vineri, 1 august 2014

Cele mai ciudate orașe din lume

Cele mai ciudate orașe din lume

Un oraș construit într-un cimitir, un altul în mijlocul deșertului în care toate clădirile sunt din lut sau unul construit sub pământ se numără într-un top al celor mai ciudate locuri în care oamenii au ales să trăiască într-o comunitate, scrie Mediafax.

Site-ul www.cracked.com a realizat un top al celor mai nebunești așezăminte de pe Planetă:

"ORAȘUL" CIMITIR din Filipine

Din cauza supraaglomerării orașului Manila, oamenii nu au avut încotro și s-au îndreptat spre periferie. Astfel, 10.000 de oameni trăiesc astăzi într-un cel mai mare cimitir din capitala filipineză, ei transformând locul într-un adevărat orășel, cu magazine și restaurante.

Oamenii au profitat de orice criptă sau mausoleu pentru a-și face o locuință. Unii dintre ei au reușit chiar să aibă electricitate. În plus, rezidenții sunt plătiți pentru a avea grijă de morminte. Aici, sunt înmormântați peste un milion de oameni.

ORAȘUL ALBASTRU DIN MAROC

Când ajungi în Chefchaouen (Maroc) ai impresia că ai nimerit în "satul ștrumfilor". În 1930, evreii au decis să vopsească pereții caselor în albastru deschis, tradiția rămânând până în prezent.

"ORAȘUL ROCĂ" DIN PORTUGALIA

De secole, locuitorii din Monsanto (Portugalia) și-au dus traiul în case construite sub roci masive. Oamenii și-au construit străzile și casele printre, deasupra sau sub rocile masive, preferând să le păstreze forma naturală și peisajul locului.

ORAȘUL DE SUB PĂMÂNT (AUSTRALIA)

Coober Pedy este unul dintre cele mai inaccesibile orașe din Australia, care este recunoscută pentru climatul ei dificil. În 1915, după ce aici s-a descoperit un zăcământ de opal, numeroși mineri s-au instalat în Coober Pedy. Însă, la scurt timp ei au realizat că temperaturile erau extrem de ridicate, astfel că au decis să locuiască sub pământ.

MANHATTAN-UL DEȘERTULUI

Se spune despre Shibam (Yemen) că este orașul cu primii zgârie-nori din lume. Cu secole înainte ca americanii din New York și Chicago să ridice primii zgarie nori, Orientul Mijlociu excela în construcții de acest gen, care erau însă din cărămizi de lut. Turnurile din Shibam se ridică la înălțimi de peste 30 de metri si au chiar și 11 etaje. Deși sunt vechi, ele sunt locuite permanent de peste 500 de ani.

Galerie foto

Ar putea sa va intereseze:

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Cariera din care s-a extras în urmă cu 2.000 de ani piatra pentru construirea CETĂȚII CALLATIS, se poate vedea și astăzi. Neptun TV vă prezintă IMAGINI ÎN PREMIERĂ din acest loc
De Silvia Pascale 31 iulie 2014

Cariera de piatră din care s-au extras milioane de bucăți de calcar folosite de greci pentru construirea cetății antice Callatis poate fi admirată și astăzi. Da, ați auzit bine. În partea vestică a orașului Mangalia există un crater adânc de mărimea a două stadioane, bine camuflat de ierburile Dobrogei. Puțini sunt cei care cunosc adevărată valoare a acestui loc. Arheologul basarabean Ion Pâslaru a cercetat această zonă și ne-a arătat bucăți de calcar explaotate în urmă cu 2000 de ani.

PERFORMANȚĂ ABSOLUTĂ pentru România. Un PORUMBEL voiajor, crescut la CONSTANȚA, a parcurs 1600 de kilometri în doar două zile!
De Silvia Pascale 28 iulie 2014

Un porumbel voiajor crescut de un columbofil din Constanța a parcurs în zbor aproximativ 1600 de kilometri în doar două zile. Asta după ce Nocturna, căci așa o cheamă pe înaripată, a participat la un concurs european a-l cărui start s-a dat în Estonia. Faptul că ea venit acasă în timp record când alții nici în zece zile de concurs nu reușesc a făcut-o să se claseze drept porumbelul numărul 1 al României.

Lorelai, fetița FĂRĂ MÂINI, care SCRIE cărți și compune muzică. Află povestea unei COPILE GENIALE
De Silvia Pascale 27 iulie 2014

Nu are brațe, nici picioarele nu îi sunt întregi, însă dragostea ei față de oameni și ambiția de a-și depăși propria condiție sunt infinite. Vorbim despre Lorelai, o fetiță genială din Târgoviște, care, la 11 ani, a scris deja 4 cărți. În ciuda suferințelor trupești cu care se confruntă, copila spune că misiunea ei pe acest pământ este clară: vrea să împartă din iubirea ei și semenilor. În acest weekend a venit la mare, locul care o inspiră de fiecare dată.

