joi, 2 octombrie 2014

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Este „Luna Nababului” la Castelul Cantacuzino din Bușteni. Află ce poți vedea dacă ajungi acolo!
De Adrian Burcea 1 octombrie 2014

Castelul Cantacuzino din Bușteni găzduiește zilele acestea o expoziție de fotografie, dar și două caiete de lucru ale prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, din perioada studiilor sale de la Paris. Mai precis întregul eveniment îi este dedicate prințului cu ocazia împlinirii a 182 de ani de la nașterea sa.

INEDIT. Te plimbi prin Piața Ovidiu și asculți Bach, Beethoven sau Mozart! O idee a unui voluntar îi uimește pe turiști
De Cristi Popovici 30 septembrie 2014

Cea mai veche și, de anul acesta, cea mai frumoasă zonă a Constanței, Piața Ovidiu, este și mai atractivă datorită muzicii. O idee simplă, pusă în practică de câțiva voluntari, a transformat centrul istoric al orașului într-o uriașă filarmonică. Două boxe amplasate în balconul Muzeului de Istorie picură în urechile celor care ies la plimbare, un strop de muzică clasică. Din playlist nu lipsesc ariile lui George Enescu, Bach, Beethoven sau Mozart.

Astăzi sărbătorim una dintre cele mai căutate licori de pe Pământ, CAFEAUA. Află câtă cafea consumă anual românii!
De Silvia Pascale 29 septembrie 2014

Una dintre cele mai căutate licori de pe Pământ, cu puterea de a învălui diminețile în aromă și de a invita mereu oamenii la conversație, este serbată astăzi în întreaga lume. În cinstea sa, de Ziua Internațională a Cafelei, căci despre ea vorbim, barmanii din Constanța au pregătit băuturi interesante. Adrian, un barista cu experiență, dar și managerul unui magazin de cafea a preparat special pentru acest eveniment un V 60. În materialul următor vă arătăm despre ce este vorba.

Ceasul care îți spune că te-ai îngrășat sau aparatul care imită vâslitul, la Wellness Show București
De Bogdan Muzgoci 27 septembrie 2014

O bandă inteligentă pe care plictisitorul mers se transformă într-o plimbare interesantă prin metropolele lumii, un ceas care te avertizează că ești prea sedentar și te-ai îngrășat sau un aparat care imită perfect vâslitul, folosit de Kevin Spacey în serialul House of Cards. Pe toate le găsiți la “Wellness show”, care se desfășoară în aceste zile în Capitală.

Își fac temele la lumina beculețelor de Crăciun! Cum trăiesc cinci copii necăjiți din Constanța
De Silvia Pascale 26 septembrie 2014

Într-o casă rece și întunecoasă de la marginea Constanței trăiesc, în condiții insalubre, cinci copii și părinții lor. Nu au electricitate și nici apă curentă. De doi ani de zile copiii își fac temele la lumina lumânării sau a unor beculețe de Crăciun legate la baterie. Cu toate acestea, rezultatele lor sunt foarte bune la școală. Un preot a aflat despre neajunsurile lor și este dispus să-i ajute.

Pe străzile Constanței. Absolvent de UNATC, le face cunoștință trecătorilor cu Ciprian Porumbescu!
De Silvia Pascale 26 septembrie 2014

La 24 de ani, arcușul și vioara îi sunt cei mai buni prieteni, iar strada, scena uriașă pe care urcă zilnic. Vorbim despre Ștefan Dragomir, un tânăr constănțean pentru care muzica înseamnă poarta deschisă spre fericire.

„Partea întunecată a Mării Negre“. Filmul în care vezi că viața de marinar nu e ca în filme!
De Roxana Glăvan 25 septembrie 2014

Atunci când au ales să plece de lângă familie, tot de dragul ei au făcut-o, dar și din dragoste de mare. Iar datorită lor, 92 la sută din ceea ce consumăm ajunge la noi pe calea mării. Dar cu ce preț?

David Hilmers, astronaut american: văzută din spațiu, Planeta Albastră pare un organism bolnav
De Bogdan Muzgoci 24 septembrie 2014

Văzută din spațiu, Planeta Albastră, pare un organism bolnav. Este concluzia unuia dintre oamenii pentru care cosmosul nu mai reprezintă o enigmă. Fostul astronaut David Hilmers, care are a petrecut aproape 500 de ore la bordul navelor spațiale NASA, se află în București și astăzi ne-a dezvăluit, în exclusivitate, care este cel mai mare pericol care ne pândește.

