați o mulțime de preparate din carne albă, dar mai ales borșul de pește pregătit într-un ceaun de 400 de litri după rețeta tradițională, cu apă din Dunăre. În plus, o vacanță în localitatea de pe brațul Sf Gheorghe vă oferă șansa de a descoperi tradițiile locale, de a participa la ateliere de creație ori spectacole inedite.

Delta Dunării, destinația unei vacanțe de vis!
De Oana Iancu 19 august 2015

Delta Dunării a devenit pentru mulți, locul în care pot petrece vacanța ideală. Așa că, vă prupunem astăzi o destinație turistică de vis. Mergem la Murighiol, acolo unde, deși suntem în inima Deltei, luxul face echipă bună cu pitorescul și sălbăticia zonei.

Păcuiul lui Soare, cetatea ce poartă blestemul Dunării
De Silvia Pascale 12 august 2015

Vara răsare enigmatic din adâncuri, iar în restul anului se lasă înghițită, fără nicio împotrivire, de Dunăre. Vorbim despre destinul trist, dar și impresionat al cetății bizantine din Dobrogea: Păcuiul lui Soare.

Plajele sublime ale Mării Negre. Vezi cum arată ultimele plaje virgine de pe litoralul românesc!
De Silvia Pascale 11 august 2015

Litoralul văzut prin ochii sufletului are ape de peruzea, plaje încă sălbatice, colonii de cormorani și cărări secrete deschise timid către mare. Iar tocmai acest litoral, ireal de frumos, l-am redescoperit într-o călătorie de-a lungul plajelor de la Tuzla și până la 23 August.

Invitație în zona veche a Constanței, locul în care ai parte în același timp de cultură, istorie, dar și de frumusețea mării
De Silvia Pascale 9 august 2015

“Peninsula tuturor posibilităților”. Iată titlul binemeriat pe care zona veche a Constanței l-a primit, simbolic, din partea turiștilor. Cei care ajung aici în vacanță au parte, în același timp, de cultură, de istorie, dar și de frumusețea mării.

MENIUL ZILEI. Delicatese cu denumiri care-ți lasă gura apă
De Silvia Pascale 7 august 2015

Midii afumate de inagalabilul Ionică “fără frică și frații lui”. Ați putea crede că este titlul unui film românesc, dar nici pomeneală de așa ceva. Vobim despre numele original al unei delicatese pe care o puteți savura pe litoralul românesc. De altfel, în ultimul timp, patronii teraselor de la mare au înțeles că reclama este sufletul comerțului și au gândit specialități cu titluri ingenioase.

POVEȘTILE NISIPULUI. 'Spune-mi cum te numești și-ți spun ce fel de plajă ești!'
De Silvia Pascale 3 august 2015

În unele locuri te simți exact așa: ca “La Oha”, liber, lipsit de griji și total relaxat. În altele închizi ochii și te imaginezi pe o insulă pustie plină de fructe exotice de Papaya. Mai sunt și plaje în care doar spui H2O și ai sporturile nautice la picioare, la fel cum poți rosti Cabo și călătorești într-un sat pescăresc din Mexic. Altfel spus, este suficient să afli numele terasei sau fâșiei de nisip de pe litoral ca să-ți dai seama, înainte de a veni în vacanță, cât de bine te vei simți.