La 40 de kilometri de Constanța începe PARADISUL PELICANILOR. Imagini extraordinare din Grindul Lupilor
De Silvia Pascale 23 iulie 2014

Sunt multe locuri în România a căror frumusețe uimitoare te lasă fără cuvinte. La 40 de kilometri de Constanța, lângă Sinoe, pe o fâșie nisipoasă și lagunară găsești Grindul Lupilor, un adevărat regat al păsărilor. Pelicanii sunt suverani, iar spectacolul oferit de ei în lumina apusului te copleșește.

Pista pentru bicicliști, de 35 de kilometri, prinde contur la Constanța
De Cristi Popovici 22 iulie 2014

Constanța devine tot mai prietenoasă cu bicicliștii. După pista specială din Mamaia, acum au fost trasați primii kilometri ai unui traseu din Port. Iar veștile bune nu se opresc aici. În viitor, turiștii și constănțenii vor putea pedala cât îi țin picioare pe pista care va începe de pe digul de larg, va traversa Constanța și se va opri la Năvodari.

Pregătiri de război în cuibul „Vulturilor”. Cum arată o săptămână petrecută alături de militarii de la Forțele Speciale
De Cristina Sîmbeteanu 20 iulie 2014

Relatările din zonele de conflict sunt vârful de lance al carierei oricărui jurnalist care visează să transmită din cele mai fierbinți zone de pe glob. Este lesne de înțeles că vorbim despre cele mai dificile și cele mai periculoase misiuni ale celor dedicați știrilor de război. Și oricât de mult curaj ar avea în bagajul de front, nimeni nu ajunge într-o astfel de zonă fără o pregătire riguroasă. Anul acesta, cursul dedicat reprezentanților mass-media s-a desfășurat la Târgu Mureș, acolo unde a ajuns și colega noastră Cristina Sîmbeteanu, redactor la Departamentul Știri Externe.

Când ați jucat ultima oară oină? Sportul național, o necunoscută pentru români
De Roxana Glăvan 19 iulie 2014

Câți dintre dumneavoastră ați fost în tribune să-i încurajați pe jucătorii de oină? Câți ați pus mâna pe o astfel de minge sau câți v-ați încuraja copilul să practice sportul nostru național? Probabil că foarte puțini, asta și pentru că este un sport care se află de mult pe banca de rezerve. Colegii mei Roxana Glăvan și Ciprian Cucui au fost astăzi pe terenul de oină și au încercat să afle ce anume îi motivează pe campioni să practice acest sport și cum poate ajunge el din nou în școli.

Din dor de carte, în Vama Veche a apărut biblioteca la nisip
De Silvia Pascale 18 iulie 2014

Știați că pe litoralul românesc nu există doar oaze de răcoare, ci și oaze de carte? În Vama Veche, la un pas de mare se ridică o bibliotecă din lemn care găzduiește nu mai puțin de 2.000 de volume. Fără să vă coste ceva, puteți să vă alegeți de aici orice carte și să o citiți în voie pe toată perioada vacanței. Acest concept de „bibliotecă pe plajă” îi aparține unei tinere din București care spune că cea mai mare bucurie este să-i vadă pe oameni că se întorc din nou la carte.

Mișcarea, aliatul vacanței. află ce sporturi se află în topul preferințelor pentru copiii constănțeni
De Silvia Pascale 16 iulie 2014

Ce bunic sau părinte nu ar vrea să-și vadă copilul campion? Ne-a întrebat retoric un constănțean al cărui nepot practică înotul într-unul dintre bazinele particulare din oraș. Din ce în ce mai mulți părinți sunt dispuși să facă un sacrificiu financiar, pentru ca cei mici să îmbrățișeze mișcarea, fie într-o sală de dans, fie pe un teren de tenis sau într-un centru de echitație. Și asta pentru că au înțeles că sportul aduce nu doar performanță, ci și sănătate.

100 de ani de arheologie dobrogeană. Muzeul de Istorie din Constanța a pregătit o expoziție cu fotografii document realizate pe șantierele cetăților antice
De Silvia Pascale 14 iulie 2014

Arheologia dobrogeană este în sărbătoare. Se împlinesc 100 de ani de când savantul Vasile Pârvan a început săpăturile la cetatea Histria, cel mai vechi oraș construit pe teritoriul României. Astăzi, reprezentanții Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța au deschis o valoroasă expoziție cu fotografii-document realizate pe șantierul de la Histria, dar și pe locul altor 5 cetăți greco-romane de pe teritoriul dintre Dunăre și Mare.

