marţi, 20 august 2019

Unele dintre pateurile comercializate pe piața românească au și câte zece E-uri! Care sunt acestea!

Studiul realizat de cei de la Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor a scos la iveală faptul că, din punct de vedere al numărului de E-uri, din cele 46 de tipuri de pateuri analizate doar 6.52 % nu conțin acest component. În timp ce 19.56 % au un conținut de două E-uri,  13.04 % conțin 6 E-uri , iar 8.69 % conțin 9 E-uri.

Potrivit aceluiași studiu, pateurile Hame au printre cele mai multe E-uri, adică 10. Și nu sunt singurele. Pateurile produse de Real Hypermarket, de porc sau de pui conțin tot 10 E-uri.

În topul pateurilor cu multe E-uri se numără și  Scandia Sibiu, Bucegi, Antrefrig, Cora, Carrefour sau Ardealul. La polul opus avem pateurile care conțin doar un anumit tip de aditivi alimentari. Aici menționăm produsele Sadu pate de pasăre,  Auchan, Tulip Liver sau Clever.

Specialiștii de la Protecția Consumatorilor spun că pe piață există însă și pateuri fără niciun aditiv alimentar. Acestea sunt Via și Scandia Sibiu pate de curcan.

Vezi aici lista cu rezultatele studiului realizat de specialiștii Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Comenteaza aceasta stire