joi, 5 martie 2015

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Arhivele Constanței, în pericol. Documentele vechi sunt la un pas de distrugere
De Silvia Pascale 3 martie 2015

Documente originale de o valoare inestimabilă pentru Dobrogea, dar și pentru România sunt în mare pericol. Sunt înghesuite în clădirea veche a Arhivelor Naționale, Filiala Constanța, și se distrug de la o zi la alta din cauza lipsei de spațiu și a umezelii.

Sabina Voinea, creatoarea de mode-flori. Vă invităm în atelierul ei plin de culoare de la Teatrul “Oleg Danovski” din Constanța
De Silvia Pascale 2 martie 2015

Într-o lume în care răbdarea este o virtute la fel de rară precum florile de colț, vă prezentăm astăzi un om special, pentru care acul, ața și miile de înțepături în pânză nu au devenit rutină. Și asta chiar dacă face același lucru de 30 de ani.

Prima întâlnire a bloggerițelor: „Constanța duce lipsă de bloggeri“
De Roxana Glăvan 28 februarie 2015

Până nu demult, dacă doream să aflăm tendințele în modă, așteptam revistele lunare de fashion să știm ce și cum să cumpărăm. Ca să alegem o vacanță, așteptam recenzii despre destinații, și tot așa despre fiecare domeniu. De câțiva ani, totul s-a mutat într-o lume virtuală.

O dragoste fără margini. Povestea Adelinei Toncean, mama copiilor suferinzi și abandonați
De Silvia Pascale 27 februarie 2015

Copii cu boli grave, abandonați pe patul de spital. Le auzim povestea în treacăt, îi compătimim și mergem mai departe. Unii mai fac o donație și puțini, foarte puțini îi iau în brațe și le schimbă destinul.

In Dobrogea se află singurul loc din lume ferit de BOMBARDAMENT NUCLEAR - GALERIE FOTO
De Adrian Georgescu 26 februarie 2015

Cercetătorii români au reușit să descopere singurul loc din lume care va scăpa neatins în cazul unui bombardament nuclear. Locul, special prin natura sa, este situat chiar în județul Constanța și a ajuns rapid în atenția NASA.

BLESTEMUL NAVEI “STRUMA” - 73 de ani de la cea mare tragedie maritimă civilă din cel de-al doilea Război Mondial
De Silvia Pascale 25 februarie 2015

Au trecut 73 de ani de când adâncurile Mării Negre au înghițit, în doar câteva clipe, trupurile a 800 de copii, femei și bărbați, majoritatea evrei, dar rănile acelui carnagiu nu se vor închide niciodată în paginile istoriei.

”Dragobetele sărută fetele” și aduce povești emoționante de iubire
De Silvia Pascale 24 februarie 2015

Când vrei să-i spui persoanei dragi “te iubesc” nu ai nevoie de o ocazie specială pentru astfel de cuvinte desprinse din inimă. Orice zi poate fi o sărbătoare a dragostei.

Muzeul subacvatic din Marea Neagră: căutătorii de comori au descoperit un submarin rusesc la Costinești
De Roxana Glăvan 23 februarie 2015

Țărmul românesc este plin de mistere, care stau bine ascunse pe fundul mării. Recent, pe harta vestigiilor specialiștii marini au adăugat un submarin rusesc.

Vieți luate de la capăt prin lumina cărților. Vedeți povești emoționante ale unor copii și adulți reîntorși pe băncile școlii prin programul Civis
De Silvia Pascale 23 februarie 2015

“Înainte mergeau călare pe cal și visau cel mult la o căruță, acum sunt fericiți la volanul unei mașini străine. Mai ieri nu știau nici să iscălească, astăzi își completează cererile de angajare pentru un loc de muncă. Iată schimbarea de care suntem foarte mândri”.

TRAIAN PETCU, UN NUME CÂT O ISTORIE. Povestea celui mai longeviv atlet al Dobrogei care va împlini în aprilie 91 de ani
De Silvia Pascale 17 februarie 2015

La 90 de ani, stadionul îi este frate, iar pista de alergare, locul în care se simte cel mai fericit. Un constănțean este cel mai longeviv atlet în activitate din Dobrogea și printre cei mai în vârstă din România.

Ghiudemul tătăresc se luptă să devină produs tradițional dobrogean
De Silvia Pascale 16 februarie 2015

Ghiudemul tătăresc, condimentat din plin cu ienibahar, usturoi și coriandru, are toate șansele să devină, în cel mai scurt timp, brand dobrogean. Curios e faptul că în spatele inițiativei nu stă un turc sau un tătar, așa cum ne-am aștepta, ci un român din Tuzla care și-a deschis aici o mică fabrică.

Ziua îndrăgostiților, între o căsătorie de o zi și mariaje oficiale
De Oana Iancu 14 februarie 2015

Peste tot în aer plutește iubirea. O spun cei care astăzi, s-au lăsat atinși de săgeata lui Cupidon. Dragostea i-a determinat pe unii constănțeni să-și unească destinele chiar de Sfântul Valentin, în timp ce alții s-au rezumat doar la o căsătorie de o zi.

Paul Cojocaru, instructorul de arte marțiale care a creat terapia 3C pentru copiii autiști, așteptat de specialiștii din Canada
De Silvia Pascale 8 februarie 2015

A crezut într-un vis, acela de a alina suferința copiilor cu autism, a luptat pentru el, iar acum rezultatele muncii sale sunt de interes mondial.

ATHOS, ciobănescul german de urmă al poliției constănțene devenit erou după ce l-a găsit pe băiețelul surdo-mut dispărut
De Alina Gâju 6 februarie 2015

Are opt ani, este campion național, are la activ aproape 50 de operațiuni de cercetare și nu-i place să fie certat.

Studenții, dar și masteranzii Facultății de Arte din Constanța, secția canto, au trecut astăzi prin emoțiile unui examen-spectacol
De Silvia Pascale 6 februarie 2015

Au fost notați pentru interpretare și mișcare scenică, dar nu în sala de clasă, așa cum erau obișnuiți, ci direct pe scenă.

INDIFERENȚA DISTRUGE. Școala care a adăpostit prima bibliotecă și primul muzeu regional al Dobrogei, transformată în ruină
De Silvia Pascale 5 februarie 2015

A fost clădită sub stricta supraveghere a arhitectului Anghel Saligny, la inaugurarea sa a participat însuși Regele Carol I, iar camerele sale au adăpostit prima bibliotecă, dar și primul muzeu regional al Dobrogei.