sîmbătă, 29 aprilie 2017

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională din Constanța împlinește cinci ani

loading...

“Policlinica sufletelor”,  așa cum au botezat-o prietenii, a împlinit astăzi cinci ani de la înființare. Vorbim despre Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională din Constanța, a cărui misiune este aceea de a da o șansă egală la educație copiilor din județ. Nu este vorba doar despre cei cu nevoi speciale sau cei cu handicap, ci și despre elevii care, la un anumit moment al vieții lor, au nevoie de un sfat psihologic avizat. Este lupta pe care de 5 ani, reprezentanții Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională o poartă pentru toți copiii din Constanța. Elevi cu tulburări de limbaj sau cei cu nevoi speciale, adolescenți teribiliști sau, pur și simplu, părinți care au cerut un sfat, cu toții au găsit aici ceea ce au căutat. Sprijin specializat la “policlinica sufletelor”, așa cum o numesc cei din echipă. Peste 95 de mii de beneficiari s-au numărat numai în ultimele 12 luni. 75 de psihologi, 22 de logopezi și 14 profesori de sprijin ai centrului au încercat în toate cele 365 de zile din an să medieze problemele tinerilor, în special cele comportamentale. În acest sens, Penitenciarul de la Poarta Alba a inițiat, în colaborare cu specialiștii de la acest centru, programul pentru tineri “O zi la penitenciar”. Centrul este sprijinit financiar de Consiliul Județean Constanța. Aniversarea celor 5 ani de existență a marcat totodată  și ziua porților deschise.

loading...

Comenteaza aceasta stire

'Sfârșitul Nopții' a ajuns la malul Mării Negre! Cea mai bună carte a anului 2016 a fost lansată la Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 10 aprilie 2017

Cea mai bună carte a anului 2016, desemnată de cititori, a fost lansată în Constanța. „Sfârșitul nopții“, scrisă de jurnalista Petronela Rotar, cuprinde povești reale îmbrăcate în fantezie, narațiuni care au ajuns rapid la sufletul cititorilor.

Trotuarul senzorial, un proiect unic în România destinat copiilor speciali, a fost inaugurat la Constanța - GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 5 aprilie 2017

Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat, anii trecuți, la World Autism Festival, a elaborat un nou proiect destinat copiilor cu nevoi speciale din Constanța.

Povestea emoționantă a bărbatului abandonat de șapte luni în spitalul din Medigdia - VIDEO
De Cristi Popovici 3 aprilie 2017

Destin crunt pentru un bărbat din Iași. Omul a fost uitat de rude și de cei doi copii și stă abandonat, de 7 luni, în spitalul din Medigidia. A ajuns aici în toamnă, când i s-a făcut rău pe stradă și a fost preluat de o ambulanță. După tratament, medicii nu s-au îndurat să-l arunce în stradă, iar acum trăiește din mila personalului.