joi, 2 aprilie 2015

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Eugenia dobrogeană se vinde pe cel mai mare magazin online, Amazon.com!
De Victor Radu 28 martie 2015

Cel mai cunoscut biscuit românesc se vinde în cel mai mare magazin online din Statele Unite ale Americii. Vorbim despre Eugenia, produsă la Constanța. Pe același site se vând mai multe produse care provin din orașul de la malul mării, precum și tricouri sau huse de telefon inscripționate cu numele „Constanța”.

Neurochirurgul genial al României este dispus să-și vândă casa pentru a publica un tratat de medicină ce va salva mii de vieți
De Silvia Pascale 24 martie 2015

Neorochirurgul Leon Dănăilă, unul dintre medicii geniali ai României care a operat până acum nu mai puțin de 40 de mii de pacienți pe creier și care a spus, în repetate rânduri, că existența sa înseamnă a-i ajuta necondițiant pe ceilalți, este în mare impas.

“Dăruiește-ți ziua de naștere!” Un proiect care poate salva viețile bebelușilor născuți prematur
De Silvia Pascale 23 martie 2015

Te-ai gândit vreodată că petrecerea ta aniversară ar putea salva vieți? O tânără din Constanța a dovedit că se poate. Și-a dăruit ziua de naștere, printr-o petrecere la care invitații i-au oferit bani în loc de cadouri.

Vacanțe pentru toți la Târgul de Turism de la Romexpo
De Cristina Burcea 12 martie 2015

Pentru că gradele în termometre au crescut, gândul ne zboară la vacanțe. La Romexpo s-au deschis porțile Târgului de Turism, unde agențiile de profil ne atrag cu reduceri de până la 30%. Cei care vor să meargă într-un concediu departe de casă, pot alege destinații din 14 țări.

Pe băncile școlii la 40 și 50 de ani - nu au loc de muncă și își doresc o diplomă de studii!
De Alina Gâju 11 martie 2015

La 40, ori la 50 de ani s-au reîntors pe băncile școlii. Nu au un loc de muncă, pentru că nu au o diplomă de studii, dar niciodată nu este prea târziu pentru ei. Vorbim de românii care lasă rușinea deoparte și aleg să scape de analfabetism, ajutați de programul finanțat cu fonduri europene ACTIV.

POVESTEA UNUI ÎNVINGĂTOR. A fost alcoolic timp de 15 ani, a dormit în canale și scări de bloc, dar acum scrie cărți și ține seminarii de cunoaștere personală!
De Silvia Pascale 11 martie 2015

A cunoscut iadul, aici, pe pământ și a trecut prin toate caznele sale. A fost alcoolic, a încercat să se sinucidă și a dormit pe străzi și în canale. Dar, cu o voință de fier, a reușit să se ridice din propria cenușă, iar din omul fără adăpost să ajungă un exemplu. Acum ține seminarii despre cunoașterea personală și scrie cărți despre “Cum să reușim în viață.” Pe toate acestea le trăiește un constănțean a cărui viață zbuciumată bate filmul.

Finanțarea unui festival cultural la Ghindărești, considerată infracțiune electorală de procurorii DNA - este una din acuzațiile aduse lui Nicușor Constantinescu
De Victor Radu 9 martie 2015

Ghindărești, una din localitățile reprezentative pentru comunitatea rușilor-lipoveni din România, a fost mereu în ultimii ani pe harta investițiilor făcute de Consiliul Județean Constanța. Administrația județeană a reabilitat căminul cultural, a dotat școala cu calculatoare și a sprijinit evenimentele culturale ale etniei.

40 DE MUCENICI. Sărbătoarea a încins cuptoarele brutăriilor din Constanța, gospodinele s-au întrecut la colăcei
De Silvia Pascale 9 martie 2015

An de an, pe 9 martie, Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe cei 40 de mucenici din Sevastia. Ei sunt soldații uciși în chinuri teribile pentru că nu au renunțat la credința în Hristos. În memoria lor, gospodinele au împărțit apropiaților colăcei în formă de opt, copți în cuptor, unși cu miere și tăvăliți în miez de nucă. În zona Dobrogei, mucenicii, sau sfințișorii, se fierb în apă îndulcită și aromată cu lămâie și scorțișoară.

De ziua lor, doamnele au încins podelele la Cumpăna
De Alina Gâju 8 martie 2015

De ziua lor, doamnele au încins podelele la Căminul Cultural din Cumpăna, că doar o dată-n an este 8 martie. Și cum distracția a fost fără cusur și petrecărețele s-au ridicat la înălțimea evenimentului. Au stat ore bune la coafor, și-au ales cele mai frumoase rochii și au intrat în scenă cu zâmbetul pe buze. Nu au lipsit lăutarii, iar în locul stripperilor, au intrat țigăncile.

Dropia - satul cu mai multe case decât locuitori. Reportaj despre localitatea care a cunoscut gloria și uitarea
De Silvia Pascale 7 martie 2015

Fiecare dintre noi ne imaginăm “capătul lumii” în culori și forme diferite. Dacă ar fi să ne întrebați pe noi, “capătul lumii” ar putea fi ușor comparat cu Dropia, un sat cu mai multe case decât locuitori, și acelea, majoritatea, părăsite.

Stațiunea Mamaia face show la Chișinău!

Statiunea Mamaia este prezenta, in perioada 5-8 Martie 2015, la Targul de Turism al Republicii Moldova, la Chisinau. Sâmbătă și duminică vor avea loc în cadrul târgului traditionalele parade Mamaia Style cu care am participat și la târgul de turism de la Tel Aviv, în luna februarie.

Arhivele Constanței, în pericol. Documentele vechi sunt la un pas de distrugere
De Silvia Pascale 3 martie 2015

Documente originale de o valoare inestimabilă pentru Dobrogea, dar și pentru România sunt în mare pericol. Sunt înghesuite în clădirea veche a Arhivelor Naționale, Filiala Constanța, și se distrug de la o zi la alta din cauza lipsei de spațiu și a umezelii.