Numele la modă pentru copii: de la clasicele Maria și Andrei, la modernele Rianna și Eric
De Silvia Pascale 24 septembrie 2014

S-a dus moda când românii alegeau pentru copiii lor nume străine, inspirate din filme. La fel s-au dus și timpurile când părinții optau pentru ciudățenii precum Mercedesa sau Mureș. Astăzi, din ce în ce mai mulți tineri aleg să-și boteze bebelușii cu nume simple și sonore.

S-a trezit cu „monștrii“ în curte! Dovleci GIGANT descoperiți de un constănțean în grădină. Cum a fost posibil
De Silvia Pascale 18 septembrie 2014

Nu sunt atât de mari încât să intre în cartea Recordurilor, dar în ochii celui care i-a crescut sunt adevărate vedete. Vorbim despre dovlecii de plăcintă ai unui constănțean tare mândru că din munca lui, a ieșit o așa producție.

Copiii pentru care marea a răsărit din propriul vis
De Silvia Pascale si Alex Costea 12 septembrie 2014

După ce ieri au văzut marea pentru prima oară în viața lor, dimineață au fost martorii celui mai frumos răsărit de soare, iar spre prânz, au făcut cunoștință cu jucăușii delfini Ni-Ni și Chen-Chen. Astfel, decurg pentru cei 7 copii ai familiei Rusu din localitatea Conacu, zilele petrecute la mare în care ne spun că descoperă o realitate mult mai frumoasă decât în visurile lor.

Corăbii de 2.000 de ani, submarine rusești și zidurile cetății Tomis. Specialiștii au făcut harta comorilor din Marea Neagră
De Roxana Glăvan 10 septembrie 2014

Ce-ați spune dacă ați veni pe Litoral și ați porni în căutare de comori în Marea Neagră? Un grup de specialiști ne poftește într-o aventură în adâncuri să admirăm corăbii vechi de două mii de ani, zidurile cetății Tomis sau Callatis, amfore și multe alte vestigii.

Gheorghe Zamfir, dependent de soare și de simfonia valurilor zbuciumate: CONCERT DE ZILE MARI în Mamaia!
De Roxana Murat 9 septembrie 2014

Regele naiului românesc, Gheorghe Zamfir, va concerta vineri în Mamaia, alături de orchestra Magica. Publicul va putea auzi piesele cunoscute ale artistului, dar și melodii noi, care vor face parte de pe următorul său album. Gheorghe Zamfir a ales ca marea să-i fie gazdă pentru că, spune el, aici se simte cel mai bine.

Capodoperă a lui Brâncuși, scoasă la vânzare. Vezi la cât este evaluată “Cumințenia pământului”
De Silvia Pascale 8 septembrie 2014

“Cumințenia Pământului”, una dintre cele mai importante creații ale sculptorului Constantin Brâncuși și poate cea mai valoroasă dintre cele rămase în România, a fost pusă în vânzare în cadrul unei expoziții private din Capitală.

12 papagali care știu să dea noroc și să mânânce arahide din palmă pot fi admirați la Microrezervație
De Silvia Pascale 4 septembrie 2014

12 papagali care știu să dea noroc, să se alinte și să mânânce arahide din palmă pot fi admirați de astăzi la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii. Frumoasele păsări, ce aparțin unei constănțence, au fost oferite microrezervației pentru o perioadă de cel puțin doi ani. În tot acest timp, Pitbuleasa, Dinozaurul sau Coco vor sta regește într-un spațiu special care în curând va fi dotat și cu o fântână arteziană.

PERSOANE care oficial NU EXISTĂ! A fost furată de mică și abandonată. Astăzi nu știe cine e și nici câți ani are
De Roxana Glăvan 3 septembrie 2014

Trăiesc, dar nu există. Și nu priviți acest lucru ca un paradox. Este cruda realitate a persoanelor fără identitate, adică a celor care nu au certificat de naștere, buletin, medic de familie sau o locuință. Practic, nici ei, nici statul nu știu nimic despre trecutul lor.