Epava unei corăbii antice a fost descoperită lângă Cazinoul din Constanța. Imagini subacvatice
De Silvia Pascale 9 iulie 2014

Rămășițele unei corăbii vechi de peste 1700 de ani au fost găsite la doi kilometri de țărmul Mării Negre, în dreptul Cazinoului Constanța. Doi scafandri profesioniști au descoperit în timpul unei misiuni de rutină mai multe bucăți de ceramică, lemn și, foarte important, roci vulcanice folosite pentru balastul ambarcațiunii. Cercetătorii spun că acestea provin, cel mai probabil, din regiunea Napoli de astăzi.

Lectura la nisip, o pasiune pentru turiști. Află ce titluri sunt citite pe plajă
De Silvia Pascale 8 iulie 2014

Petre Ispirescu, Gabriel Garcia Marquez, Aurelia Marinescu, dar și Bunele Maniere. Iată ce se citește în aceste zile pe litoralul românesc. Numele cărților care le relaxează turiștilor vacanța le-am aflat chiar de la cei în căutarea cărora am pornit prin stațiunile Eforie Nord, Eforie Sud și Mamaia. Aceștia ne-au spus că decorul marin îi îmbie să citească romane de dragoste sau poveștile cu prinți și prințese.

S-au reîntâlnit după 50 de ani de la absolvire. Prima promoție a Universității „Ovidius“ și-a adus aminte de anii tinereții
De Cristi Popovici 5 iulie 2014

Cine spune că bacalaureatul anilor 2014 este un examen prea greu pentru elevi ar trebui să privească în trecut, când proba maturității se dădea într-o singură zi la 7, 8 materii. Și-au reamintit de acele vremuri absolvenții primei promoții de studenți ai actualei Universități Ovidius din Constanța. Se întâmpla în urmă cu 50 de ani, iar astăzi foștii colegi s-au revăzut pentru a depăna amintiri de când erau tineri.

Ambiție de fier. Doi bărbați, unul de 58 și altul de 55 de ani au susținut Bacalaureatul în Vrancea
De Aurelian Ivan 4 iulie 2014

Cei mai în vârstă elevi care susțin bacalaureatul în Vrancea au peste 50 de ani. Unul are 55 de ani, este tată a 8 copii și își dorește să se înscrie la Insitutul Teologic, iar celălalt are 58 de ani și ar vrea să își continue studiile la Facultatea de Agroturism. Cei doi spun că nu le-a fost ușor să se întoarcă la liceu și că toți apropiații i-au luat în râs, dar asta i-a ambiționat mai mult.

A făcut din stradă o scenă. Harpistul care a adus muzica divină la malul mării
De Silvia Pascale 3 iulie 2014

Ar putea să cânte pe cele mai impunătoare scene ale lumii și să aibă celebritatea la picioare, dar preferă să fie mereu printre oameni, direct pe stradă, și lor să le dăruiască din arta sa. Vorbim despre Eduard Dopireak, un artist din Republica Moldova care a adus sunetul divin al harpei la malul mării.

8 ore de înot între Olimp și Mangalia. Hunedoreanul Avram Iancu se antrenează la Marea Neagră pentru a înfrunta apele Canalului Mânecii
De Sorin Dragomir 2 iulie 2014

Are 38 de ani și este de profesie bibliotecar. Cu toate acestea vrea să reușescă într-un domeniu total diferit. Și dacă ținem cont că poartă numele unui brav român, am putea spune că laurii se arată de pe acum a fi cu el. Avram Iancu, ardelean ca și celebrul său înaintaș, vrea să traverseze înot Canalului Mânecii. Iar pentru acest lucru unde putea să se antreneze mai bine decât la Marea Neagră. Prima reușită spectaculoasă : 8 ore de înot între Olimp și Mangalia.

Mai țineți minte jocurile și gusturile copilăriei anilor ’80-’90? Reporterii Neptun TV vi le amintesc într-un reportaj plin de culoare
De Madalina Pavel 1 iulie 2014

Vă mai aduceți aminte de câte ori v-ați rănit la genuchi sau v-ați rupt pantalonii din cauza jocurilor din fața blocului? Sau, haideți să vă întrebăm altfel: mai știți să jucați „Elasticul“, „Șotronul“, „Nouă pietre“ sau „Rațele și vânătorii“? Aceste jocuri care nouă ne-au marcat copilăria îi fac pe copiii din ziua de azi să ridice din umeri la auzul denumirii lor.